استرس چگونه بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد؟

استرس، نگرانی و اضطراب می تواند بر معده شما تأثیر بگذارد.
فقط به این فکر کنید که آخرین باری که به یک مصاحبه شغلی رفتید، به دلیل سرعت غیرمجاز تحت فشار شدید یا مجبور به اجرای یا سخنرانی عمومی شدید چه احساسی داشتید. نادیده گرفتن آن پروانه های درون شکمت سخت بود.
دکتر محمد طلحه فاروقی، متخصص گوارش در هیوستون متدیست می گوید: «سیستم عصبی روده، مجموعه ای از نورون ها در دستگاه گوارش، مغز روده شما را می سازد. کل سیستم به خلق و خوی بسیار حساس است و استرس می تواند عامل اصلی بسیاری از مشکلات گوارشی باشد.
استرس با معده شما چه می کند؟
رایج ترین روشی که استرس بر معده تأثیر می گذارد، بدتر شدن علائم بیماری گوارشی است که ممکن است قبلاً داشته باشید.
در اینجا سه نمونه آورده شده است:
1. سوزش سر دلسوزش سر دل عبارت است از سوزش یا درد پشت سینه شما. زمانی اتفاق میافتد که عضله بین مری و معده باز میشود و به اسید معده اجازه میدهد تا به سمت مری حرکت کند.
دکتر فاروقی توضیح میدهد: «استرس میتواند هضم را کند کند، غذا را برای مدت طولانیتری در معده نگه دارد، که میتواند محرکی برای سوزش سر دل باشد».
2. سوء هاضمهآیا تا به حال بعد از خوردن غذا دچار نفخ، حالت تهوع، آروغ زدن، گاز و اسهال شده اید؟
این می تواند سوء هاضمه باشد که اغلب ناشی از آن است
- خوردن بیش از حد یا تند خوردن
- مصرف غذاهای پرچرب
- غذا خوردن در شرایط استرس زا
دکتر فاروقی می افزاید: «سوء هاضمه بسته به میزان استرس شما می تواند بیاید و از بین برود.
3. سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
IBS یک اختلال روده ای است که اغلب با موارد زیر مشخص می شود:
- گرفتگی
- گاز
- نفخ
- اسهال یا یبوست
برخی از مبتلایان به
IBS متوجه می شوند که استرس باعث تشدید عود می شود.
چگونه درد معده را از استرس تسکین دهیمشما همیشه نمی توانید از استرس اجتناب کنید، اما می توانید آن را مدیریت کنید و به کاهش ناراحتی های معده خود کمک کنید.
برخی از استراتژی های کلیدی عبارتند از:ورزش. فعالیت منظم به کاهش استرس، کنترل وزن، تنظیم عملکرد روده و بهبود سلامت کلی شما کمک می کند. فقط حتما قبل از غذا ورزش کنید یا حداقل یک ساعت بعد از غذا صبر کنید. (مرتبط: آیا به اندازه کافی ورزش می کنم؟)
تکنیک های آرامش و تنفس. یوگا، مدیتیشن یا فقط کشیدن نفس های آرام و ریتمیک می تواند استرس و در نتیجه گرفتگی و درد را کاهش دهد.
بیوفیدبک این تکنیک ذهن بیش از ماده به شما کمک می کند تا کنترل برخی از عملکردهای بدن از جمله عملکردهای دستگاه گوارش را یاد بگیرید و آنها را به حالت عادی برگردانید. بیوفیدبک همچنین به کاهش تنش عضلانی و آهسته شدن ضربان قلب کمک میکند و باعث ایجاد حالت آرامش میشود.
آیا استرس می تواند باعث درد معده شود که از بین نمی رود؟

اکثر افراد گاه به گاه مشکلات معده دارند، اما کارشناسان می گویند مهم است که مشکلات گوارشی طولانی یا تکرار شونده را نادیده نگیرید، حتی اگر فکر می کنید استرس می تواند مقصر باشد.
اگر بیش از دو یا سه بار در هفته سوزش سر دل، سوء هاضمه یا علائم
IBS را تجربه کرده اید، احتمالاً زمان آن فرا رسیده است که به
متخصص گوارش در شیراز مراجعه کنید. مشکلات گوارشی طولانی مدت می تواند نشانه ای از بیماری ریفلاکس معده (
GERD)، زخم یا سایر اختلالات گوارشی باشد.