کمردرد که احتمالاً علت آن را نمی دانستید
درد بالای کمر باعث ناراحتی در هر جایی می شود، از پایه گردن تا پایین قفسه سینه. همچنین به عنوان کمردرد قفسه سینه شناخته می شود. علائم کمردرد ممکن است شامل دردهای تیز و ضربان دار همراه با سفتی و سفتی عضلات باشد. همچنین ممکن است فرد احساس بی حسی یا گزگز در اطراف ناحیه آسیب دیده را تجربه کند.
این مقاله علل احتمالی کمردرد، را همراه با روش های درمانی مناسب بررسی می کند. تا انتهای مقاله را بخوانید تا راه های پیشگیری از چنین کمردردی را بیابید.
علل کمردرد
کمردرد، فوقانی و میانی ممکن است ناشی از صدمات، وضعیت نامناسب و چندین بیماری مزمن دیگر باشد. شناسایی علل کمردرد برای یافتن راه حل مناسب برای از بین بردن ناراحتی بسیار مهم است. در زیر برخی از علل شایع کمردرد، ذکر شده است:
کشیدگی یا رگ به رگ شدن عضله: کشیدگی یا رگ به رگ شدن عضله می تواند در نتیجه آسیب فیبر عضلانی/رباط باشد. این یکی از اصلی ترین دردهای بالای کمر است که می توان آن را تجربه کرد. کمردرد ناشی از چنین آسیبی می تواند به دلیل حرکت بدتر شود. همچنین می تواند باعث اسپاسم عضلانی و گرفتگی همراه با کاهش تحرک مفاصل شود.
وضعیت نامناسب: وضعیت نامناسب در هنگام نشستن، ایستادن یا راه رفتن باعث درد شدید قسمت بالایی کمر می شود. منجر به کار بیش از حد عضلات گردن و پشت شما می شود و در نتیجه باعث ناراحتی می شود.
مشکلات دیسک: علل درد بالای کمر نیز ممکن است شامل فتق دیسک یا لیز خوردن دیسک باشد. این می تواند ناشی از نشستن طولانی مدت در همان وضعیت، اضافه وزن یا بلند کردن اجسام سنگین باشد. این عارضه در افراد بین 30 تا 50 سال شایع است. فتق دیسک می تواند باعث ایجاد کمردرد، سمت راست و حتی کمردرد شود.
همچنین برای درمان دیسک کمر می توانید به بهترین دکتر جراح ستون فقرات در شیراز مراجعه نمایید
آسیب های عضلانی: یک فرد می تواند در حین بلند کردن یک جسم سنگین یا انجام یک ورزش به ماهیچه های سمت راست بالای کمر آسیب برساند. ممکن است منجر به کمردرد سمت راست فوقانی شود. این درد می تواند منجر به درد مبهم شود که معمولاً حاد است. کمردرد، سمت راست فوقانی نیز می تواند ناشی از عفونت ستون فقرات، آمبولی ریه یا سرطان ریه باشد.
آرتریت: آرتریت باعث تغییرات بیومکانیکی در مفاصل می شود. استئوآرتریت، شایع ترین نوع آرتریت، می تواند باعث درد میانی قسمت بالایی کمر شود. در این نوع آرتریت، مفاصل محل اتصال مهره ها تحت تأثیر قرار می گیرند و غضروف ها فرسوده می شوند. حرکت این مفاصل آسیب دیده می تواند باعث آسیب بیشتر و تشکیل خارهای استخوانی شود.
همچنین برای درمان آرتریت می توانید به پزشکان فوق تخصص روماتولوژی در شیراز راجعه نمایید
درمان کمردرد در منزل
کمردرد خفیف تا متوسط را می توان از طریق تمرینات و درمان های خانگی کنترل کرد. نکات زیر به برخی از مؤثرترین درمانهای کمردرد میپردازد که میتوانید در خانه انجام دهید:
استفاده از داروهای مسکن: درمان کمردرد را می توان با استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه انجام داد. ایبوپروفن و ناپروکسن دو داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی هستند که می توانند علائم کمردرد را کاهش دهند.
استفاده از پدهای گرمایشی: استفاده از پدهای گرم کننده می تواند به طور موثر درد ناشی از کمردرد، را تسکین دهد. گردش خون را تقویت می کند که به اکسیژن و مواد مغذی اجازه می دهد تا به مفاصل و عضلات آسیب دیده بروند. این یک اثر آرامش بخش برای ناحیه آسیب دیده ایجاد می کند.
استفاده از کمپرس یخ: قرار دادن کمپرس یخ در ناحیه آسیب دیده یکی از درمان های قسمت بالای کمر است که می توانید در خانه انجام دهید. کمردرد، دلایلی مانند آسیب عضلانی یا رگ به رگ شدن می تواند از کمپرس یخ سود ببرد. التهاب عضلانی را کاهش می دهد، همراه با کاهش تورم و کبودی ناشی از آسیب یا رگ به رگ شدن.
ورزش: کمردرد را می توان با حرکات منظم و ورزش کاهش داد. بهترین ورزش برای کمردرد، می تواند به طور موثری ناراحتی را از بین ببرد. تمرینات مرکزی، تمرینات حرکتی گردن و تمرینات تیغه شانه از جمله تمرینات موثر برای کمردرد هستند.
نتیجه
کمردرد می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. درد می تواند از طریق مراقبت های شخصی و درمان ها بهتر شود. اما اگر پس از گذشت یک هفته باز هم درد برطرف نشد، بهتر است با پزشک مشورت کنید. ممکن است پزشک شما ماساژ درمانی یا پزشکی را برای کاهش درد شدید بالای کمر توصیه کند.
در طول جلسات، ممکن است ماساژ عمیق بافت، کار با نقطه ماشه و تکنیکهای کشش غیرفعال مقاومتی را تجربه کنید. با حفظ وضعیت مناسب در هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن می توان از درد بالای کمر جلوگیری کرد. برای پیشگیری از این موضوع باید برای کمردرد ورزش کنید، از سیگار کشیدن خودداری کنید و وزن خود را کنترل کنید.