خواص درمانی گیاه فلوس و نحوه مصرف آن
فلوس گیاهی با چند نام مختلف است که بصورت خودرو میروید و بیشتر متعلق به مناطق گرمسیر است. این گیاه خواص منحصر بفردی را بدنبال خود به یدک میکشد، یکی از این خواص مسهل بودن است.
فلوس درختی به ارتفاع ۱۰-۱۵ متر است که به حالت خودرو در بستر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا، هند و جنوب می روید و در بعضی نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است. میوه فلوس به طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و به قطر ۳-۲ سانتیمتر است. اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود تیغههای متعدد در آن دیده میشود که فلوس را به خانههای متعدد گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم میکند.
در داخل این خانهها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده میشود. طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است. برای استفاده از فلو غلاف آنرا کمی روی آتش گرم میکنند تا عسل خارج شود. معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده میشود البته میتوان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس پخته میگویند.

خواص فلوس :
- فلـوس از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر می باشد.
- فلـوس برای کلیه ها مفید می باشد به ویژه آنهایی که کلیه سنگ ساز دارند درصورت مصرف آن مبتلا به سنگ کلیه نمی گردند.
- فلـوس را میتوان به صورت ضماد بر روی مفاصل دردناک قرار داده تا درد مفاصل و نقرس آرام گردد.
- فلـوس موجب باز شدن و نرم شدن ریه می گردد و از ورم آن کم می نماید.
- جهت درمان دیفتیری، فلـوس را با آب گشنیز قاطی نموده و به بیمار داده تا غرغره نماید.
- جهت باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه ، فلـوس را مخلو ط با ریشه ختمی مصرف کنید.
- فلـوس نرم کننده سینه می باشد.
- جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خونی را از بین می برد.
- اگر بیمار دچار یبوست شدید باشد، باید میزان ۱۰ گرم عسل خرنوب هندی را به ۶۰ گرم افزایش بدهید. جهت بهتر نمودن مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس استفاده گردد.

نحوه مصرف فلوس :
جهت مصرف به صورت جوشانده فلـوس باید 10 گرم عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش قاطی نموده و آنرا صاف کرده و به بیمار بخورانید . این جوشانده مسهل خوبی می باشد . میزان عسل فلـوس را می تواند در مورد یبوستهای سخت تا 60 گرم زیاد نمایید. البته جهت بهتر شدن مزه آن می توان مقداری شربت گیلاس یا انجیر به آن اضافه نمود.
جهت تهیه مربای فلـوس باید 5 گرم عسل فلوس را با همان میزان آب مقطر مخلوط نموده و سپس مقدار 125 گرم قند پودر شده را به آن اضافه نمایید بعد آنرا روی حرارت گذاشته تا به آرامی آب آن بخار گردد و وزن آن به 100 گرم برسد و غلیظ گردد. این مربا نیز مسهل بسیار خوبی می باشد میزان استفاده از آن 50-100 گرم در روز می باشد.
مضرات مصرف فلوس چیست؟
این گیاه برای معده ضرر دارد و به دلیل آنکه به دیواره های روده می چسبد منجر به ایجاد دل درد خواهد شد. بنابراین توصیه شده است که فلـوس را همراه با مصطکی و انیسون یا روغن بادام مصرف کنید.
مقالات مرتبط:
خواص و فواید گوشت شترمرغ
خواص گیاه خار مریم برای سلامتی
ارزش غذایی و خواص گندم سیاه
ارزش غذایی و خواص صدف
خواص سمنو برای سلامتی
خواص فندق : ۳۰ فایده فندق برای سلامتی، پوست و مو
خواص پنیر : ۱۴ فایده پنیر برای سلامتی، پوست و مو
سس تند چه تاثیری روی سلامتی شما دارد؟
خواص سرکه بالزامیک : ۱۲ فایده باورنکردنی سرکه بالزامیک برای سلامتی
خواص عدس : ۱۸ خاصیت عدس برای سلامتی
خواص پاپایا : ۳۹ شگفتانگیزترین فواید پاپایا برای سلامتی، پوست و مو
خواص کدو سبز : ۲۱ فایده شگفتانگیز کدو سبز برای سلامتی، پوست و مو
توت سفید و خواص آن برای سلامتی
خواص جو دو سر برای کم کردن وزن
خواص شکر سرخ یا طبرزد چیست؟