طرز تهیه پلوی فیجی
پلوی فیجی : در دو هزار كیلومتری شمال شرقی كشور نیوزیلند جزیره ای كوچك و آرام در میان اقیانوس آرام قرار گرفته كه كشور فیجی نامیده میشود. البته اینجا یك جزیره نیست؛ بلكه مجمع الجزائری است تشكیل شده از بیش از 330جزیره كوچك و بزرگ. فیجی پوشیده از جنگل با آب و هوایی گرم و مرطوب است.
بخش مهمی از جمعیت این كشور را افرادی با اصل و نسب هندی تشكیل میدهند. حدود 6درصد از جمعیت یك میلیونی اینجا را مسلمانان تشكیل میدهند.مسلمانان فیجی آدابماه مبارك رمضان را نیز با شكوهی قابل توجه برگزار می كنند.اینجا با وجود تنوع فرهنگی بالایی كه دارد، مكانی است كه پر از خوراكی های گوناگون با عطر و طعم خاص خودشان. بر سر سفره افطار برادران و خواهرانمان در این نقطه دور مهمان میشویم و پلوی ویژهای را میپزیم و نوش جان می كنیم. این پلو را با مرغ یا گوشت بره درست می كنند،. ما در اینجا با مرغ امتحان می كنیم.
مواد لازم برای تهیه برنج:
- 3قاشق غذاخوری روغن
- 1عدد پیاز خرد شده
- 3عدد غلاف هل سبز
- 1عدد چوب دارچین كوچك
- 3عدد میخك
- 3پیمانه برنج (شسته شده و آب گرفته)
- 6فنجان آب
- یك چهارم فنجان گشنیز تازه خرد شده
مواد لازم برای تهیه مایه پلو:
- 4قاشق غذاخوری روغن
- 1عدد پیاز متوسط خرد شده
- 5حبه سیر خرد شده
- 6برگ كاری (اگر در دسترس است)
- 1قاشق چای خوری دانه زیره
- 1قاشق چای خوری دانه خردل
- نصف قاشق چای خوری دانه شنبلیله
- 2غلاف هل سبز
- 3عدد میخك
- 1عدد چوب دارچین كوچك
- 3قاشق چای خوری ادویه گرام ماسالا
- مقداری فلفل سبز خرده شده (تندی این فلفل ها بنا بر ذائقه میتواند متغیر باشد)
- 1عدد مرغ خرد شده به ابعاد جوجه كبابی
- نمك به میزان لازم
طرز تهیه:
1. روغن را در یك قابلمه بزرگ حرارت دهید. پیاز، سیر، برگ كاری، زیره، خردل، شنبلیله، هل، میخك و دارچین را به آن بیفزایید. مخلوط حاصل را بهمدت 5دقیقه حرارت دهید و هم بزنید، (درصورت نیاز میتوانید كمی روغن اضافه كنید). ادویه گرام ماسالا و فلفل را بیفزایید و بهمدت یك دقیقه دیگر مخلوط را حرارت دهید و هم بزنید.
2. مرغ و نمك را به مخلوط بیفزایید،. حدود 4فنجان آب بیفزایید و بگذارید تا بهمدت حدود 45دقیقه روی آتش ملایم بپزد.
3. در یك قابلمه دیگر پیاز، هل، میخك و دارچین را در روغن تفت دهید. برنج را اضافه و حدود 5دقیقه دیگر تفت دهید.
4. كمی آب به قابلمه بیفزایید و حدود 10دقیقه بگذارید تا برنج بپزد.
5. سپس مایه حاوی مرغ را به برنج افزوده و حدود 15دقیقه دیگر بگذارید كه روی آتش ملایم بپزد. در این زمان لازم است تا مایه را به خوبی با برنج مخلوط كنید.
6. در پایان كار گشنیز تازه را افزوده و در بشقاب بكشید و نوش جان كنید.
مطالب مرتبط:
سالسای خیار ؛ کمی پیشرفته تر از ماست و خیارِ خودمان
مرغ با سس ماست و پیازچه
کوکوی مرغ با اسفناجِ پرخاصیت
سـوپ مینسترونه آسان؛ سـوپ کودکان بدغذا
رول لازانیای پپرونی ، با این پنیرهای متنوع
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ ایتالیایی
طرز تهیه توپک پاستا
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه، بدون نیاز به فر
طرز تهیه رول کلم – آشپزی با کلم و گوشت بوقلمون
بورانی بادمجان ؛ بورانی پرطرفدارِ تازه مد شده