آیا با عدم تحمل گلوتن سر و کار دارید؟ این چیزی است که باید بدانید

در حالی که رژیمهای بدون گلوتن برای سلامتی و کاهش وزن محبوبیت پیدا کردهاند، اما برای افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن ضروری است، زیرا تنها وسیله مدیریت افزایش حساسیت آنها به گلوتن است. اگرچه علت دقیق آن نامشخص است، اما اغلب پیوندهای ژنتیکی دارد.
نیازی به گفتن نیست، کسانی که به گلوتن حساسیت دارند باید از گلوتن، پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار اجتناب کنند. همچنین، غذاهای فرآوری شده حاوی گلوتن هستند زیرا دارای خواص غلیظ کننده، امولسیون کننده و تثبیت کننده هستند.
علل عدم تحمل گلوتن
قبل از رسیدن به دلایل عدم تحمل گلوتن ، باید معنای عدم تحمل گلوتن را درک کنید. این چیزی نیست جز واکنش های نامطلوب به گلوتن.
عدم تحمل گلوتن و بیماری سلیاک شباهت هایی دارند ، که هر دو شامل عوارض جانبی به گلوتن هستند. بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است، اغلب ارثی، که در آن سیستم ایمنی به اشتباه پوشش روده کوچک را با مصرف گلوتن هدف قرار می دهد و به آن آسیب می رساند.
این بر جذب مواد مغذی از رژیم غذایی شما تأثیر می گذارد. عدم تحمل گلوتن بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد اما برخلاف بیماری سلیاک منجر به آسیب دائمی اندام نمی شود. تمایز کلیدی در پتانسیل آسیب روده کوچک نهفته است. افراد مبتلا به بیماری سلیاک می توانند این آسیب را تجربه کنند ، در حالی که افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن این کار را نمی کنند. توصیه می شود اگر مشکوک به عدم تحمل گلوتن هستید ، با یک
متخصص گوارش در شیراز مشورت کنید ، زیرا هنوز هم ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود.
علل عدم تحمل گلوتن هنوز نامشخص است. تحقیقات نشان می دهد که به جای گلوتن ، برخی از افراد ممکن است نسبت به یک کربوهیدرات خاص در غذاهای مختلف حساس باشند. بدن آنها برای جذب این کربوهیدرات تلاش می کند و منجر به ناراحتی هضم می شود زیرا در روده آنها تخمیر می شود.

از طرف دیگر ، یک خط دیگر از تحقیقات نشان می دهد که گندم ممکن است در برخی از افراد ، پوشش دستگاه گوارش را مختل کند. به طور معمول ، این روکش ها به عنوان موانع عمل می کنند و از فرار باکتری ها از روده جلوگیری می کنند. با این حال، در افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن، این پوششها ممکن است عملکرد نادرست داشته باشند و باکتریها را قادر میسازد وارد جریان خون یا کبد شوند و باعث التهاب شوند.
علائم عدم تحمل گلوتن
بسیاری از افراد مدت کوتاهی پس از مصرف گلوتن با این علائم مواجه می شوند، اگرچه ترکیب خاص می تواند متفاوت باشد. کسانی که عدم تحمل گلوتن دارند معمولاً علائم عدم تحمل گلوتن زیر را گزارش می دهند که گلوتن بخشی از رژیم غذایی منظم آنها است:
اسهال و یبوست: دوره های مکرر اسهال و یبوست شاخص های متداول هستند. در حالی که هضم گاه به گاه طبیعی است ، وقایع روزانه ممکن است یک وضعیت اساسی را نشان دهد. بیماری سلیاک همچنین می تواند منجر به این علائم شود ، که اغلب به دلیل جذب ضعیف مواد مغذی همراه با مدفوع ناپاک است.
نفخ: افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن اغلب نفخ های مزمن ، ناراحت کننده و حتی غیر مرتبط با پرخوری را تجربه می کنند. این احساس پر بودن و ساخت گاز می تواند پایدار باشد.
درد شکم: درد مکرر و غیر قابل توضیح شکم یکی دیگر از شکایات شایع در بین افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن است.
خستگی: خستگی مداوم که در زندگی روزمره تداخل دارد ، یکی دیگر از علائم بالقوه است ، اگرچه می تواند دلایل مختلفی داشته باشد ، برخی حتی با شرایط پزشکی غیر مرتبط هستند.
حالت تهوع: اگر بعد از مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن احساس می کنید ، ممکن است نشانه عدم تحمل گلوتن باشد. اگر این حالت تهوع پس از غذا عود کند ، می تواند یکی از علائم برجسته عدم تحمل گلوتن باشد.
سردرد: اگر بعد از مصرف مواد غذایی با گلوتن به طور منظم سردرد می گیرید ، ممکن است یک علامت عدم تحمل گلوتن باشد
علائم دیگر: علائم دیگری که ممکن است به طور مرتب نیز رخ دهد اما چندان شایع نیستند ، درد مفاصل و عضلانی ، اضطراب یا افسردگی ، درد شدید شکم و کم خونی است.
اگر این علائم را بعد از مصرف مواد غذایی با گلوتن تجربه می کنید ، باید با یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید تا عدم تحمل گلوتن را تشخیص داده یا رد کنید. در صورت عدم تحمل گلوتن ، راهنمایی های مناسبی برای مدیریت شرایط دریافت کنید.
نحوه مدیریت عدم تحمل گلوتن

حذف غذاهای حاوی گلوتن از رژیم غذایی شما بهترین راه برای مدیریت عدم تحمل گلوتن خواهد بود. این می تواند پس از تشخیص بیماری های شدید مانند بیماری سلیاک انجام شود. غذاهایی که باید از رژیم غذایی افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن حذف شوند عبارتند از:
- گندم و مشتقات گندم
- چاودار
- جو
- مخمر مشتق شده از آبجو
سایر غذاها و نوشیدنی های حاوی گلوتن که باید از آنها اجتناب شود عبارتند از:
- نان و شیرینی
- بیشتر غذاهای پخته شده
- پاستا
- غلات
- کراکر
- رشته فرنگی
- بیسکویت
- نوشیدنی های مالت
- آبجو
نتیجه گیریعدم تحمل گلوتن علائم متنوع و اغلب گیج کننده ای را نشان می دهد. به یاد داشته باشید - این شرایط از نظر شدت متفاوت است و پشتیبانی در دسترس است. برای تشخیص دقیق و برنامه شخصی برای مدیریت علائم با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
برگرفته از وب سایت
www.healthxchange.sg