6 مزیت کامبوجا برای سلامتی که باید درباره آنها بدانید
تا آنجا که نوشیدنیهایی که از وضعیت هیپستر فراتر رفتهاند، کامبوچا با آب سبز و آب نارگیل در آنجا قرار دارد. حتی با وجود فروشگاههای رفاهی و پمپ بنزینها که این روزها این کالاها را حمل میکنند، میتوان گفت کامبوچا رسماً به جریان اصلی تبدیل شده است و در این فرآیند به عنوان یک تونیک سلامت برای همه چیز، از مشکلات روده گرفته تا پوست بیجان، مورد استفاده قرار گرفته است.
اما آیا این نوشیدنی با طعم کمی ترش واقعا یک معجون سلامتی جادویی است یا فقط یک مد بهداشتی دیگر با توجه به افزایش امروزی انواع محصولات سلامتی (و تحقیقات فزاینده در مورد فواید پروبیوتیکها در بسیاری از جنبههای سلامتی)، کامبوچا اینجا باقی خواهد ماند. در عصر قرصها و مکملها، "کامبوچا منبع اصلی پروبیوتیکهای کامل مواد غذایی است."تازه کننده سریع: کامبوجا مخلوطی از چای سیاه یا سبز و شکر است که با کمک
SCOBY (مخفف کلونی همزیست باکتری و مخمر) تخمیر می شود. اساساً لکهای از باکتریهای زنده که در بالای مخلوط چای قرار میگیرد،
SCOBY کامبوچا را به نوشیدنی گازدار تبدیل میکند که شما میشناسید و (شاید) دوست دارید.
اگرچه دهها طعم از کامبوچا وجود دارد، اما مردم معمولاً دمکرده را بهعنوان «جواندار با کمی طعم سرکه و چای» توصیف میکنند. طرفداران کامبوچا ادعا میکنند که مواد کمی سوزش بینی همه چیز را از کمک به کاهش وزن و افزایش انرژی گرفته تا کاهش فشار خون و (بله، واقعاً) حتی پیشگیری از سرطان انجام میدهند.
بنابراین فواید کامبوچا برای سلامتی که باید در مورد آن بدانم چیست؟
صادقانه بگویم، برای کامبوچا تقریباً غیرممکن است که به تک تک ادعاهای سلامت مرتبط با آن عمل کند.تاکنون، تحقیقات در مورد این نوشیدنی بسیار اندک است. مثال: اگرچه یک مطالعه روی موش ها نشان داد که دم کرده حبابدار می تواند به کاهش کلسترول و قند خون کمک کند، اما محققان هنوز این یافته ها را در انسان تکرار نکرده اند.
متخصص گوارش در شیراز میگوید: با این حال، اگر تمام اجزای این نوشیدنی را تجزیه کنید، همچنان به مزایای سلامتی امیدوارکنندهای نگاه میکنید.
1. پروبیوتیک برای روده شما
مانند سایر غذاهای تخمیر شده مانند کیمچی و کلم ترش، کامبوچا حاوی پروبیوتیک ها، باکتری های مفیدی است که با سلامت روده مرتبط است. وجود تعادل مناسب این میکروب ها در روده به ایمنی، هضم و متعادل کردن قند خون کمک می کند.پروبیوتیک های کامبوجا از قند و مخمر موجود در
SCOBY بدست می آیند. اگرچه آنها با آنهایی که در کلم تخمیر شده پیدا می کنید متفاوت هستند، فواید آن احتمالا مشابه است.
2. آنتی اکسیدان های کامبوجا ممکن است به مبارزه با بیماری کمک کنند.
رادیکال های آزاد مبارزه می کند و سلول های آسیب دیده را ترمیم می کند. پلی فنول های چای حتی ممکن است در برابر برخی از انواع سرطان و بیماری های قلبی عروقی محافظت کنند.چای همچنین حاوی آنتی اکسیدان فلاونوئیدها است که با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
3. اسید استیک موجود در کامبوجا به مبارزه با باکتری های بد کمک می کند.کامبوجا طعم کمی سرکه ای خود را از اسید استیک می گیرد، یک عامل ضد میکروبی که در سرکه هایی مانند سرکه سیب (معروف به
ACV) یافت می شود. اسید می تواند به مبارزه با باکتری های بدی که هنگام غذا خوردن وارد سیستم ما می شوند، کمک کند.
4. نوشیدن کامبوچا ممکن است به شما کمک کند عادت نوشابه را ترک کنید.چه عاشق حبابهای نوشابه یا شیرینی (یا هر دو) باشید، کامبوچای گازدار و طعمدار میتواند گزینهای عالی برای شما باشد. «اگر کسی نوشابههای قندی روزانه خود را با یک کامبوچای کمقند و حاوی پروبیوتیک جایگزین کند، این یک برد است.
5. کامبوجا ممکن است برای دور کمر شما نیز مفید باشد.
افشای کامل: برخی تحقیقات امیدوارکننده از این ادعا پشتیبانی میکنند، اما این ادعا فوقالعاده قوی نیست. پس از یک مطالعه قدیمیتر نشان داد که زنان چاق که عصاره چای سبز مصرف میکنند، وزن بیشتری نسبت به کسانی که مصرف نمیکنند، کاهش میدهند، کارشناسان شروع به این سوال کردند که آیا کومبوچای مبتنی بر چای ممکن است مزایای مرتبط با وزن نیز داشته باشد. «این فرضیه وجود دارد که کومبوچای تهیه شده با چای سبز، به طور خاص، ممکن است تأثیر مشابهی در کاهش وزن داشته باشد. اما، البته، تحقیقات در مورد کامبوچا واقعاً این نظریه را تأیید می کند.
6. پروبیوتیک های کامبوجا می توانند به درخشش پوست شما کمک کنند.قبلاً میدانید که پروبیوتیکهای کامبوچا میتوانند به تعادل روده شما کمک کنند و این فواید متعادلکننده میتواند به پوست شما نیز منتقل شود. در واقع، از آنجایی که پروبیوتیک ها میکروبیوم روده را تغذیه می کنند، می توانند به بیماری های التهابی پوست مانند آکنه و اگزما کمک کنند. با این حال (همانطور که بالقوه کامبوجا بر وزن تاثیر می گذارد)، تحقیقات بیشتری برای درک مزایای واقعی پوست آن مورد نیاز است.
پس من باید همین الان یک بطری بگیرم؟با وجود مواد مغذی بسیار زیاد، داشتن یک "بطری" روزانه وسوسه انگیز است، اما ممکن است نخواهید هر روز بطری ها را بیرون بیاورید.
هنگامی که هزاران سال پیش مردم برای اولین بار نوشیدن کامبوچا را شروع کردند، آن را به عنوان یک دمنوش، چندین بار در روز مصرف کردند. این احتمالاً ایده خوبی بود، با توجه به اینکه مرکز کنترل بیماری توصیه می کند کمتر از 350 میلی لیتر در روز مصرف شود.
چطور؟ طبق گفته کلینیک مایو، نوشیدن مقدار زیادی کومبوچا ممکن است منجر به ناراحتی معده شود.
دلیل دیگری که نباید در مصرف آن زیاده روی کرد: کامبوجا حاوی شکر است (اغلب حدود شش یا هفت گرم در هر وعده). یک بطری پر بنوشید (دو وعده)، و 14 گرم از 25 گرم قندی را که قرار است در روز مصرف کنید، کم کرده اید. (با این حال، گزینه بسیار بهتری نسبت به نوشابه است.)
برای به حداقل رساندن مشکل قند، "به دنبال مارک هایی باشید که کمتر از چهار گرم شکر در هر وعده دارند و آنها را در مقادیر کم بنوشید." . او توصیه می کند کامبوچا را با آب سودا مخلوط کنید تا میزان قند آن کاهش یابد.