مجله سلامت پی جو - روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی به شما کمک می کند با به نتیجه رسیدن و عمل کردن به یک روتین غذایی مناسب سلامت خود را حفظ کنید. این روزها پایداری و «سیستمهای پایدار» به واژههای پرمخاطب تبدیل شدهاند و دلیل خوبی هم دارد. آنها اغلب در ارتباط با تغییرات آب و هوایی مورد بحث قرار می گیرند، مسئله ای واقعی که کل جهان با آن مواجه است. داده ها نشان می دهد سال 2021 ششمین سال گرم ترین سال ثبت شده است. دانشمندان می گویند گرم شدن دمای هوا باعث تشدید بارندگی و تغییر زیستگاه گیاهان و جانوران از جمله مردم می شود. سازمان ملل تخمین می زند که بلایای مرتبط با آب و هوا حدود 20 میلیون نفر را در سراسر جهان خانه های خود را ترک می کند. ماشینهای پایدار (یا برقی) و لباسهای جین سازگار با محیط زیست، همگی در صنعت خودرو و مد پرطرفدار شدهاند. در بخش غذاخوردن و تندرستی، غذای پایدار به یک غذای رایج تبدیل شده است اما روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی دقیقا به چه معناست؟
روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی به چه معناست؟
متخصصان تغذیه درباره روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی میگویند: طبق تعریف، روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی
به رژیمهایی اطلاق میشود که اثرات زیست محیطی کمی دارند، امنیت غذایی و تراکم مواد مغذی را بهبود میبخشند و به سلامت نسلهای حال و آینده میافزایند. این ایده عالی به نظر می رسد و داده های فراوان نشان می دهد که عادات پایدار، به ویژه رژیم غذایی، می تواند تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، یک گزارش منبع معتبر در سال 2021 نشان می دهد که سیستم های غذایی مسئول یک سوم انتشار گازهای گلخانه ای هستند.
اگر ما به عنوان یک فرد بتوانیم غذایی را انتخاب کنیم که به تشدید آن کمک زیادی نمی کند، می تواند تأثیر بگذارد. اما این به این سادگی نیست.
کارا هاربستریت، یک عضو ثبت شده و کارشناس تغذیه میگوید: «هر چقدر خوب است که روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی را بهعنوان خوب غذا خوردن برای کره زمین تعریف کنیم، واقعیت این است که بسته به اینکه با چه کسی صحبت میکنید و شرایطی که در آن عمل میکنید، این یک اصطلاح متغیر و ظریف است.
با این حال، دانستن این سیستمها میتواند به افراد در تصمیمگیری آگاهانه در روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی کمک کند، مانند خرید محصولات از برندهای پایدار در فروشگاه مواد غذایی
در ادامه درباره روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی، به علاوه پیشنهاداتی برای پیاده سازی عادات پایدار در رژیم غذایی خود به روش های واقع بینانه توضیح می دهیم.
اگر به حوزه تغذیه و تناسب اندام علاقه مندید ، پی جو در بخش مجله سلامت ، مقالات مفیدی برای شما در زمینه تغذیه و رژیم درمانی قرار داده است. برای اطلاعات بیشتر درباره رژیم های غذایی ، تغذیه کودک و... به این بخش مراجعه فرمایید.
تغذیه پایدار چیست؟
بست می گوید: «تغذیه پایدار صرفاً یک الگوی غذایی است که هم بر بدن و هم تأثیرات محیطی را در نظر می گیرد. این الگو به دنبال کمترین اثرات منفی بر هر دو و منابع غذایی است که در صورت امکان سلامت و محیط زیست را بهبود می بخشد.
هدر وایت، فعال متخصص علوم زیست محیطی، نویسنده و بنیانگذار سازمان غیرانتفاعی One Green Thing، توضیح می دهد که غذا خوردن پایدار شامل این ایده مبتنی بر شواهد است که نحوه رشد مواد غذایی و آنچه مصرف می کنیم بر محیط زیست تأثیر می گذارد.
وایت میگوید: «یک نکته کلیدی اکولوژی این است که همه چیز به هم مرتبط است - آب، هوا، غذا، خاک و سلامت شخصی ما.
به عنوان مثال، مطالعه ای که در سال 2022 منتشر شد، انتشار گازهای گلخانه ای در ایالات متحده را از سال 2003 تا 2018 تجزیه و تحلیل کرد. تحقیقات آنها نشان می دهد که کاهش مصرف گوشت گاو باعث کاهش 50 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای شده است.
اما بسیاری از آن فراتر از انتخاب های فردی و گوشت گاو مادر طبیعت با گوشت گاو است. شیوه های کشاورزی در اکوسیستم های ما نقش دارند - این اکولوژی است.
وایت می گوید برخی از این شیوه ها عبارتند از:
- مواد شیمیایی و کود
- حمل و نقل مواد غذایی، مانند پیمودن مسافت های طولانی با وسایل نقلیه انتشار کربن
- بسته بندی غذا
- مصرف آب
تحقیقات انجام شده در سال 2022 نشان داد که حمل و نقل مواد غذایی تقریباً یک پنجم از انتشار سیستم های غذایی را تشکیل می دهد.
یک بررسی سال 2020 نشان داد که بسته بندی مواد غذایی پلاستیکی می تواند از طریق قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند بیسفنول A (BPA) و فتالات ها، که با افزایش خطر چاقی، سرطان و دیابت مرتبط است، بر محیط زیست و حتی سلامت انسان تأثیر بگذارد.
یک بررسی سیستمیک و متاآنالیز در سال 2020 منبع معتبر نشان داد که 70 درصد از آب شیرین برای کشاورزی (غذایی و غیر غذایی) در سطح جهان استفاده می شود.
بست میگوید: «از دیدگاه زیستمحیطی و کشاورزی، این اعداد ناپایدار هستند و تنها در صورتی افزایش مییابند که کاری برای معکوس کردن آنها انجام نشود».
مزایای روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی
تحقیقات و کارشناسان معتقدند که عادات غذایی پایدار ممکن است به موارد زیر کمک کند:
کاهش اثرات زیست محیطی مواد غذایی، به ویژه انتشار گازهای گلخانه ای
- بهبود نتایج سلامت فردی
- روی شیوه های کشاورزی تأثیر بگذارد
- توانمندسازی مصرف کنندگان
تحقیقات اخیر نور را روشن می کند. یک مطالعه در سال 2022 روی 57000 محصول غذایی فروخته شده در بریتانیا و ایرلند نشان داد که گوشت بره و گاو بیشترین تأثیرات زیست محیطی را داشتند، در حالی که محصولات و غلات کمترین تأثیر را داشتند.
بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی شیراز و سایر شهرها را در پی جو مشاهده ، نوبت و مشاوره آنلاین درباره تغذیه بگیرید.
بررسی سال 2020 از 18 مطالعه نشان داد که رژیم های غذایی پایدار منجر به نتایج مثبت سلامتی برای مردم و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود. این تحقیق کاهش مصرف آب را نشان نداد. یک منبع معتبر در سال 2018 به این نتیجه رسید که کشاورزی بیشترین نقش را در انتشار گازهای گلخانه ای دارد، اما عادات غذایی انسان می تواند به طور قابل توجهی بر تولید غذا تأثیر بگذارد.
رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه اغلب در مرکز عادات غذایی پایدار قرار دارند. اگرچه سبزیجات باید حمل و نقل شوند، اما یک مطالعه در سال 2014 نشان می دهد که گیاهخواران و وگان ها نیمی از افرادی که پروتئین حیوانی می خورند، گازهای گلخانه ای در رژیم غذایی دارند.
یک مرور سیستمیک در سال 2019 از بیش از 25 مطالعه که شامل شرکتکنندگانی بود که سالم، چاق یا مبتلا به دیابت نوع 2 بودند، "شواهد محکمی" نشان داد که رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه اثرات کوتاهمدت و متوسطی بر موارد زیر دارد:
یک بررسی در سال 2021 نشان داد که سلامت انسان و جهان می تواند به طور قابل توجهی با جایگزینی غذاهای حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ با جایگزین های گیاهی بهبود یابد. اما نویسندگان به موانعی از جمله موانع اجتماعی و اقتصادی اذعان کردند. از جمله میگوید که رژیمهای گیاهی دارای مواد مغذی و چربی و کالری کمتری هستند.
علاوه بر نتایج سلامت - برای مردم و محیط زیست - کارشناسان به اشتراک می گذارند که روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی
می توانند احساس قدرت کنند و بیان را مستحکم کنند.
هاربستریت میگوید: «[مزایا] شامل آگاهی بیشتر از جایی است که غذا از کجا میآید، که میتواند منجر به احساس اعتماد به نفس و قدرت بیشتر در مورد انتخابهای غذایی شود». روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی همچنین می تواند احساس بهتری با ارزش های شخصی ما داشته باشد و به ما این امکان را می دهد تا آنچه را که برایمان مهم است از طریق آنچه می خوریم تجسم کنیم."
وایت با اشاره به عملکرد دوستدار محیط زیست این محصولات می گوید: «مزایای روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی این است که با کیف پول خود رای می دهید و با آن دوست هستید».
چگونه پایدار غذا بخوریم؟
شما نمی توانید یک شبه سیستم کشاورزی را به طور کامل اصلاح کنید، اما می توانید تغییرات کوچکی در عادات غذایی خود ایجاد کنید. اگر به دنبال این هستید که چگونه با بودجه مناسب غذا بخورید، یک خبر خوب وجود دارد: هر تغییر عادت غذایی با قیمت گزاف همراه نیست. کارشناسان راه هایی را برای اجرای روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی در خانه به اشتراک گذاشتند.
بیشتر از غذاهای گیاهی استفاده کنید
این تحقیقات نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از گیاهی برای محیط زیست بهتر است و می تواند نتایج سلامتی را نیز بهبود بخشد. وایت می گوید: "غذاهای خاصی مانند گوشت گاو و گوسفند برای تولید مقدار زیادی کربن نیاز دارند." اما او می گوید که لازم نیست گیاهخوار یا وگان شوید. او پیشنهاد می کند که یک رژیم غذایی گیاهی را یک بار در هفته، مانند دوشنبه بدون گوشت، اتخاذ کنید.
برنامه غذایی و آماده سازی
سازمان غذا و داروی آمریکا منبع معتبر تخمین می زند که ضایعات مواد غذایی 30 تا 40 درصد از مواد غذایی را تشکیل می دهد. یکی از راههای کاهش آن، برنامهریزی وعدههای غذایی در هفته از قبل است تا دقیقاً آنچه را که نیاز دارید خریداری کنید. سپس، غذاها را آماده کنید - و حواستان به تاریخ انقضا باشد.
کتی کرجسی، یک متخصص تغذیه نیز معتقد است، "ابتدا از اقلام فاسد شدنی استفاده کنید قبل از اینکه به سراغ اقلام پایدارتر بروید."
همانطور که در حال آماده کردن (و مصرف) غذا هستید، کرجسی پیشنهاد می کند یک برنامه غذایی پایدار بین بینی تا دم را اجرا کنید. به نظر می رسد دستور العمل های غذای پایدار بیشتر از قسمت هایی از یک حیوان مانند بال ها و سینه ها استفاده می کنند.
کریچی میگوید: «در فرهنگ امروزی، ما فقط به خوردن چند تکه گوشت عادت کردهایم. "این منجر به ضایعات زیادی می شود. یاد بگیرید که چگونه از چیزهایی مانند پای مرغ، سنگدان، زبان گاو یا دم گاو استفاده کنید. استخوان ها را ذخیره کنید تا خودتان آبگوشت استخوان درست کنید. چربی را از حیواناتی که در علف کار می کنند/پرورش می کنند در مرتع کم کنید تا بعداً برای پخت و پز صرفه جویی کنید.
ضایعات مواد غذایی کمپوست
آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) کمپوست سازی را به عنوان بخشی از سلسله مراتب بازیابی مواد غذایی خود فهرست می کند، تعدادی از اقداماتی که کاهش ضایعات مواد غذایی را در اولویت قرار می دهند.
کرچسی می گوید که کمپوست کردن ضایعات غذا و سپس استفاده مجدد از آنها به عنوان کود باغی یک برد-برد است. برخی از محلات نیز مکان هایی دارند که می توانید کمپوست را در آنها رها کنید.
کرجسی میگوید: «یک توده کمپوست میتواند به سادگی یک توده پشت گاراژ شما یا به پیچیدگی یک لیوان یا سطل زباله باشد. "آنها حتی برای کسانی که در آپارتمان هستند، مدل های میز کار ساختند."
فصلی بخورید
فصل توت فرنگی معمولاً در ماه ژوئن در بسیاری از مناطق ایالات متحده است، اما هنوز هم می توانید آنها را در ماه دسامبر خریداری کنید.
کرچسی میگوید: «این فقط به این دلیل است که از نیمه راه جهان حمل شده و از یک سرزمین دیگر آمده است. او پیشنهاد می کند که اقلام فصلی را در اولویت قرار دهید. این ممکن است به نظر برسد:
اقلام طولانی مدت و مقاوم در برابر سرما در ماه های سردتر (سیب زمینی، هویج و پیاز)
محصولات سریع رشد و مقاوم در برابر سرما در بهار (مارچوبه، کلم و کاهو)
انواع توت ها، گوجه فرنگی و کدو حلوایی در تابستان
کشاورزان محلی می توانند به شما ایده بهتری درباره فصلی که در منطقه شما می گذرد ارائه دهند.
رژیم غذایی محلی را امتحان کنید
خوردن محلی می تواند ردپای کربن انتخاب های غذایی شما را کاهش دهد. وایت می پذیرد که این برای همه کار نمی کند و عوامل اجتماعی و اقتصادی در آن نقش دارند. اما در صورت امکان، او پیشنهاد می کند آنچه به عنوان "رژیم غذایی 100 مایلی" شناخته می شود، در نظر بگیرید، که به معنای خرید محصولات از کشاورزان در شعاع 100 مایلی از محل زندگی شما است.
او می گوید که مزایای این ایده غذایی پایدار عبارتند از:
کاهش هزینه های حمل و نقل و اثرات زیست محیطی
از عادات غذایی و کشاورزی پایدار حمایت می کند (از کشاورز خود در مورد شیوه های تولید غذای پایدار آنها بپرسید)
از اقتصاد محلی حمایت می کند
کرجسی میگوید بازارهای کشاورزان محلی راهی عالی برای ملاقات با تولیدکنندگان و پرورشدهندگان منطقه شما بدون فاصله گرفتن بیش از چند مایل از خانه است.
به یک جامعه حمایتگر از محیط زیست بپیوندید
قبل از جعبه های اشتراک غذا، برنامه های کشاورزی حمایت شده از جامعه وجود داشت، و کریچی توصیه می کند که به یکی از آنها توجه کنید. این جمعیت به شما امکان می دهد "سهم" محصولات کشاورزی و پرورش یافته را خریداری کنید، بنابراین همه چیز را از محصولات گرفته تا شیر، تخم مرغ و گوشت دریافت خواهید کرد.
کرجسی میگوید: «مطمئن شوید که آنها از روشهای ارگانیک استفاده میکنند و حیواناتشان در چمنکاری یا در مرتع [یا هر دو] پرورش مییابند.
غذای خود را پرورش دهید
باغبانی به شما این امکان را می دهد که بدانید غذای شما دقیقاً از کجا آمده و از چه روش هایی مانند آبیاری و کود استفاده شده است.
کریچی میگوید: «شما حتی برای پرورش غذا به تختهای مرتفع فانتزی نیاز ندارید. "به سادگی علف خود را با یک بیل برگردانید، کمی کمپوست اضافه کنید و آماده حرکت خواهید بود."
و باغ به شما این فرصت را می دهد تا یک عادت غذایی پایدار دیگر را اجرا کنید. کریچی پیشنهاد میکند که محصولات را برای زمستان که فصل کمتر است، کنسرو کنید و ذخیره کنید.
اگر دوست دارید درباره روش ها باغبانی درخانه بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله 7 نکته کلیدی برای باغبانی با هزینه کم در خانه را هم بخوانید.
از بسته بندی مواد غذایی پایدار استفاده کنید
مطالعهای در سال 2021 نشان داد که جایگزینی بستهبندیهای یکبار مصرف با بستهبندیهای قابل استفاده مجدد، مانند ظروف غذا و کیسههای حامل، انتشار گازهای گلخانهای را تا 63 درصد کاهش میدهد. بهترین معتقد است که استفاده از کیسه های مواد غذایی قابل استفاده مجدد، تعویض کیسه های ساندویچ پلاستیکی با ظروف قابل استفاده مجدد و نگهداری مواد غذایی در ظروف قابل استفاده مجدد می تواند ردپای کربن شما را کاهش دهد.
سوالات متداول
سوالات بیشتری دارید؟نکات زیر را در نظر بگیرید.
روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی چیست؟
به طور کلی، غذای پایدار مغذی است - برای مردم و محیط زیست. این سیستم از یک سیستم غذایی پایدار پشتیبانی میکند که آسیبهای زیستمحیطی مانند استفاده از آب و گازهای گلخانهای را کاهش میدهد، در حالی که نتایج بهتری را برای مردم فراهم میکند.
چند نمونه غذای پایدار چیست؟
بهترین می گوید که نمونه های غذایی پایدار شامل لوبیا، ساردین، کلم بروکلی، نخود فرنگی، گلابی، کینوا، بامیه و اسفناج است.
وایت خاطرنشان می کند: برندهای پایدار همه جا هستند. به دنبال مهر و موم ارگانیک USDA باشید و سعی کنید در صورت امکان از غذاهای بسیار فرآوری شده اجتناب کنید.
برنامه غذایی پایدار چیست؟
بهترین توجه دارد که دستور العمل های غذا خوردن پایدار عمدتاً مبتنی بر گیاه هستند. او میگوید: «غذاهای پرورشیافته و فرآوریشده به منابع طبیعی و تجدیدناپذیر کمتری نیاز دارند».
اما قطع کامل گوشت لازم نیست. استفاده از آن یک یا دو بار در هفته می تواند تاثیرگذار باشد.
ساده ترین راه برای تغذیه پایدار چیست؟
کرجسی میگوید سادهترین راه برای اجرای عادات غذایی پایدار، برنامهریزی غذا و تعیین محل CSA در منطقه شما است. هنگامی که با [یک کشاورز محلی] رابطه برقرار می کنید، بقیه چیزها در جای خود قرار می گیرند. این بسیار ارزشمند است که با غذای خود ارتباط برقرار کنید و با غذا خوردن فصلی با ریتم های طبیعت در ارتباط باشید.
روشهای پایدارتر کردن عادات غذایی شامل مصرف مواد غذایی است که اثرات زیست محیطی کمی دارد. عمدتاً گیاهی است و می تواند به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی و بیماری های مزمن در انسان کمک کند.
تولید غذای پایدار یک شبه اتفاق نمی افتد و بیشتر تأثیر آن از سیستم ها می آید، نه مردم.
با این حال، تحقیقات و کارشناسان به اشتراک می گذارند که اتخاذ عادات غذایی پایدار، مانند کاهش مصرف گوشت حتی یک بار در هفته و برنامه ریزی وعده های غذایی برای کاهش ضایعات غذایی، می تواند تفاوت ایجاد کند.
منبع: وبسایت پی جو