آیا تا به حال کشیدگی عضلات بین دنده ای را تجربه کرده اید؟
بدن انسان با سیستم پیچیده ای از ماهیچه ها در هم تنیده شده است که همکاری آنها منجر به حرکت و حمایت می شود. بین دنده ای یکی از این عضلات است که نقش مهمی در تنفس و ثبات قفسه سینه دارد. در همین راستا، عضلات بین دنده ای مانند سایر عضلات بدن در برابر کشیدگی و آسیب آسیب پذیر هستند.
این مقاله به بررسی کشیدگی عضلات بین دنده ای و هر آنچه که باید در مورد علل، علائم و درمان آن بدانید، می پردازد. مهم است که اگر یک ورزشکار، فردی که ورزش میکنید، و حتی فردی که فقط به این نوع آسیبهای ماهیچهها علاقهمند هستید، پس درک بهتری از ماهیچه بین دندهای داشته باشید.
عضلات بین دنده ای چیست؟
عضله بین دنده ای مجموعه ای از عضلات است که در بین دنده ها قرار دارند. آنها از سه لایه تشکیل شده اند:
⦁ عضلات بین دنده ای خارجی
⦁ عضلات بین دنده ای داخلی
⦁ داخلی ترین عضلات بین دنده ای
این ماهیچهها با هم کار میکنند و نقشهایی مانند کمک به حرکت قفسه سینه در حین تنفس، نگه داشتن یا ایجاد ثبات در قفسه سینه و حمایت از وضعیت عمودی دارند.
درک کشیدگی عضلات بین دنده ای
کشیدگی عضله بین دنده ای زمانی اتفاق می افتد که این ماهیچه ها از طریق استفاده بیش از حد، حرکات تند و ناگهانی یا ضربه مستقیم پاره شده یا فراتر از محدودیت های فیزیولوژیکی خود کشیده شوند. این نوع استرس ها در بین ورزشکاران و کسانی که در تمرینات با چرخش مکرر، خم شدن و همچنین تغییر جهت ناگهانی شرکت می کنند بسیار رایج است. به همین ترتیب، سرفه، عطسه و در برخی موارد سرفه های طولانی همراه با بیماری های تنفسی از علل شایع هستند.
علائم کشیدگی عضلات بین دنده ای
درد نشانه اصلی کشیدگی عضلات بین دنده ای است. ویژگی این درد معمولاً شامل یک پیچ خفیف یا خفیف است که در بین دنده ها کشیده می شود. درد همچنین ممکن است با فعالیت هایی مانند تنفس عمیق، سرفه، خندیدن یا چرخاندن تنه تشدید شود. حساسیت، اسپاسم عضلانی، تورم و کبودی از دیگر علائم این بیماری است. گاهی اوقات، درد شدیدی را شامل می شود که به نظر می رسد در امتداد قفسه سینه یا پشت حرکت می کند، که منجر به تشخیص نادرست آسیب هایی مانند دنده ها و قلب می شود.
تشخیص و درمان کشیدگی عضلات بین دنده ای
درمان کشیدگی عضلات بین دندهای معمولاً شامل استفاده از چندین روش و تکنیک تسکین درد برای بهبود عضلات است. این شامل
اطمینان حاصل کنید که این عضلات به اندازه کافی استراحت می کنند تا بهبود یافته و از آسیب بیشتر جلوگیری شود.
استفاده از کمپرس یخ به منظور کاهش درد، کبودی و همچنین تورم در محل.
استفاده از پوشش های فشاری یا بانداژ برای حمایت و ثبات عضلات تحت فشار.
یعنی مصرف مسکن های بدون نسخه مانند
NSAIDS برای تسکین بدن، التهاب یا درد.
این شامل فیزیوتراپی، از جمله انجام برخی تمرینات و کشش برای بهبود انعطاف پذیری و قدرت عضلات است. این نوع تمرینات را فقط باید زیر نظر
فیزیوتراپیست در شیراز انجام دهید. برخی اقدامات حفاظتی وجود دارد که باید برای جلوگیری از ایجاد درد عضلانی بین دنده ای انجام شود. اگرچه ممکن است از بین بردن احتمال کشیدگی ممکن نباشد، استراتژی های زیر می توانند به کاهش احتمال آسیب عضلانی کمک کنند:
چگونه از آن جلوگیری کنیم؟
برخی اقدامات حفاظتی وجود دارد که باید برای جلوگیری از ایجاد درد عضلانی بین دنده ای انجام شود. اگرچه ممکن است از بین بردن احتمال کشیدگی ممکن نباشد، استراتژی های زیر می توانند به کاهش احتمال آسیب عضلانی کمک کنند:
1. گرم کردن و کشش مناسبقبل از انجام هر گونه فعالیت بدنی بدن را کاملاً گرم کنید. کشش های پویا برای عضلات سینه، پشت و شکم باید انجام شود. اینها باعث گردش خون بهتر و همچنین جلوگیری از سویه هایی که ممکن است در نتیجه زور زدن ایجاد شود، می شود.
2. تقویت هستههسته یک عنصر کلیدی است که از قفسه سینه و عضلات برای ثبات پشتیبانی می کند. مطمئن شوید که برخی از این تمرینات را که عضلات مرکزی بدن مانند پلانک، بریج و کرانچ شکم را هدف قرار می دهند، انجام دهید. برای تضمین تکنیک و پیشرفت صحیح، باید یک روال تقویت هسته را همراه با یک متخصص تناسب اندام و/یا فیزیوتراپیست انجام داد.
3. پیشرفت تدریجیهنگام شروع یک رژیم ورزشی جدید یا هنگام افزایش سرعت یا مسافت پیموده شده فعالیت بدنی، آن را به آرامی انجام دهید. از تغییرات ناگهانی و ناگهانی در سطح شدت یا مدت که عضلات مختلف را تحت فشار بیش از حد قرار می دهد، جلوگیری کنید.
با این حال، رویکردهای پیشگیرانه مانند گرم کردن بدن، تقویت هسته، استفاده از فرم خوب و یادگیری گوش دادن به بدن می تواند به کاهش این فشارهای عضلانی کمک کند. به تدریج در فعالیتها پیشرفت کنید، وضعیت بدنی خوبی داشته باشید و از استراحت و بهبودی کافی اطمینان حاصل کنید.
آیا نگرانی خاصی در مورد کشیدگی عضلات دارید؟ یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند ارزیابی را بر اساس نیازهای شخصی شما انجام دهد. مدیریت کافی این عضلات شما را قادر می سازد تا علاوه بر افزایش فعالیت های بدنی، زندگی سالمی نیز داشته باشید.
نتیجه
اگرچه کشیدگی عضلات بین دنده ای ممکن است باعث درد شود و فعالیت های روزانه شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما عموماً شدید نیستند و به راحتی از طریق برخورد دقیق قابل درمان هستند. شما می توانید با دانستن نحوه عملکرد آنها و اینکه چرا برخی از عضلات ممکن است دچار پیچ خوردگی شوند، کارهای زیادی برای پیشگیری از آسیب ها انجام دهید. این کشیدگیهای عضلانی در صورت ابتلا میتوانند بسیار دردناک باشند، بنابراین مراجعه به
بهترین دکتر ارتوپدی در شیراز برای رسیدن به پیش آگهی دقیق و همچنین درمان مناسب بسیار ضروری است.