لیست مصالح ساختمانی شیراز - فروشندگان مصالح ساختمانی در شیراز - قیمت مصالح ساختمانی در شیراز را در سایت پی جو مشاهده نمایید . جهت دیدن نمونه مصالح ، مشاوره و استعلام قیمت در ادامه با ما همراه شوید.
لیست فروشندگان مصالح ساختمانی در شیراز
بهترین مصالح فروشی شیراز در لیست زیر درج شده است برای اطلاع از انواع مصالح بهمراه قیمت آن ها به پروفایل های درج شده در زیر مراجعه فرماید.
برای درج آگهی و یا اعلام هرگونه پیشنهاد یا انتقاد از سایت پی جو، از طریق صفحه تماس با پی جو، با ما در ارتباط باشید.
جدول زیر نشان دهنده لیست مصالح ساختمانی شیراز بر اساس دسته بندی های مصالح ساختمانی می باشد؛ با کلیک بر روی لینک هر کدام از لیست ها می توانید لیست فروشندگان مصالح ساختمانی در شیراز به همراه آدرس و اطلاعات تماس آنها را مشاهده نمایید.

مصالح ساختمانی شیراز
اگر به دنبال فورشگاهی معتبر ، با سابقه ، با انصاف و بامیفیت برای خرید مصالح ساختمانی در شیراز هستید به فروشندگان مصالح درج شده در بالا مراجعه فرمایید.
فهرست کل مواد و مصالح ساختمانی به همراه انواع کاربرد آنها
طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی شیراز
- طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی بر اساس جنس
- طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی بر اساس چگونگی تولید
- طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی بر اساس منشأ و کاربرد آنها
طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی بر اساس جنس :
- مصالح ساده:
- این مصالح عبارتند از: فرآوردههای معدنی، طبیعی یا مصنوعی که از یک جنس و یا مواد مشابه تشکیل شده باشند مانند: سیمان، شن، ماسه، کاشی، تیرآهن، بلوک و …
- مصالح مرکب:
- شامل فرآوردههای معدنی، طبیعی یا مصنوعی که از چند نوع مادهی داخلی تشکیل شده باشند مانند: ایرانیت، ایزوگام، ملات ها، بتن، آردوازها و …
طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی بر اساس چگونگی تولید :
- مصالح پیش ساخته:
- به مواد و مصالحی گفته می شود که ابتدا در کارخانه تولید شدهاند و سپس آنها را به محل اجرا آورده و استفاده کردهاند مانند: کاشی، سرامیک، آجر، سفال، تیرچه و بلوک، قیرگونی، آسفالت آماده و قطعات بتنی.
- مصالح درجا:
- این مصالح در محل ساخت، تهیه و تولید میگردند مانند: بتن درجا، ملاتها، قیرگونی درجا، اسکلت و چهارچوبهای درجا
طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی بر اساس منشأ و کاربرد آنها :
- مصالح طبیعی:
- این مصالح شامل مواد معدنی موجود در طبیعت میباشد مانند: ماسه، خاکها به خصوص خاک رُس و مصالح سنگی.
- چسباننده ها:
- به مواد معدنی یا مصنوعی که باعث چسباندن ذرات مواد و مصالح دیگر به هم میشوند «چسب» میگویند مانند: قیر.
- ملات ها:
- مواد مرکب چسبنده که از ترکیب یک مادهی حلّال یا چسب ساختمانی مثل آب و ذرات پرکننده ایجاد میشوند را ملات مینامند مانند: ملات کاه گل، گِل رُس، شفته آهک، ماسه آهک، گچ و خاک، ماسه سیمان و باتارد.
- قطعات:
- به اجزای معدنی به کار رفته در یک ساختمان «قطعات» میگویند مانند: آجرها، قطعه سنگ ها، کاشی، سرامیک، بلوکها، جامِ شیشه، موزائیک و …
- فلزات:
- به ترکیبات شکلی بدست آمده از ذوب و قالب گیری کانی های فلزی «فلز» میگویند مانند: چدن، فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی.
- چوب:
- این دسته از مصالح عبارتند از: ترکیبات بریده شده از تنه ی درختان یا فرآورده های عمل آورده شده از تراشه ی ارّه کاری مانند: چهارتراش، تیرک، روکشهای چوبی و نئوپان یا فیبر.
- مواد آلی:
- مواد آلی عبارتند از: موادی شامل هیدروکربن که از تجزیه ی بقایای جانوران و گیاهان تولید گردیده و در فعالیت های ساختمانی و عایق کار به کار گرفته میشوند مانند: قیرهای ساده و آسفالتها، چسبها، پی وی سی و…
- مواد متفرقه:
- سایر مواد و مصالحی که در امور ساختمانی کاربرد دارند و در دسته بندیهای دیگر قرار نمیگیرند عضو این دسته هستند؛ مانند: پشم سنگ، پشم شیشه، چوب پنبه، گونی، آزبستن و لوله های ساختمانی.
مواد و مصالح ساختمانی و کاربرد آن ها :
شن و ماسه
شن و ماسه به ذراتی اطلاق میشود که از فرسایش و یا خرد شدن یک سنگ که دارای گوشه ی گرد یا تیز میباشد، بدست آمده اند. به ذرات تا ۲ میلی متر "ماسه"، به ذرات ۲ تا ۳۰ میلی متر "شن"، به ذرات ۳۰ تا ۸۰ میلی متر "قلوه سنگ" و به ذرات بالاتر اصطلاحاً "لاشه سنگ" میگویند.
کاربرد: شن و ماسه مواد پرکننده یا پوشش دهنده در مصالح ساختمانی میباشند، مانند: سطوح معابر، ملاتها، بتن سیمانی، سطوح نمای قطعات بتنی، قطعات پیش ساخته ی بتنی و بتن آسفالتی زیرسازی جاده ها.
خاک ها
به مواد معدنی متراکم یا غیرمتراکم با ذرات جامد و جدا از هم که حفرات حاوی گاز و مایع به خصوص آب داشته باشند، "خاک" میگویند. به طور کلی می توان خاک ها را به دسته ی چسبنده (مانند رُس معمولی و گِل اُخرا) و غیرچسبنده (مانند لای) طبقه بندی کرد.
کاربرد: از رُس معمولی در صنایع آجر، سفال، سیمان، کاشی و سرامیک سازی، ملات گچ و خاک و از رس مرغوب در ظروف چینی، لکه گیری و همچنین از رس رنگین نیز در صنایع مجسمه سازی استفاده میکنند.
گچ
فرآورده ای از ماده ی خام سنگ گچ طبیعی که حاصل پخت و آسیاب در دمای ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجهی سلسیوس است، به عنوان "گچ ساختمانی" شناخته می شود. این فرآورده نوعی پودر سفید رنگ می باشد که در صورت ترکیب با آب به شدت سخت می گردد.
کاربرد: ساخت ملات های گچی ساده و مرکب از گچ و خاک یا سیمان به همراه الیاف های طبیعی و مصنوعی، احجام و اَشکال گچ بری شده، پر نمودن فضاهای خالی در امور ساختمانی و درز انقطاع، پایدار سازی موقت شمشه و ترازها، ساخت دیوارهای ظریف، طاقچه ها، سقفها و طاق ضربی.
آهک
به فرآورده ی بدست آمده از پخت ماده ی خام سنگ آهک طبیعی در حرارت ۹۵۰ درجه ی سلسیوس در کوره "آهک زنده" یا آهک ساختمانی می گویند. این فرآورده در واقع نوعی پودر سفید یا خاکستری رنگ است که در آب یا به همراه رُس سخت می گردد.
کاربرد: از آن به عنوان ماده ی خام اولیه به منظور تهیه ی سیمان، در صنایع تولید آجر ماسه آهکی، ملات های آهکی ساروج، باتارد، شفته و اصلاح خاک آبدار نمکی بهره می گیرند.
سیمان
فرآورده ای تشکیل شده از مواد خام سنگ آهک و رُس به میزان مشخص که حاصل اختلاط، کلینکر (پخت) و آسیاب در حرارت ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ درجه ی سلسیوس در کوره است. این فرآورده به سیمان آبی شهرت دارد که نوعی پودر سبز، قهوه ای یا سیاه است و پس از ترکیب با آب، سفت و سخت می گردد. سیمان در برابر آب و رطوبت، پر استحکام و مقاوم است. سیمان از جمله مواد چسبنده ای به شمار می آید که در هوا و داخل آب گرفته می شود و دارای انواع گوناگونی است.
انواع سیمان: امروزه سیمان در انواع و رنگ های گوناگون و با خواص مختلفی ساخته شده و به بازار عرضه می گردد که شناخته شده ترین آنها سیمان پرتلند است که براساس استاندارهای ایران به ۵ نوع تقسیم می گردد و هر کدام دارای کاربردی متفاوت میباشند. همچنین از دیگر انواع سیمان میتوان به سیمان رنگی، سیمان سفید، سیمان برقی، سیمان طبیعی و سیمان ممتاز اشاره نمود.
کاربرد: تهیه ی ملات های ساده و مرکب سیمانی (گچ و سیمان، ماسه و سیمان، آهک و سیمان و…)، موزائییک های ماسه سیمانی، تولیدات بلوک های سقفی و دیواری، بتن های متنوع با شن و ماسه، ساخت انواع سازه ها، پل ها، حوضچه ها و… و همچنین عملیات اجرای شالوده های ساختمانی و اسکلت های بتنی و نماسازی.
آب
مهم ترین و اساسی ترین فرآورده ی ساختمانی، آب است که از طریق رودخانهها، سفره های زیرزمینی و … استخراج میشود.
کاربرد: در تهیه ی تمامی ملات ها و چسب های آبی، مصرف آب الزامی است. از دیگر کاربردهای آن میتوان به مواردی همچون شکل پذیری مصالح پیش از پخته شدن، تهیه و ساخت بتن ها، مراقبت و نگهداری از مصالح ساختمانی ساخته شده از سیمان یا آهک اشاره نمود.
نکته: به منظور تهیه ی ملات های مختلف به ویژه بتن، بایستی از آب آشامیدنی بهره گرفت چون ناخالصی های موجود در آب ممکن است در گیرش سیمان و مقاومت بتن تأثیر نامناسبی بگذارد و باعث بروز لکه هایی در سطح بتن و حتی زنگ زدگی آرماتور داخل بتن گردد.
شیشه
شیشه فرآورده ای است حاصل از آسیاب ماسه سنگ های طبیعی و ذوب پودر سیلیس و تصفیه ی ناخالصی ها که میتواند ماده ای کاملاً شفاف یا نیمه شفاف و یا منعکس کننده باشد.
کاربرد: از آن در پوشش شفاف درها و پنجرهها و دریچههای هواکش و بازدید، نماسازی شیشه ای، آینه و … استفاده میشود.
رنگ ها، رزین ها و چسب های ساختمانی
این دسته شامل فرآورده های مواد آلی، معدنی، صنعتی و مایع یا جامدی هستند که دارای همگونی و خاصیت پیوستگی روی سطح جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی میباشند.
کاربرد: از موادی مانند چسب های طبیعی و مصنوعی، رزین ها و پلاستیک ها در پوشش ضد حرارت یا ضد رطوبت، هشداردهنده یا راهنمایی کننده و به خصوص نماسازی و به وجود آوردن زیبایی های هنری، پوشش های ضدالکتریسیته و ضد ترک خوردگی استفاده میشود.
فلزات و فولاد
فرآورده های فلزی حاصل از ذوب سنگ های طبیعی است که به صورت خالص یا ترکیبی در طبیعت وجود دارند.
کاربرد: چدن در لوله های فاضلاب، دریچه ی بازدید و کنتور آب کاربرد دارد و فولاد نیز به شکل پروفیل های ساختمانی I شکل و U شکل و … به کار گرفته می شود. تسمه و ورق نورد شده یا نیمرخ های سرد تاخورده جهت ساخت نرده، در، پنجره و چارچوب ها مصرف دارند. مس به صورت لوله، میله ی ساده و ورق و یا در امور آب، گاز و برق رسانی استفاده می شود. سرب نیز به صورت ورق های آب بند و ضد رادیواکتیو یا پرکننده ی محل اتصالات و درز مخازن سوخت به کار می رود. در نهایت روی نیز به صورت ورق های پوشش شیروانی ها و آبروها یا روکش لوله های فولادی به منظور جلوگیری از زنگ زدگی مورد استفاده قرار می گیرد.
قیر
قیر، فرآورده ای پیچیده از مواد آلی است که رنگ آن تیره و سیاه می باشد و از تقطیر نفت خام یا زغال سنگ حاصل می گردد و یا به صورت طبیعی وجود دارد.
کاربرد: در آب بندی درزهای ساختمان و تأسیسات، تهیه ی مصالح مرکب مانند قیرگونی، ایزوگام و آسفالت، رنگ های ضدزنگ و … به کار می رود.
گونی و لیفه
فرآورده ای است که از بافتن الیاف های چتایی و کنفی، ابریشمی یا کتانی و نایلونی به صورت قواره و توپی طولی تهیه می گردد.
کاربرد: در ساخت سطوح قیرگونی یا پیشساخته ی گونی قیراندود و مشمع قیراندود یا نگهداری رطوبت در سطوح بتنی تازه ریخته شده یا روکش سطوح عایق کاری شده، ظروف و مخازن تأسیساتی به کمک سریشم و… استفاده می شود.
پشم شیشه، پشم سنگ، آزبست
این مواد شامل الیاف نازک حاصل از ذوب شدن سنگ های طبیعی گِل آهکی (مارنی) و یا ذوب و گداختگی شیشه ی مصنوعی در کارخانه می باشند.
کاربرد: تهیه ی لایه های عایق (صوتی، حرارتی، رطوبتی و الکتریکی)، تولید فرآورده های آزبست (لوله و ورق و قطعات)، پشم شیشه و پشم سنگ.
ایرانیت و آردواز و فرّوسیمنت
به فرآورده های مرکب از الیاف های طبیعی یا مصنوعی و بُراده ی چوب و الیاف های فولادی همراه با ملات سیمان گفته می شود که در قالب مناسب با بخار آب پخته می شود و شکل می گیرد.
کاربرد: پوشش نهایی سقف ها به خصوص سقف های شیب دار، نماسازی ها، فاضلاب، لوله های آب رسانی، هواکش موتورخانه ها و بخاری ها.
کاشی، سرامیک، سفال، آجر و قطعات پخته ی رُسی
اگر گِل پخته شده و شکل گرفته ی حاصل از خاک رُس یا سنگ رُس آسیاب شده با لعابی به نام کاشی و سرامیک روکش شود، دارای نفوذپذیری بسیار پایینی است و در صورتی که بدون لعاب ضد آب باشد، به آن "سفال و آجر" می گویند.
کاربرد: از کاشی در نما و سطوح قائم سرویس ها، حمام ها و آشپزخانه ها استفاده میشود. سرامیک در سطوح افقی کف سرویس آشپزخانه ها، بالکن ها و اتاق ها به کار می رود. کاربرد سفال در امور هنری، دیوارچینی باربر و غیرباربر، سقف و تیرچه بلوک می باشد و آجرها نیز در دیوارچینی، اجرای طاق ضربی و قالب بندی شالوده ها مصرف می شوند.
بتن ها (سیمانی، آسفالتی و خاکی)
بتن به مواد و مصالح پیش ساخته یا درجا گفته می شود که با بهره گیری از شن، ماسه و یک ماده ی چسباننده مانند سیمان و قیر با طراحی و اختلاط مناسب تهیه می گردد.
کاربرد: از "بتنهای سیمانی" در شالوده ی زیر ستون ها، پایه ی ستون ها، پایه ی پل ها و اجرای سقف های بتنی و تیرچه بلوک و اسکلت های بتن مسلح استفاده می شود. "بتن های آسفالتی" در پوشش سطحی روسازی جاده ها، بام ها و محوطه سازی کاربرد دارند و "بتن های خاکی" نیز در زیرسازی جاده های روستایی و ساخت سد خاکی به کار می روند.
آجر
آجر، یک سنگ مصنوعی است که از پخته شدن خشت به دست می آید. پختن این سنگ بعد از پیدایش آتش، آغاز گردیده و همواره به عنوان یک مصالح ساختمانی به حساب آمده است.
همچنین به خمیر گلی که توسط قالب شکل داده شده و سپس تحت شرایطی خشک میگردد، اصطلاحاً "خشت" میگویند.
بلوک
بلوک، واحد دیوارچینی می باشد و ابعاد آن از ابعاد آجر استاندارد بیشتر است. ارتفاع بلوک ها نیز نبایستی از طول یا شش برابر ضخامت آن بیشتر گردد. بلوک ها را می توان از خاک رُس و بتن پیش ساخته درست کرد.
تیرچه های سقفی
فرآورده های مرکبی هستند که از قطعات بتنی و فولادی ساخته شده اند و عضو باربر اصلی در سقف های تیرچه بلوک به شمار می آیند و البته از پیش ساخته اند.
کاربرد: از آن به عنوان عضو اصلی باربر در سقف های تیرچه بلوک و سقف های بتنی مسلّح بدون بلوک با تیرچه های به هم چسبیده بهره می گیرند.
مواد و مصالح تأسیساتی (ایمنی، بهداشتی برقی، اضطراری، مکانیکی و …)
فرآورده های صنعتی فلزی و غیرفلزی که به منظور اهداف خاص به همراه مصالح سازه ای در بناهای مختلف به کار گرفته میشود؛ و امکان بهره گیری مناسب از فضاهای ساخته شده و در عین حال تأمین شرایط محیطی لازم را مهیا می کند.
کاربرد: لوله های فلزی گالوانیزه ی سرد و گرم یا سیاه شوفاژ، لولههای پلی اتیلن (سبز)، تأسیسات مکانیکی، کانال تأسیساتی هوا رسانی و تهویه، وان های حمام، شیرآلات، ظرف شوییها و…
اندودها
از اندودها عمدتاً جهت ایجاد سطح صاف یا پوشش سطح زیرین استفاده می شود و نوع آن براساس مکان و مسائل سازه ای مشخص می گردد.
انواع اندودها
- کاه و گِل: خاک رُس پس از اشباع شدن از آب، دیگر آن را از خود عبور نمی دهد. این خاصیت خاک رُس منجر به این می گردد که از آن جهت اندود پشت بام در ساختمان های قدیمی بهره گیرند. دلیل افزودن کاه به آن، جلوگیری از ترک خوردن گِل است.
- گچ و خاک: پس از ترکیب کردن خاک رُس و گچ به نسبت مساوی و اضافه کردن آب، یک شکل خمیری به دست می آید که از آن برای زیرسازی دیوارها پیش از سفیدکاری استفاده می شود.
- ماسه و سیمان: روکش سیمانی یا اندود ماسه و سیمان را پس از ترکیب کردن سیمان و ماسه و افزودن آب، تهیه می کنند. از اندود ماسه و سیمان جهت نماسازی ساختمان، حفاظت دیوارهای خارجی از عوامل جوّی و یا برای زیرسازی به منظور اجرای لایه های عایق کاری بهره می گیرند.
- سایر اندودها: اندودهای دیگری مانند رولکس و کِنیتکس روانه ی بازار شده اند که دارای ترکیب ماسه ی ریزدانه و گچ هستند که برای ایجاد رنگ های مختلف به آن رنگ دانه می افزایند. لذا از آنها به دلیل داشتن زیبایی خاص برای پوشش نهایی در داخل ساختمان و عمدتاً در خارج از ساختمان استفاده می کنند.
ملاتها
به آن دسته از مواد و مصالح ساختمانی گفته می شود که نقش چسباندن مواد و مصالح ساختمانی را عهده دار هستند، مثل ملات گِل برای ساختن آجر، ملات ماسه و سیمان برای ساختن بلوک سیمانی و ملات گچ برای ساختن بلوک گچی.
انواع ملات ها
- ملات های آبی: این ملات ها در برابر رطوبت و آب محکم و سفت می شوند و در صورتی که آب و رطوبت به آنها نرسد، مقاومت خود را از دست می دهند. برخی از این ملات ها بدین شرح می باشند: ملات ماسه و آهک، ملات خاک شنی با آهک، ملات باتارد، ملات ماسه و سیمان و …
- ملات های هوایی: در مجاورت هوا، خشک شده و خود را می گیرند. این ملات ها عبارتند از: گچ و خاک، ملات کاه گِل و … از این ملات ها به منظور ساخت آب انبارها و مکان های مرطوب استفاده می کردند.
- ملات های ویژه: با اضافه کردن مواد آب بندی کننده به مخلوط ملات ها، میتوان ملات های ویژه ای را درست کرد که از آن در نم بندی پی ها، کف و بدنه ی استخرها، منابع آب و همچنین سطوح قائمی که دائماً در معرض باران و باد قرار می گیرند، استفاده می شود؛ مانند ملات ماسه سیمان و آهک.
مواد و مصالح ساختمانی جدید
با پیشرفت علم مهندسی و تکنولوژی تولید مصالح، مصالح جدید جای مصالح قدیمی و سنتی را گرفته است. برخی از این مصالح که کاربرد های خاصی نیز دارند عبارتند از:
بتن سبک: یک بتن غیرسازه ای است که از آن برای عایق های صوتی و حرارتی استفاده می شود.
بتن الیافی: بتنی معمولی است که به آن الیاف فولادی یا غیر فولادی می افزایند. کاربرد این بتن در جاده سازی، باند فرودگاه و همچنین محوطه سازی می باشد.
سیپورکس: یک آجر گچی است که به منظور ساخت دیوار جدا کننده یا سقف استفاده می شود.
پوشش های کف: امروزه از انواع کف پوش ها با مصالح مصنوعی (پلاستیک و کائوچو و …) برای پوشش کف به جای سرامیک و موزائیک استفاده می شود.
پانل های گچی پیش ساخته: در حال حاضر دو مدل پانل گچی پیش ساخته، تولید می گردد. پانل با ابعاد ۰۸/۰×۱×۱ متر در ساختن دیوارهای ساندویچ پانل و همچنین برای عایقهای صوتی و حرارتی استفاده می شود.
مصالح آکوستیکی (صدابندی): این دسته از مصالح جهت مقابله با سر و صدای مزاحمین در ساختمان استفاده می شوند مانند سالن های آمفی تأتر و سینما.
مصالح پوشش سقف های شیب دار: جهت پوشش و آب بندی سقف های شیب دار از مصالحی به نام "آزبست" یا "ایرانیت و آردواز" استفاده می شود که در گذشته، به جای آن ها بیشتر از ورق های آهنی در شیروانی استفاده می گردید. جنس این صفحات از محصولات پنبه ی کوهی و سیمان است که به صورت صفحات صاف یا موج دار و با ابعاد و ضخامت های گوناگون وجود دارد.
منبع: وبسایت بانک مشاغل برتر شیراز