آیا آب دانه چیا برای شما مفید است؟
تا به حال احتمالاً نام آب دانه چیا را شنیده اید که یک روند محبوب سلامتی است.آماندا بیور، متخصص تغذیه در هوستون متدیست، می گوید: دانه های چیا واقعا برای ما مفید هستند، بنابراین حقیقتی وجود دارد که چگونه آب دانه چیا می تواند برای شما مفید باشد. هیچ نقطه ضعف واقعی برای نوشیدن آن وجود ندارد، اما چند نکته وجود دارد که توصیه می کنم به خاطر داشته باشید.
بیور اضافه میکند که برداشت از فواید دانههای چیا به معنای نوشیدن یک نوشیدنی ژلاتینی نیست.
دانه چیا برای چه چیزهایی مفید است؟
بیور میگوید: «دانههای چیا برای ما مفید هستند، زیرا دارای مواد مغذی بسیار متفاوتی هستند. آنها همچنین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مهمی از جمله کلسیم، منیزیم، آهن و ویتامین های گروه
B هستند.
مواد مغذی مسئول فواید دانه چیا عبارتند از:
- فیبر چسبناک – نوعی فیبر مخصوصا برای سلامت قلب مفید است
- چربی های امگا 3 – نوعی چربی سالم که اکثر آمریکایی ها به اندازه کافی از آن استفاده نمی کنند
- آنتی اکسیدان ها - سنگ بنای یک رژیم غذایی ضد التهابی
بیور میگوید: دانههای چیا با حدود پنج گرم در هر قاشق غذاخوری منبع عالی فیبر هستند که از آنجایی که فیبر فواید زیادی برای سلامتی دارد، مهم است.
فیبر می تواند به شما کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید، به همین دلیل است که آب دانه چیا می تواند به رفع گرسنگی کمک کند. این که آیا این منجر به کاهش وزن واقعی می شود یا خیر، ... این کمتر مشخص است.
از آنجایی که آنها حاوی مقدار زیادی فیبر نامحلول هستند - نوعی که به حجیم شدن مدفوع شما کمک می کند و در عین حال آن را نرم نگه می دارد - دانه های چیا می توانند به حرکت دادن مواد در روده شما کمک کنند. از این رو، روند فعلی نوشیدن آب دانه چیا برای کمک به تقویت حرکت روده است.
بیور توضیح میدهد: «دانههای چیا همچنین حاوی فیبر چسبناک هستند که کیفیت اتصال به آن دارند. این نوع فیبر می تواند صفرا و کلسترول اضافی را در دستگاه گوارش ما به دام بیاندازد، که بدن ما پس از رفتن به حمام آن را از بین می برد.
این خاصیت منحصر به فرد دانه چیا این است که به تعادل سطح کلسترول کمک می کند، که برای سلامت قلب مفید است.
3 نکته که قبل از نوشیدن آب دانه چیا باید بدانید
1. فقط با 1 قاشق غذاخوری دانه چیا شروع کنیددر حالی که برخی از دستور العمل های آب دانه چیا نیاز به دو (یا بیشتر) قاشق غذاخوری از این دانه ها دارند، بیور توصیه می کند که فقط با یک قاشق غذاخوری شروع کنید.
بیور می گوید: دانه های چیا بسیار فیبری هستند و بهتر است مصرف فیبر خود را به تدریج افزایش دهید. اگر خیلی سریع به رژیم غذایی خود اضافه کنید، می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز و یبوست شود.
به علاوه، یک قاشق غذاخوری حاوی پنج گرم فیبر است که اگر هدف شما افزودن فیبر بیشتر به هر وعده غذایی باشد، برای شروع کافی است.
2. آن را همراه با غذا بنوشید تا پتانسیل کامل آن را باز کنیددانه های چیا سرشار از مواد مغذی هستند، اما بیور همچنان نوشیدن آب دانه چیا را همراه با غذا توصیه می کند.بیور توضیح میدهد: «الیاف چسبناک زمانی که ما همراه با غذا مصرف میکنیم بیشترین فایده را دارند. "عمل به دام انداختن این الیاف زمانی کارآمدتر است که آنها را به عنوان بخشی از یک وعده غذایی بزرگتر بخوریم."
3. اجازه ندهید آب دانه چیا بیرون بماندتنها چیزی که بیور واقعاً در مورد آب دانه چیا نگران است این است که دانهها اگر برای مدت طولانی در آب باقی بمانند میتوانند جوانه بزنند و این یک خطر ایمنی غذایی است.بیورتوصیه میکند: «دستور پخت دانه چیا به زمان خیساندن نیاز دارد، اما مهم است که مخلوط را بلافاصله بعد از آن ظرف دو ساعت بنوشید یا آن را در یخچال بگذارید.
آیا قرار دادن دانه های چیا در آب مزیت خاصی دارد؟
با توجه به محبوبیت آب دانه چیا، به طور خاص، ممکن است تعجب کنید که آیا این بهترین راه برای مصرف این دانه ها است؟
بیور میگوید: «نیازی نیست دانههای چیا را در آب معلق کنید تا از فواید آن بهره ببرید.»
همانطور که گفته شد، بیور خاطرنشان می کند که افزودن چنین مواد غذایی با فیبر بالا به رژیم غذایی خود به این معنی است که باید مصرف آب خود را افزایش دهید.
بیور توضیح می دهد: فیبر تمایل دارد آب را به دستگاه گوارش ما بکشد. "اگر مصرف فیبر خود را افزایش دهید اما مصرف آب را افزایش دهید، می تواند منجر به کم آبی بدن و افزایش احتمال یبوست شود." می توانید برای درمان یبوست به
دکتر متخصص گوارش در شیراز مراجعه کنید
این یکی از جذابیت های اصلی آب دانه چیا است: آب و فیبر را همزمان اضافه می کند و کار را ساده می کند.
اما بیور گزینههای جایگزینی را برای افرادی که به دنبال اضافه کردن دانههای چیا به رژیم غذایی خود هستند، بدون نیاز به نوشیدن این نوشیدنی ژلاتینی و کلوخه ارائه میکند.
بیور میافزاید: «راههای زیادی برای استفاده از دانههای چیا در وعدههای غذاییتان وجود دارد - به عنوان مثال، به عنوان رویه یا هنگام پخت.» یکی دیگر از گزینه های محبوب پودینگ دانه چیا است که در آن دانه های چیا را با برخی از انواع شیر و میوه مخلوط کرده و سپس یک شب در یخچال قرار دهید.
راه های دیگر برای افزودن دانه چیا به رژیم غذایی عبارتند از:
- آنها را به یک اسموتی مخلوط کنید
- اضافه کردن آنها به بلغور جو دوسر
- آنها را روی ماست بپاشید
- آنها را با گرانولای خانگی مخلوط کنید
- اضافه کردن آنها به محصولات پخته شده، مانند لقمه های انرژی یا کلوچه های صبحانه
بیور می افزاید: "فقط مطمئن باشید که کمی آب بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه می کنید."