درمان های خانگی برای سوزش سر دل : 8 راه برای خلاص شدن از شر رفلاکس اسید
علیرغم آنچه از نامش پیداست، سوزش سر دل ربطی به قلب شما ندارد. در عوض، این یک احساس سوزش در مری است، لوله 10 اینچی که دهان شما را به معده شما متصل می کند.
وقتی سوزش سر دل شروع میشود، میتواند فقط چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد. در هر صورت، ناراحت کننده است - بنابراین تعجبی ندارد اگر به دنبال راهی برای خلاص شدن از شر این احساس هستید.
علت سوزش سر دل چیست و دقیقا چه حسی دارد؟
دکتر کری گلاسنر، متخصص گوارش در هیوستون متدیست توضیح می دهد: «سوزش سر دل به دلیل برگشت ترشحات معده از معده به مری ایجاد می شود.
محتویات اسیدی معده برای تجزیه غذایی که می خورید مورد نیاز است، چیزی که معده شما با آن مشکلی ندارد. از سوی دیگر، مری شما تحریک شده است و حتی ممکن است آسیب ببیند - توسط آن.
برای دور نگه داشتن محتویات اسیدی معده از مری، یک حلقه عضلانی دایره ای در قاعده لوله به نام اسفنکتر تحتانی مری، به عنوان دریچه عمل می کند. وقتی این دریچه شل شود، غذایی که مصرف کردهاید اجازه میدهد تا از طریق معده شما عبور کند. هنگامی که منقبض می شود، این دریچه از برگشت این غذا و اسید به مری جلوگیری می کند.
اگر این دریچه به طور غیر طبیعی شل شود و محتویات معده به مری شما برگردد، ریفلاکس اسید اتفاق می افتد. سوزش سر دل شناخته شده ترین و بارزترین علامت است.
بسته به شدت آن ممکن است احساس متفاوتی داشته باشد، اما علائم سوزش سر دل عبارتند از:
- احساس سوزش در قفسه سینه، پشت سینه شما
- درد سوزشی که به سمت گلوی شما بالا می رود
- داشتن طعم تلخ یا ترش در دهان
درمان رفلاکس اسید معده در شیراز و سوزش معده گاهی اوقات به دلیل یک بیماری زمینه ای یا حتی دارویی که در برخی موارد مصرف می کنید ایجاد می شود. اما، بیشتر اوقات، آنها توسط چیزهایی مانند رژیم غذایی و انتخاب های سبک زندگی شما ایجاد می شوند که باعث می شود گاه به گاه سوزش معده نسبتاً رایج باشد.
دکتر گلاسنر می گوید محرک های رایج سوزش سر دل عبارتند از:
- مصرف برخی غذاها از جمله غذاهای تند و اسیدی، کافئین، شکلات و الکل
- سیگار کشیدن
- اضافه وزن داشتن
8 درمان خانگی برای سوزش سر دل
اگر میخواهید از رفلاکس اسید جلوگیری کنید یا سریع از سوزش سر دل خلاص شوید، در اینجا هشت راه برای کاهش و حتی پیشگیری از علائم وجود دارد:
1. یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید و از غذاهای محرک اجتناب کنیدهمانطور که گفته شد، برخی غذاها و نوشیدنی ها می توانند باعث رفلاکس اسید و سوزش سر دل شوند.
دکتر گلاسنر توضیح میدهد: «این غذاها با کاهش فشار اسفنکتر تحتانی مری باعث سوزش سر دل میشوند و باعث میشوند تا محتویات اسیدی راحتتر به مری رفلاکس کنند».
شما میتوانید با نگهداشتن یک دفترچه غذا و علائم به شناسایی غذاهای خاص کمک کنید. هنگامی که آنها را شناسایی کردید، تا حد امکان از این غذاها و نوشیدنی ها خودداری کنید.
2. از دراز کشیدن درست بعد از غذا اجتناب کنیددراز کشیدن با معده پر از غذا می تواند باعث رفلاکس اسید شود و علائم سوزش سر دل را بدتر کند. 2-3 ساعت پس از خواب از خوردن غذا خودداری کنید تا معده شما زمان زیادی برای تخلیه داشته باشد.
3. در برابر میل به پرخوری یا سریع غذا خوردن مقاومت کنیداین امر به خصوص اگر درست قبل از خواب این کار را انجام دهید صادق است، زیرا وجود مقدار زیادی غذا در معده ممکن است فشار بیشتری بر دریچه ای که اسید معده را از مری شما خارج می کند، وارد کند و احتمال رفلکس اسید و سوزش سر دل را افزایش دهد.
4. اگر اضافه وزن دارید اقداماتی را برای کاهش وزن انجام دهید
اضافه وزن فشار مضاعفی بر معده شما وارد می کند و خطر رفلاکس اسید و سوزش سر دل را افزایش می دهد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته، دو قدم اول برای حفظ وزن سالم و کاهش وزن اضافی است.
5. سر تخت خود را بالا بیاوریدبالا بردن سر و قفسه سینه بالاتر از پاها در هنگام خواب می تواند به پیشگیری و کاهش رفلاکس اسید و سوزش سر دل کمک کند. می توانید این کار را با بالا بردن سر تخت خود با بلوک های زیر میله های تخت یا با استفاده از یک گوه فوم که در زیر تشک قرار داده شده است انجام دهید. مراقب بالش های شمعی باشید، زیرا این معمولاً مؤثر نیست و حتی ممکن است علائم شما را بدتر کند.
6. وضعیت خواب خود را تنظیم کنیدتصور میشود که خوابیدن به پهلوی چپ میتواند به هضم غذا کمک کند و ممکن است برای محدود کردن رفلاکس اسید معده موثر باشد، اگرچه دکتر گلاسنر اشاره میکند که انجام این کار در برخی از انواع تختها میتواند چالش برانگیز باشد.
۷- لباس های گشاد بپوشیداگر مستعد سوزش سر دل هستید، کمربندهای تنگ و لباس هایی که به معده شما فشار می آورند ممکن است در علائم شما نقش داشته باشند.
8. اگر سیگار می کشید، سیگار را ترک کنید
ترک سیگار می تواند دفعات و شدت رفلاکس اسید را کاهش دهد و در برخی موارد حتی آن را از بین ببرد.
اگر سوزش سر دل شدید یا مکرر باشد چه باید کرد؟برای سوزش معده خفیف و گاه به گاه، داروهای بدون نسخه مانند آنتی اسیدها می توانند به تسکین علائم کمک کنند. همیشه قبل از مصرف هر دارویی برچسب محصول را بخوانید و هرگز دوز بالاتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.
اگر سوزش سر دل شدید دارید یا پس از انجام اقداماتی برای تسکین آن ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید.
دکتر گلاسنر می گوید: «اگر روزانه علائمی دارید که نیاز به آنتی اسیدها دارند، وقت آن رسیده است که توسط متخصص گوارش معاینه شوید. علاوه بر این، اگر علائم سوزش سر دل با وجود آزمایش روزانه مهارکننده پمپ پروتون کنترل نشده باشد، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.
دکتر گلاسنر می گوید که ممکن است لازم باشد گزینه های درمانی دیگری برای رفلاکس اسید در نظر گرفته شود. در برخی موارد، سوزش سر دل می تواند یک عامل خطر برای مری بارت، تغییر پیش سرطانی مری یا حتی سرطان مری باشد.
علائم هشدار دهنده دیگری که نیاز به معاینه توسط متخصص گوارش دارند عبارتند از:
- شروع جدید سوزش سر دل در افراد بالای 60 سال
- ریختن خون
- داشتن مدفوع سیاه یا خونی
- مشکل در بلع یا درد همراه با بلع
- استفراغ
- اشتهای ضعیف
- کاهش وزن بی دلیل