مجله سلامت پی جو - این روزها سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار شایع شده استو نیاز هست که علاوه بر مصرف دارو رژیم غذایی خاص این دوره را هم استفاده کنیم. غذاهای مناسب برای خوردن در هنگام بیماری و رژیم غذایی سرماخوردگی می تواند بسیار بیشتر از انرژی دادن به شما باشد و باعث تسریع بهبود شما شوند. آنها می توانند به شما کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشید، سریعتر بهتر شوید یا در حین بهبودی هیدراته بمانید. در این مقاله این رژیم غذایی سرماخوردگی را با هم مرور می کنیم.
رژیم غذایی سرماخوردگی و روش مصرف
در ادامه غذاهایی که باید در هنگام سرماخوردگی در رژیم غذایی خود بگنجانید آورده شده است.
1. سوپ مرغ
سوپ مرغ برای نسلهای متمادی مورد استفاده برای بیماری و جزو رژیم غذایی سرماخوردگی بوده است - و دلیل خوبی هم دارد. این یک منبع آسان برای خوردن ویتامین ها، مواد معدنی، کالری و پروتئین است، که مواد مغذی هستند که بدن شما ممکن است در زمان بهبودی از یک بیماری به مقدار بیشتری نیاز داشته باشد.
سوپ مرغ همچنین منبعی غنی از مایعات و الکترولیت ها است که در صورت خطر کم آبی بدن به دلیل اسهال، استفراغ، تعریق یا تب مفید است.
گرمای سوپ ممکن است به کاهش احتقان کمک کند، زیرا مایعات داغ یا تند می تواند برای این کار مفید باشد.
مرغ موجود در سوپ مرغ همچنین حاوی آمینو اسید سیستئین است. شکلی از سیستئین، مخاط را تجزیه می کند و دارای اثرات ضد ویروسی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
سوپ مرغ خانگی تهیه شده از آب استخوان نیز سرشار از کلاژن و مواد مغذی است که ممکن است به بهبودی کمک کند - اگرچه تحقیقات کافی در مورد اثرات آب استخوان بر سلامت سیستم ایمنی برای تأیید این ادعاها وجود ندارد.
2. آب گوشت
مانند سوپ مرغ، آب گوشت ها منابع بسیار خوبی از مایعات و الکترولیت ها هستند که می توانند در هنگام بیماری و در رژیم غذایی سرماخوردگی مفید باشند. وقتی گرم هستند، ممکن است به رفع گرفتگی سینوسی نیز کمک کنند. آنها سرشار از طعم و مواد مغذی مختلف هستند و در عین حال برای سیستم گوارش شما آسان هستند.
علاوه بر این، آبگوشت های استخوانی غنی از کلاژن و اسیدهای آمینه (بلوک های سازنده پروتئین) از استخوان های حیوانی هستند که ممکن است به بهبود سریع تر کمک کند، اگرچه تحقیقات هنوز انجام نشده است.
اگر نیاز به پیروی از یک رژیم غذایی با محدودیت نمک دارید، در صورت خرید آبگوشت های از پیش ساخته شده از فروشگاه های مواد غذایی، آبگوشت های کم سدیم یا بدون نمک را انتخاب کنید.
3. سیر
سیر فواید بسیاری برای سلامتی دارد و قرن هاست که در طب گیاهی در رژیم غذایی سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده است که سیر دارای اثرات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی است.
طبق یک مطالعه در سال 2016، مکمل های عصاره سیر کهنه ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کرده و شدت سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهد.
افزودن سیر به غذا در زمان بیماری می تواند هم طعم و مزه بدهد و هم غذای شما را در مبارزه با علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا موثرتر کند.
4. آب نارگیل
آب نارگیل نوشیدنی ایده آلی است که می توانید هنگام بیماری در رژیم غذایی سرماخوردگی از آن بنوشید. این منبع غنی از الکترولیت است، که باید همراه با مایعات در هنگام استفراغ، عرق کردن، اسهال یا تب دوباره پر شود. همچنین حاوی مقداری قند طبیعی از خود میوه است که می تواند به عنوان یک منبع انرژی سریع و آسان برای بدن شما باشد.
با این حال، یک مطالعه قدیمی تر نشان داد که آب نارگیل نسبت به سایر نوشیدنی های الکترولیتی باعث نفخ بیشتر می شود. اگر هرگز آن را امتحان نکرده اید، ممکن است ایده خوبی باشد که به آرامی شروع کنید.
5. چای داغ
چای یک داروی مورد علاقه برای بسیاری از علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است.
درست مانند سوپ مرغ، چای داغ به عنوان یک ضد احتقان طبیعی عمل می کند. چای باید داغ باشد تا به رفع احتقان کمک کند، اما نباید آنقدر داغ باشد که گلوی شما را بیشتر تحریک کند.
اگرچه برخی از چای ها حاوی کافئین هستند، تحقیقات نشان می دهد که چای به کم آبی بدن کمک نمی کند یا باعث افزایش از دست دادن آب نمی شود.
این بدان معناست که نوشیدن چای در طول روز یک راه عالی برای هیدراته ماندن و در عین حال از بین بردن احتقان در رژیم غذایی سرماخوردگی است.
چای همچنین حاوی پلی فنول است. این مواد طبیعی موجود در گیاهان ممکن است فواید سلامتی بسیاری از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی داشته باشند.
6. عسل
عسل خاصیت ضد باکتریایی دارد. مردم اغلب از آن به عنوان پانسمان زخم ضد عفونی کننده برای بریدگی یا سوختگی استفاده می کنند.
عسل همچنین ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را بهبود بخشد. بسیاری از مردم از عسل خام محلی برای تسکین آلرژی های فصلی و رژیم غذایی سرماخوردگی استفاده می کنند، اما در حال حاضر تحقیقات محدودی برای حمایت از این موضوع وجود دارد.
علاوه بر این، عسل ممکن است به رفع سرفه در کودکان کمک کند. با این حال، به دلیل خطر آلودگی به باکتری های عامل بوتولیسم، نباید به کودکان زیر 12 ماه داده شود.
7. زنجبیل
زنجبیل به طور گسترده در غذا، داروهای گیاهی و درمان های خانگی در رژیم غذایی سرماخوردگی استفاده می شود. احتمالاً بیشتر به دلیل اثرات ضد تهوع آن شناخته شده است. مطالعات منبع معتبر نشان می دهد که می تواند به طور موثر حالت تهوع مربوط به بارداری و درمان سرطان را تسکین دهد.
بنابراین اگر احساس حالت تهوع یا استفراغ دارید، زنجبیل یکی از بهترین داروهای طبیعی برای تسکین این علائم در رژیم غذایی سرماخوردگی است.
از زنجبیل تازه در آشپزی استفاده کنید، مقداری چای زنجبیل دم کنید یا مقداری زنجبیل را از فروشگاه تهیه کنید تا از این فواید بهره مند شوید. فقط مطمئن شوید که هر چیزی که استفاده می کنید حاوی زنجبیل یا عصاره زنجبیل واقعی باشد، نه فقط طعم زنجبیل.
8. غذاهای تند
غذاهای تند مانند فلفل چیلی حاوی کپسایسین هستند که در هنگام لمس احساس سوزش و گرمی ایجاد می کند.
در غلظتهای بالا، منبع قابل اعتماد کپسایسین میتواند اثر حساسیتزدایی داشته باشد. ژل ها و چسب های تسکین دهنده درد اغلب شامل کپسایسین هستند.
بسیاری از مردم گزارش می دهند که خوردن غذاهای تند باعث آبریزش بینی، شکستن مخاط و پاکسازی مجرای سینوسی در رژیم غذایی سرماخوردگی می شود.
در حالی که مطالعات کمی این اثر را آزمایش کرده اند، به نظر می رسد کپسایسین مخاط را رقیق می کند و دفع آن را آسان تر می کند. برخی از تحقیقات منبع معتبر نشان می دهد که اسپری های کپسایسین بینی ممکن است به تسکین احتقان و خارش کمک کند.
با این حال، اگر قبلاً ناراحتی معده دارید، باید از غذاهای تند پرهیز کنید. مطالعات نشان می دهد که غذاهای تند می تواند باعث نفخ، درد و حالت تهوع در برخی افراد شود.
اگر به حوزه تغذیه و تناسب اندام علاقه مندید ، پی جو در بخش مجله سلامت ، مقالات مفیدی برای شما در زمینه تغذیه و رژیم درمانی قرار داده است. برای اطلاعات بیشتر درباره رژیم های غذایی ، تغذیه کودک و... به این بخش مراجعه فرمایید.
9. موز
موز یک غذای عالی برای خوردن در هنگام بیماری در رژیم غذایی سرماخوردگی است. آنها نرم و ملایم هستند اما سرشار از مواد مغذی منبع مطمئن و کربوهیدرات های سریع الاثر هستند. پتاسیم موجود در موز همچنین می تواند به پر کردن ذخایر الکترولیت شما کمک کند زیرا پتاسیم یکی از الکترولیت های کلیدی مورد نیاز بدن شما است.
یکی دیگر از فواید موز فیبر محلول موجود در آن است. فیبر محلول در حضور مایع به ژل تبدیل میشود، بنابراین میتواند با کاهش میزان آب آزاد در دستگاه گوارش شما، اسهال را معکوس کند.
10. بلغور جو دوسر
مانند موز، بلغور جو دوسر ملایم و آسان برای خوردن است، اما همچنین کالری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را در هنگام بیماری فراهم می کند.
یک بررسی تحقیقاتی در سال 2021 نشان می دهد که جو دوسر ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به هضم کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
به جای خرید بلغور جو دوسر با طعم مصنوعی با مقدار زیادی شکر افزودن مقدار کمی عسل یا میوه به جو دوسر نورد شده یا فولادی برای فواید سلامتی بیشتر در نظر بگیرید.
11. ماست
ماست حاوی پروبیوتیکهای مفیدی است که سویههایی از باکتریها هستند که میتوانند در روده شما مستعمره شوند و فواید سلامتی را در رژیم غذایی سرماخوردگی ارائه دهند.
منبع معتبر تحقیقات نشان می دهد که محصولات لبنی پروبیوتیک مانند ماست می تواند به کودکان و بزرگسالان کمک کند که کمتر سرما بخورند، در هنگام بیماری سریعتر بهبود پیدا کنند و آنتی بیوتیک های کمتری مصرف کنند.
با این حال، برخی از افراد گزارش می دهند که مصرف لبنیات ترشحات مخاطی آنها را غلیظ می کند، که می تواند در هنگام بیماری ترکیب شود.
اگر احساس می کنید که محصولات لبنی احتقان شما را بدتر می کند، ممکن است به جای آن از سایر غذاهای پروبیوتیک (مانند کومبوچا) یا یک مکمل پروبیوتیک استفاده کنید.
12. میوه های خاص
میوه ها منابع غنی ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند که می توانند از سلامت کلی و عملکرد سیستم ایمنی شما حمایت کنند.
بسیاری از میوه ها سرشار از ویتامین C هستند، یک آنتی اکسیدان که به عملکرد صحیح سیستم ایمنی شما کمک می کند.
برخی از میوهها حاوی آنتیاکسیدانهایی به نام آنتوسیانین هستند که به برخی از میوهها - مانند توتفرنگی و بلوبری - رنگهای قرمز و آبی دارند.
آنتوسیانین ها توت ها را به غذاهای عالی برای خوردن در هنگام بیماری تبدیل می کنند، زیرا دارای اثرات ضد التهابی، ضد ویروسی و تقویت کننده سیستم ایمنی قوی هستند.
مطالعات نشان می دهد که عصاره میوه های سرشار از آنتوسیانین می تواند از اتصال ویروس ها و باکتری های رایج به سلول ها در رژیم غذایی سرماخوردگی جلوگیری کند. آنها همچنین پاسخ ایمنی بدن شما را تحریک می کنند.
علاوه بر این، یک بررسی منبع مطمئن از 14 مطالعه اشاره کرد که مکملهای فلاونوئیدی، که از آنتی اکسیدانهای خاص موجود در میوهها ساخته شدهاند، با کاهش 40 درصدی تعداد روزهایی که افراد مبتلا به سرماخوردگی هستند، مرتبط است. با این حال، محققان هشدار دادند که نتایج نامشخص است.
برای فواید بیشتر برای سلامتی، مقداری میوه را به یک کاسه بلغور جو دوسر یا ماست اضافه کنید، یا میوه های یخ زده را با یک اسموتی سرد مخلوط کنید که گلوی شما را آرام می کند.
13. آووکادو
آووکادو سرشار از چربی های تک غیراشباع سالم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. آنها یک غذای عالی برای خوردن در هنگام بیماری هستند زیرا کالری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کنند. آنها همچنین نرم، نسبتاً ملایم و آسان برای خوردن هستند.
از آنجایی که آووکادو حاوی چربیهای سالمی است، بهویژه اسید اولئیک (همان اسید چرب مفید در روغن زیتون)، ممکن است ضمن ایفای نقش در عملکرد سیستم ایمنی، به کاهش التهاب کمک کند.
بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی شیراز و سایر شهرها را در پی جو مشاهده ، نوبت و مشاوره آنلاین درباره تغذیه بگیرید.
14. سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو رومی و کلم پیچ سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. آنها به ویژه منابع خوبی هستند که منبع مطمئن آهن گیاهی، ویتامین C، ویتامین K و فولات هستند.
سبزیجات سبز تیره نیز مملو از پلی فنول هستند. اینها به عنوان آنتی اکسیدان برای محافظت از سلول ها در برابر آسیب عمل می کنند و به مبارزه با التهاب کمک می کنند.
اسفناج را برای یک وعده غذایی سریع، پر از مواد مغذی و سرشار از پروتئین به املت اضافه کنید. همچنین می توانید سعی کنید یک مشت کلم پیچ را در اسموتی میوه ای برای رژیم غذایی سرماخوردگی بریزید. بیشتر سبزیجات برگدار نیز افزودنیهای بسیار خوبی به سوپ میدهند، که انتخاب عالی دیگری در هنگام بیماری است.
15. ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا یکی از بهترین منابع پروتئینی برای خوردن در هنگام بیماری است. نرم، خوردن آن آسان و منبع کامل پروتئینی با کیفیت بالا است که بدن شما برای بهبودی نیاز دارد.
ماهی قزل آلا به ویژه غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که دارای اثرات ضد التهابی قوی است که ممکن است به سیستم ایمنی شما کمک کند تا به طور موثرتری کار کند.
ماهی سالمون همچنین منبع خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین D است که بسیاری از افراد به اندازه کافی آن را دریافت نمی کنند. ویتامین D همچنین نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد.
بهترین رژیم غذایی سرماخوردگی برای کودکان در هنگام بیماری چیست؟
کودکان اغلب طعم متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارند. در حالی که اصول برای بچه ها یکسان است - هیدراته بمانید و تغذیه کنید - برخی از انتخاب های غذایی ممکن است متفاوت باشد. ضروری است که آنها مواد مغذی خود را دوباره پر کنند، بنابراین انتخاب غذاهایی که می خورند بسیار مهم است.
منبع: وبسایت پی جو
منبع: www.healthline.com