منیزیم چه کار می کند؟
از خواب آرام گرفته تا استخوان های قوی و تسکین میگرن، این ماده معدنی برای سلامتی حیاتی است
چرا ما به اون احتیاج داریم؟
منیزیم معدنی که عمدتاً در استخوانهای ما ذخیره میشود، به ما کمک میکند تا غذای خود را به انرژی تبدیل کنیم و به بدن کمک میکند تا هورمونهایی تولید کند که برای سلامت استخوانها مهم هستند. در بیش از 300 سیستم آنزیمی که کنترل قند خون و فشار خون را تنظیم می کنند، نقش دارد. همچنین برای عملکرد اعصاب، فعالیت عضلات و ریتم قلب کلیدی است. پس خیلی مهمه
یک قانون کلی خوب این است که غذاهای سرشار از فیبر نیز حاوی منیزیم هستند. سبزیجات سبز و برگ دار مانند اسفناج و کلم پیچ، سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و کدو، آجیل (به خصوص بادام)، دانه ها، غلات و حبوبات همگی منابع خوبی هستند. محصولات لبنی، شکلات و قهوه می توانند کمی منیزیم را تامین کنند و آب لوله کشی نیز حاوی این ماده معدنی است، به خصوص اگر آب سخت باشد. اگر فکر می کنید سطح منیزیم بدن شما ممکن است پایین باشد، ممکن است بخواهید مکمل منیزیم را در نظر بگیرید که می تواند به شکل کپسول، قرص یا اسپری ترانس درمال مصرف شود.
مشکلات خواب را کاهش می دهد
منیزیم اغلب به عنوان درمانی برای شب های بی خوابی تبلیغ می شود و شواهدی پشت این ادعا وجود دارد. یک کارآزمایی بالینی دوسوکور و کنترل شده با دارونما - استاندارد طلایی در تحقیقات - اثرات مکمل منیزیم را با دارونما در میان افراد مسن مبتلا به بی خوابی مقایسه کرد. شرکت کنندگان به مدت هشت هفته یک دارونما یا 500 میلی گرم منیزیم دریافت کردند و شدت بی خوابی خود را در این دوره ثبت کردند. گروه منیزیم طولانیتر میخوابیدند، هورمون ملاتونین بیشتری تولید میکردند، زمان کمتری طول میکشید تا از بین برود، هورمون استرس کورتیزول کمتری در جریان خونشان بود و آنقدر زود بیدار نشدند. به عبارت دیگر بهتر و بیشتر می خوابیدند.
همچنین برای درمان اختللات خواب می توانید به مراکز درمان اختلالات خواب در شیراز مراجعه نمایید.
دیابت نوع 2 را کاهش می دهدبرای افراد دیابتی، هم نوع 1 و هم نوع 2، کمبود منیزیم معمول است. تحقیقات نشان داده است که افزایش مصرف غذاهای غنی از منیزیم مانند غلات کامل، لوبیا، آجیل و سبزیجات سبز رنگ ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. دستورالعمل های انجمن تحقیقات منیزیم نشان می دهد که بیماران دیابتی از مصرف مکمل منیزیم 240-480 میلی گرم در روز سود می برند.
همچنین برای درمان دیابت می توانید به کلینک های درمان قطعی دیابت در شیراز مراجعه نمایید.
به سلامت قلب کمک می کند
شواهد حاصل از مطالعات بر روی جمعیت نشان داده است که مصرف بیشتر منیزیم - چه به لطف یک رژیم غذایی خوب یا مصرف یک مکمل منظم - به محافظت در برابر مشکلات عمده قلبی عروقی از جمله فشار خون بالا، سکته مغزی و بیماری قلبی کمک می کند. یک بررسی در سال 2018 به این نتیجه رسید که "شواهد کنونی از اهمیت منیزیم غذایی کافی برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی حمایت می کند".
از میگرن جلوگیری می کند
کارآزمایی دیگری یک دارونما را با مکمل حاوی منیزیم، ریبوفلاوین و کوآنزیم
Q10 به عنوان درمانی برای میگرن در بین 130 نفر مقایسه کرد. آنها آن را به مدت سه ماه مصرف کردند، سپس محققان فراوانی میگرن، میزان درد و تأثیر آن بر زندگی روزمره را تجزیه و تحلیل کردند. در میان گروه منیزیم، روزهای میگرن در ماه تقریباً یک سوم کاهش یافت (از 6.2 روز به 4.4)، شدت درد کاهش یافت و امتیاز تأثیر بر زندگی 4.8 امتیاز (در مقایسه با دو امتیاز در گروه دارونما) کاهش یافت.
برای درمان میگرن می توانید به پزشکان درمان میگرن در شیراز مراجعه نمایید.
چه کسی بیشتر به آن نیاز دارد؟
تحقیقات نشان می دهد که از سال 1940، غذاهای ما حاوی منیزیم کمتری بوده است. در پنیر چدار 38 درصد، شیر کامل 21 درصد و سبزیجات 24 درصد کاهش یافته است. از سال 1968، محتوای گندم نیز تقریباً 20 درصد کاهش یافته است - بنابراین همه ما باید کمی بیشتر تلاش کنیم تا به اندازه کافی به دست آوریم. محتوای منیزیم استخوان با افزایش سن کاهش می یابد، بنابراین مهم است که افراد مسن از طریق رژیم غذایی خود به اندازه کافی دریافت کنند، به خصوص که جدیدترین بررسی ملی رژیم غذایی و تغذیه نشان داد که افراد 65 تا 74 ساله کمبود دارند.
چقدر نیاز دارم؟بر اساس
NHS، زنان باید 270 میلی گرم در روز دریافت کنند. مراقب مصرف مکمل منیزیم با دوز بالا (بیش از 400 میلی گرم) باشید، زیرا می تواند باعث اسهال شود. با این حال، مصرف منظم 400 میلی گرم یا کمتر بعید است که هیچ آسیبی به شما وارد کند. منیزیم همچنین می تواند با برخی از داروها برای مواردی مانند فشار خون، شل کننده های عضلانی و برخی آنتی بیوتیک ها تداخل داشته باشد، بنابراین ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
اگر در دوران شیردهی، باردار یا تحت نظارت پزشکی هستید، قبل از مصرف مکمل ها با پزشک عمومی خود مشورت کنید.