تخم بلدرچین : چرا باید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؟
تخم مرغ همیشه بخشی از تغذیه سالم بوده است. اما آیا از تخم بلدرچین اطلاعی دارید؟ اینها تخم های یک پرنده با جثه متوسط بومی آسیا و اروپا هستند. تخم بلدرچین، از نظر اندازه بسیار کوچکتر از تخم مرغ است، اما از نظر تغذیه ای متراکم تر است. در اینجا با مزایای تخم بلدرچین و نحوه استفاده از آنها را یاد بگیرید
تغذیه تخم بلدرچین
در مقایسه با یک تخم مرغ معمولی، تخم بلدرچین یک سوم اندازه است. بنابراین بخش عمده ای از تخم بلدرچین، را زرده تخم مرغ تشکیل می دهد. از آنجایی که بیشتر مواد مغذی تخم مرغ در زرده آن بسته بندی شده است، تخم بلدرچین، دارای مواد مغذی متراکمی است و بنابراین جایگزین سالم تری برای تخم مرغ محسوب می شود.
هر وعده 9 گرم تخم بلدرچین تغذیه زیر را تامین می کند:
- 14 کالری
- 1 گرم پروتئین
- 1 گرم چربی
- 0 گرم کربوهیدرات
- 0 گرم فیبر
- 4 درصد از ارزش روزانه کولین
- 6 درصد از ارزش روزانه ریبوفلاوین
- 2 درصد از ارزش روزانه فولات
- 3 درصد از ارزش روزانه اسید پانتوتنیک
- 2 درصد از ارزش روزانه ویتامین A
- 6 درصد از ارزش روزانه ویتامین B12
- 2 درصد از ارزش روزانه آهن
- 2 درصد از ارزش روزانه فسفر
- 5 درصد از ارزش روزانه سلنیوم
فواید تخم بلدرچین برای بدن
تغذیه تخم بلدرچین به طور گسترده ای مسئول فواید سلامتی آن است.
1. پروتئین برای رشد
هر 100 گرم تخم بلدرچین، 13 گرم پروتئین تامین می کند. اینها تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن برای عملکرد موثر را دارند. اسیدهای آمینه برای ترمیم و ساخت ماهیچه های جدید و تولید هورمون ها و آنزیم ها بسیار مهم هستند. پروتئین ها نیز به عنوان منبع مهم انرژی مورد استفاده قرار می گیرند.
2. کلسترول برای قلبدر حالی که کلسترول همیشه در نور بد دیده می شود، مقدار زیادی اسیدهای چرب مفید وجود دارد که برای قلب حیاتی هستند. کلسترول تخم بلدرچین، در درجه اول برای سلامت قلب است – 60 درصد کلسترول خوب حاوی انواع تک غیراشباع و چند غیراشباع است.
3. سم زدایی به سلامت کبد کمک می کند
آیا می دانستید تخم بلدرچین می تواند به پاکسازی بدن کمک کند؟ مطالعات نشان می دهد که تخم بلدرچین، حاوی ترکیباتی است که می تواند از سمیت ناشی از سموم، آلاینده ها و فلزات سنگین جلوگیری کند. سم زدایی به بهبود سلامت کبد کمک می کند.
4. تقویت کننده ایمنیتخم بلدرچین، دارای دوز بالایی از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سلامتی است. این ها با رادیکال های آزاد در بدن که به سلول ها آسیب می رسانند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهند، مبارزه می کنند. با 156 واحد بین المللی ویتامین
A در هر 100 گرم، به خنثی کردن رادیکال های آزاد برای افزایش قابل توجه ایمنی بدن و توانایی مبارزه با بیماری کمک می کند.
5. ضد حساسیت
Ovomucoid پروتئینی است که در تخم بلدرچین یافت می شود. این یک ضد حساسیت طبیعی است. مطالعه ای که بر روی 77 فرد مبتلا به رینیت آلرژیک انجام شد، نشان داد که علائم آلرژیک آنها مانند عطسه، احتقان و آبریزش بینی به سرعت در عرض یک ساعت پس از مصرف تخم بلدرچین، همراه با مکمل های روی بهبود می یابد.
همچنین برای درمان آلرژی می توانید به پزشکان متخصص آسم و آلرژی ، ایمونولوژی بالینی در شیراز مراجعه نمایید.
6. تقویت کننده انرژیهر 100 گرم تخم بلدرچین 663 کیلوژول انرژی تولید می کند. این در درجه اول از متابولیسم پروتئین ها و کربوهیدرات ها ناشی می شود. با چنین خروجی انرژی بالا، تخم بلدرچین، نسبت به محرک هایی مانند قهوه بهتر عمل می کند.
7. بهبود نرخ متابولیسم
مقادیر بالای ویتامین
B در تخم بلدرچین، به افزایش سرعت متابولیسم کمک می کند. این به هضم سریعتر غذاها و تولید سریعتر انرژی برای پشتیبانی از فرآیندهای بدن و عملکرد اندام کمک می کند.
8. نعمت برای بیناییویتامین
A برای بینایی؟ تخم بلدرچین مواد مغذی را در مقادیر کافی بسته بندی می کند - 156 واحد بین المللی در هر وعده 100 گرم. این به عنوان یک محافظ احتمالی در برابر آب مروارید و سایر مسائل مربوط به بینایی دیده می شود.
9. عملکرد سالم تیروئید
سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای بدن است. نقش مهمی در تنظیم سطح تیروئید دارد. با 32 واحد بینالمللی سلنیوم در هر 100 گرم تخم بلدرچین، بدن تیروئید سالم را تقویت میکند.
همچنین برای درمان تیروئید می توانید به پزشکان فوق تخصص غدد و متابولیسم در شیراز مراجعه نمایید.
آیا اقدامات احتیاطی برای مصرف تخم بلدرچین وجود دارد؟آلرژی به تخم مرغ شایع است و بنابراین باید با احتیاط مصرف شود. مصرف تخم مرغ غیر پاستوریزه دلیل اصلی است. بنابراین مهم است که فقط تخم بلدرچین کاملا پخته شده و بدون زرده آبریزش یا ژله مانند مصرف شود. همچنین زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از استفاده از تخم بلدرچین خودداری کنند.
نتیجه گیریتخم بلدرچین هم از نظر ظاهر و هم از نظر تغذیه متمایز است. پوسته کرم رنگ آنها با لکه های قهوه ای مشخص شده است، که بسیار متفاوت از پوسته سفید مایل به ساده تخم مرغ است. تخم بلدرچین از کاربرد همهجانبهای برخوردار است و میتوان آن را با خیال راحت به سوشی، هات داگ و همبرگر اضافه کرد یا به عنوان میانوعده استفاده کرد تا طعم و مزه آن را افزایش دهد. اما یافتن تخم بلدرچین در سراسر جهان دشوارتر است. این باعث می شود آنها در مقایسه با تخم مرغ گران تر شوند.