تفاوت بازاریابی و تجارت چیست ؟

تفاوت بازاریابی و تجارت چیست ؟
تجارت ( خرید و فروش ) اصطلاحى است کن بیشتر در خرده فروشى و براى تشریح انتخاب فروشنده در مورد کالاها و همچنین چگونگى نمایش آن کالاها در فروشگاه و راه هاى چیدمان ، دکوراسیون ویترین و فروشگاه است .
- بازاریابى اصطلاح بسیار جامع ترى است که تجارت ( خرید و فروش ) صرفاً بخشى از فعالیت هاى آن را شامل مى شود.
نشانه های ضرورت تغییر در بازاریابی کسب و کار
غیر از کاهش میزان فروش ، نشانه های ضرورت تغییر در بازاریابی کسب و کار ، عبارتند از :
- 1.منحنى فروش ، ثابت و یکنواخت شده باشد و نیاز به یک استراتژى رشد احساس شود.
- 2.وجود اختلاف فاحش فروش در فصول پر رونق و کساد بازار ، نیاز به هم سطح سازى و کاهش اختلاف فروش را الزامى کند.
- 3.فروش خوب است ، اما سود بسیار ناچیز است.
- 4.سود نهایى ناشى از فروش محصولات ، بخش هاى مختلف بازار و یا کانال هاى توزیع بسیار کم است.
تغییرات بازاریابی از آغاز پیدایش تا کنون
تغییرات بازاریابی از آغاز پیدایش تا کنون چه بوده است ؟ بازاریابى به عنوان موضوعى جدید از علم اقتصاد جدا شد . اولین بازاریابان بر شناسایى و بررسى کانال هاى توزیع تمرکز کردند. اقتصاددانان بیان مى کردند که عرضه و تقاضا ، قیمت یک محصول را در بازار مشخص مى کند ، بدون در نظر گرفتن این که محصول در چه سطحى از شبکه توزیع پخش مى شود. بازاریابى بدون ( اولیه یا سنتى ) بیشتر توصیفى و سازمانى بود. این نوع بازاریابى علاوه بر شبکه هاى توزیع بر تبلیغات تجارى و فروش شخصى نیز تکیه مى کرد.
بسیارى از افراد فکر مى کردند که بازاریابى صرفاً بازى با واژه ها است و این کلمه اى زیباتر از فروش است. چندین سال طول کشید که چنین تفکرى به تدریج در میان آن ها کمرنگ شد .
مراحل اصلى تحول بازاریابى
چهارپى معروف ، به عنوان گام اولیه که با مفاهیم محصول ، قیمت ، توزیع و ترویج شناخته شده است و از مؤلفه هاى اصلى تصمیم گیرى در تولید و عرضه هر محصولى ، به عنوان ” پیشنهادى براى بازار ” است . سال ها بعد از پیدایش مفهوم مذکور بازاریابان متوجه شدند که به منظور تدوین این مفاهیم ، به درک مناسب ترى از مشتریان نیاز دارند و چارچوب خود را به چهار سى شامل ارزش منتظره مشترى ، هزینه هاى مشترى ، آسودگى مشترى و ارتباطات با مشترى تغییر دادند.
- صاحبنظران بازاریابى دیدگاهى را مطرح کردند که براساس آن چهار پى باید متکى به تفکر استراتژیک با مؤلفه هاى بخش بندى بازار ، هدف گذارى در بازار و جایگاه سازى باشد.
- سپس دریافتند که هر شرکتى مى تواند یکى از چهار سطح هدف گذارى بازار را انتخاب کند ، بازار انبوه ، یک بخش بازار ، یک گوشه دنج بازار یا حتى یک مشترى .
- بازاریابى پس از آن به مجموعه اى از مهارت هاى مدیریتى دست یافت شامل سطح تقاضا ، زمان بندى و ترکیب بندى تقاضا .
- بازاریابى سالیان بعد چنان گسترش یافت که مفاهیم آن نه تنها براى کالاها و خدمات ، بلکه براى ایده ها ، دلایل ، مکان ها ، افراد ، سازمان ها و سایر موجودیت هاى اجتماعى نیز قابل استفاده گردید.
موضوع : تفاوت بازاریابی و تجارت چیست ؟
برگرفته از : Marketing Iran Talent
مطالب مرتبط :
چه تفاوت هایی بین برنامه بازاریابی شبکه ای و شرکت های هرمی وجود دارد؟
تفاوت بازاریابی و فروش
تفاوت های مدیران بازاریابی خوب با مدیران بازاریابی عالی