کولین چیست؟
تصور می شود این ماده مغذی اخیرا کشف شده به سلامت کبد، عملکرد شناختی و رشد جنین کمک می کند. در اینجا چیزی است که باید بدانید
کولین که تنها در سال 1998 به عنوان یک ماده مغذی مورد نیاز شناخته شد، یک ترکیب محلول در آب است که بدن آن را در مقادیر کم تولید می کند. در ابتدا، این ویتامین به عنوان ویتامین
B شناخته شد، زیرا عملکردهای مشابهی در بدن دارند، و هنوز هم گاهی اوقات به عنوان ویتامین
B4 شناخته می شود. کولین از عملکرد کبد، متابولیسم، سیستم عصبی و حرکت ماهیچه ها پشتیبانی می کند و برای رشد طبیعی مغز حیاتی است. تصور می شود که برای زنان باردار نیز مهم باشد، زیرا ممکن است به کاهش خطر نقص لوله عصبی در نوزادان، همراه با عوارضی مانند پره اکلامپسی و زایمان زودرس کمک کند.
همچنین می توانید مقاله تاثیر آلودگی هوا بر زایمان زودرس در وب سایت پی جو مطالعه نمایید
اگرچه کبد مقادیر کمی تولید می کند، اما برای دستیابی به سطوح کافی به منابع غذایی نیاز است. در بریتانیا، هیچ توصیهای برای مصرف روزانه وجود ندارد، اما در ایالات متحده، سطوح «مصرف کافی» برای زنان 425 میلیگرم در روز و برای مردان 550 میلیگرم در روز تعیین شده است. به طور کلی، در رژیم غذایی از لسیتین، نوعی چربی، یافت می شود. به همین دلیل، غذاهای حیوانی از جمله جگر، تخم مرغ، ماهی تازه و ماهی سالمون منبع خوبی هستند. همچنین در گل کلم، بروکلی، روغن سویا و جوانه گندم وجود دارد. لسیتین سویا یک افزودنی غذایی که معمولاً در بستنی، محصولات لبنی، نان و مارگارین یافت میشود همچنین حاوی کولین است. اگر به سطوح کافی نرسیدید، می توانید از مکمل های غذایی استفاده کنید.
چگونه کار می کند؟
کولین نقش های مختلفی را در بدن ایفا می کند. برای ساختن غشایی که سلول های شما را احاطه کرده و ترکیباتی که به عنوان پیام رسان بین سلول ها عمل می کنند، لازم است. کولین همچنین از سنتز
DNA پشتیبانی می کند و برای ساختن انتقال دهنده عصبی استیل کولین لازم است که در عملکردهایی مانند حرکت ماهیچه ها، حافظه و تنظیم ضربان قلب نقش دارد. همچنین به بدن کمک می کند تا ماده ای تولید کند که برای حذف کلسترول از کبد لازم است. به همین دلیل، سطوح کولین سالم می تواند باعث کاهش تجمع چربی در کبد شود. علاوه بر این، کولین به تبدیل اسید آمینه هموسیستئین به آمینو اسید دیگری به نام متیونین کمک می کند. سطوح بالای هموسیستئین خون می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد، بنابراین اعتقاد بر این است که سطوح کافی کولین ممکن است به پیشگیری از آنها کمک کند.
شواهد چیست؟
از آنجایی که اخیراً کولین به عنوان یک ماده مغذی ضروری شناخته شده است، تحقیقات در مراحل اولیه است. با این حال، برخی از مطالعات کمبود را با آسیب کبد مرتبط می دانند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که ورزشکاران استقامتی (مانند دوندگان ماراتن)، افرادی که الکل مصرف می کنند، زنان یائسه و زنان باردار بیشتر در معرض خطر کمبود هستند، در حالی که گیاهخواران ممکن است به سطوح رژیم غذایی بالاتری نیز نیاز داشته باشند. با این حال، شواهد مربوط به ادعاهای سلامتی آن متفاوت است، بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
همچنین برای درمان آلزایمر می توانید به مراکز درمان آلزایمر در شیراز مراجعه نمایید
بیماری کبد چرب
یک مطالعه در مقیاس بزرگ رابطه با بیماری کبد چرب غیر الکلی را مورد بررسی قرار داد - در آن بیش از 56000 بزرگسالی که در نوک پا بودند یا الکل ناچیز مصرف می کردند و هیچ سابقه بیماری کبدی، بیماری قلبی یا سرطان نداشتند، شرکت داشتند. همه تحت سونوگرافی کبد قرار گرفتند و عادات غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد زنان سالم با وزن طبیعی و دارای بالاترین میزان مصرف کولین، 28 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کبد چرب بودند. با این حال، این مطالعه هیچ ارتباطی بین کولین رژیم غذایی و بیماری کبد چرب در مردان نشان نداد.
همچنین برای درمان کبد چرب می توانید به پزشکان درمان کبد چرب در شیراز مراجعه نمایید.
سرطان پستانیک مطالعه مبتنی بر جمعیت بر روی 1508 زن به بررسی ارتباط بین متابولیسم کولین و خطر ابتلا به سرطان سینه پرداخت. نتایج نشان داد افرادی که دارای بالاترین کولین در رژیم غذایی بودند، 24 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بودند. تعدادی از مطالعات برای بررسی ارتباط بین کولین و سرطان انجام شده است. در حالی که یافته های متفاوتی وجود دارد، یک متاآنالیز بزرگ نیز وجود دارد که همه مطالعات را گرد هم می آورد و نشان می دهد کولین ممکن است در برابر سرطان محافظت کند. بنابراین، برای تعیین اینکه آیا ارتباطی بین کولین و سرطان وجود دارد، باید تحقیقات قوی تری انجام شود.
نقص لوله عصبی NTDs
یک مطالعه در ایالات متحده رابطه بین مصرف کولین زنان در زمان لقاح و
NTDs (نقایص مغز، ستون فقرات یا نخاع) در نوزادان را بررسی کرد. یافته ها نشان داد که رژیم غذایی سرشار از کولین خطر ابتلا به
NTDs را کاهش می دهد. با این حال، سایر مطالعات پیوند مشابهی را مشاهده نکردهاند، بنابراین قبل از فرض علت و معلول باید تحقیقات عمیقتری انجام شود.
چه کسی می تواند آن را بگیرد؟مکملهای کولین برای اکثر بزرگسالان سالم بیخطر هستند، اما همیشه دوز ذکر شده روی بسته را رعایت کنید. کودکان و نوجوانان به دوز کمتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند، بنابراین ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. حداکثر مجاز روزانه ایالات متحده برای بزرگسالان 3500 میلی گرم در روز است. بیش از حد مجاز می تواند منجر به عوارض جانبی مانند اسهال، حالت تهوع یا افت فشار خون شود، اما بعید است که تنها با رژیم غذایی به این سطوح برسید.