خواص سرکه بالزامیک : ۱۲ فایده باورنکردنی سرکه بالزامیک برای سلامتی

سرکه بالزامیک سنتی از فشرده سازی و کاهش حجم انگور سفید ساخته میشود، و منشا آن به شهر مودنای ایتالیا باز میگردد. قدمت استفاده از سرکه بالزامیک به سال ۱۰۴۶ بعد از میلاد مسیح میرسد. این سرکه امروزه به خاطر طعم غنی و رنگ مخملیاش مورد تحسین سرآشپزهای حرفهای قرار دارد. سرکه بالزامیک را برای کهنهتر شدن به مدت ۳ الی ۱۲ سال داخل بشکههای چوبی قرار میدهند؛ از این رو، طعم و غلظت آن بسته به میزان کهنگیاش متفاوت است.
در ادامه به ۱۲ مهمترین خواص سرکه بالزامیک برای سلامتی اشاره میکنیم:
۱. بالا بردن میزان کاهش چربی
یک قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک تنها حاوی ۱۴ کالری است و هیچ گونه چربی نیز ندارد؛ از این رو، این سرکه به عنوان افزودنی عالی برای همهی غذاها به شمار میرود که نه تنها طعم فوقالعادهای به آنها میبخشد، بلکه کالری آنها را نیز به حداقل میرساند. سرکه بالزامیک همچنین منبع عالی برای کلسیم، آهن، منگنز، و فسفر به شمار میرود؛ به همین دلیل نیز ثابت شده است این مادهی غذایی میتواند سوخت و ساز را بالا ببرد و روند کاهش چربی را افزایش دهد. همچنین برخی مطالعات نشان دادهاند، سرکه بالزامیک میتواند به خوبی با فرو نشاندن اشتها باعث ایجاد احساس سیری در آدم شود و از این طریق، به طور طبیعی به کاهش وزن کمک کند.
۲. بهبود وضعیت گوارشی
سرکه بالزامیک تولید پپسین را در مجاری گوارشی فعال میکند؛ پپسین آنزیمی است که به تجزیهی پروتئینها به اسیدهای آمینهی قابل جذب کمک میکند. همچنین در کشور ایتالیا رایج است که از سرکه بالزامیک به عنوان مادهای برای کمک به گوارش استفاده میکنند؛ در این کشور برای کاهش گرفتگی معده، نفخ و سوء هاضمه سرکه بالزامیک را با ترکیب با آب یا مستقیما به اندازهی یک قاشق غذاخوری استفاده میکنند. پلیفنولهای موجود در سرکه بالزامیک همچنین به بهبود کارایی جذب در روده کمک میکند؛ و از این طریق، باعث میشود بتوانیم حداکثر مواد مغذی و مفید را از هر غذا به دست بیاوریم.
۳. تقویت و حفظ قدرت دستگاه ایمنی بدن
از آنجا که سرکه بالزامیک از انگور درست میشود، سرشار از آنتیاکسیدان و پلیفنولهایی است که به گواه یافتههای علمی، میتوانند آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد را کاهش دهند و دستگاه ایمنی را تقویت کنند. این سرکه همچنین حاوی فلاونوئیدهایی به نام کوئرستین است که به مبارزه علیه کمبودهای ایمنی بدن کمک میکنند.
۴. کاهش کلسترول
پژوهشگران موسسهی علوم محیطی برای زندگی انسان در شهر توکیو، طی مطالعهای در ۲۰۱۰ کشف کردند، پلی فنولهای موجود در سرکه بالزامیک میزان آسیبی را که کلسترول، به ویژه کلسترول بد، میتواند بر دستگاه قلبی و عروقیمان وارد کند، کاهش میدهد. طبق یافتهها، این پلیفنولها اکسیداسیون کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی (یا همان الدیال) را مهار میکنند؛ و با این کار، از سفت شدن و انسداد عروق خونی پیشگیری مینمایند. این یافتهها در مجله علوم تغذیه و ویتامینشناسی به چاپ رسیدند.
۵. کاهش خطر فشار خون
پژوهشگران دانشگاه ایالتی آریزونا در ۲۰۰۶ به منظور آگاهی از تاثیر یا عدم تاثیر سرکهبالزامیک بر فشار خون روی موشهای آزمایشگاهی مطالعهای به عمل آوردند. طبق یافتههای علمی، تعادل کامل میان منیزیوم، پتاسیم، و سدیم اکسیر موثری برای کاهش فشار خون به شمار میرود. هایپرتنشن (یا بیماری فشار خون بالا) میتواند باعث حملههای قلبی، سکتهی مغزی، و بیماری قلبی شود؛ که این سه، جزء علتهای اصلی مرگ و میر در دنیا هستند.
پژوهشگران میگویند، “از آنجا که سرکه بالزامیک تصلب شرایین و سفتی عروق را کاهش میدهد، میتواند سطح فشار خون را نیز به حالت طبیعی برگرداند.” این یافتهها در نشریهی پزشکی داخلی مداسکیپ به چاپ رسید.
۶. پیشگیری از سرطان
سرکه بالزامیک سرشار از آنتیاکسیدانهای قدرتمندی است که به گواه یافتههای علمی، میتوانند اکسیداسیون سلولهای سالم را کاهش دهند؛ این مسئله به مهار ایجاد و رشد سلولهای سرطانی کمک میکند. پلیفنولهای موجود در سرکه بالزامیک از بافتها و سلولهای بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد مراقبت میکنند و همچنین هر گونه سلول ناسالم تشکیل یافتهای را ترمیم مینمایند.
۷. ایجاد تعادل در قند خون
سرکه بالزامیک چاشنیای است با شاخص گلوکز پایین؛ به این معنی که میتواند به پیشگیری از افزایش ناگهانی قند خون و به هم ریختن تعادل آن کمک کند. همچنین پژوهشها نشان دادهاند سرکه بالزامیک میتواند به بهبود حساسیت به انسولین در بیماران دیابتی کمک کند؛ به این ترتیب، سرکه بالزامیک میتواند علائم دیابت را کاهش دهد و به این بیماران امکان دهد به آسانی تعادل قند خون را مدیریت کنند. با وجود این، سرکه بالزامیک حاوی مقداری قند است و بیماران دیابتی باید در مصرف آن میانهروی به خرج دهند.
۸. تقویت استخوانها
طبق یافتههای علمی، ترکیبات مشهور به پپسین و اسید استیک موجود در سرکه بالزامیک برای حفظ سلامت و استحکام استخوانها ضروری هستند، زیرا جذب ویتامینها و مواد معدنی را در بدن بهبود میبخشند. سرکه بالزامیک حاوی کلسیم قابل جذبی است که به حفظ سلامت دستگاه اسکلتی کمک میکند و خطر بروز شکستگیها، درد مفاصل، آرتروز را کاهش میدهد.
۹. التیام زخمها
سرکه بالزامیک دارای خواص ضد قارچی و ضد ویروسی است که آن را به درمان خانگی فوقالعادهای برای التیام زخمها و عفونتها تبدیل کردهاند. محتویات اسیدی بالای این سرکه رشد قارچها مهار و عفونتهای قارچی را درمان میکند؛ و از این طریق، علائم زخمها را التیام میدهد و بدن را از درون سالم نگه میدارد.
۱۰. خاصیت ضد پیری
ایتالیاییها قرنها است که به قدرت ضد پیری سرکه بالزامیک باور دارند، و از آن برای حفظ سلامتی پوست و مو و همزمان، افزایش انرژی استفاده میکنند. پژوهشها نشان دادهاند، این سرکه حاوی کاتچین و آنتیاکسیدانهایی است که با سالم، زنده، و جوان نگه داشتن سلولها به کند شدن فرایند پیری کمک میکنند. با مصرف سرکه بالزامیک و ورود مقدار زیادی پلیفنول و کوئرستین به بدن، نشانههای آشکار پیری، نظیر چین و چروکها، آویزان شدن پوست، و ریزش مو کاهش مییابد. سرکه بالزامیک همچنین حاوی مقدار اندکی قند و الکترولیت است که به خوبی به افزایش انرژی بدن و خلاصی آن از شر سموم اضافی کمک میکنند.
۱۱. درمان سوزش معده و بازگشت اسید
سوزش معده و بازگشت اسید به دلیل میزان پایین اسید در معده ایجاد میشوند و با احساس سوزش در ناحیهی پایین قفسهی سینه و مری همراه هستند. با افزودن یک قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک به یک لیوان آب و نوشیدن آن قبل و بعد از غذا، میزان اسید معدهتان را افزایش دهید و از ایجاد علائم سوزش معده / بازگشت اسید پیشگیری کنید یا احتمال بروز آن را کاهش دهید.
۱۲. سرشار از مواد معدنی
سرکهبالزامیک در مقایسه با چاشنیهای دیگر بسیار غنی از مواد معدنی است؛ این سرکه حاوی مقادیر اندکی آهن، کلسیم، منیزیوم، فسفر، روی، نیاسین، مس، و منگنز است. مواد معدنی بخش مهمی از رژیم غذایی سالم را تشکیل میدهند، زیرا به کارکرد مناسب همهی کارکردهای بدن کمک میکنند و سلولها و بافتهای بدن را در وضعیت سلامت قرار میدهند. افزودن سرکه بالزامیک به غذاهایتان یا نوشیدن یک قاشق غذاخوری از آن، قبل از هر وعدهی غذایی کمکتان میکند بدون زحمت اضافه میزان مواد معدنی موجود در رژیم غذاییتان را افزایش دهید.
موضوع: خواص سرکه بالزامیک : ۱۲ فایده باورنکردنی سرکه بالزامیک برای سلامتی
مقالات مرتبط:
خواص روغن هسته انگور :۲۰ فایده روغن هسته انگور برای پوست، مو و سلامتی
خواص روغن سویا : ۸ فایده شگفتانگیز روغن سویا برای سلامتی
سس تند چه تاثیری روی سلامتی شما دارد؟
خواص طالبی : ۲۳ فایده طالبی برای سلامتی، پوست و مو
خواص شلیل : ۱۴ فایده شلیل برای سلامتی که بسیار شگفت انگیز هستند