ریزش مو و طاسی یکی از مسائلی است که امروزه بسیاری از افراد به خصوص آقایان با آن رو به رو هستند. در برخی شرایط این مسئله ارثی است و در شرایط دیگر با توجه به عوامل محیطی و بیرونی مثل صدمات ناشی از سوختگی یا آسیب به پوست سر رخ می دهد. در حالی که تکنیک های مختلفی برای بهبود طاسی در دسترس است اما اکثر جراحان کاشت مو را توصیه می کنند. جراحی کاشت مو روشهای متفاوتی دارد که در این مقاله بهترین روش کاشت مو را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا با خیال راحت با تاسی خداحافظی کنید.
کاشت مو چگونه انجام میشود؟
کاشت مو روشی است که در آن جراح پلاستیک ریشه موها را از پشت یا کنار سر به جلو سر منتقل می کند. این کار معمولاً با بی حسی موضعی انجام می شود و متخصصان پوست (ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی متخصص در پوست) یا جراحان پلاستیک کاشت مو را انجام می دهند. کاشت مو، که موها را از یک نقطه به نقطه طاس شده روی سر شما منتقل می کند، می تواند به روش های مختلفی انجام شود. رایج ترین روش پیوند است. برای اینکه کاندیدای خوبی باشید، باید موهای ضخیمی روی سر خود داشته باشید. ریزش موی دائمی ممکن است به دلایل مختلفی از جمله انواع آلوپسی رخ دهد. این روش معمولاً برای افرادی است که قبلاً سایر درمان ها برای حلوگیری از طاسی و ریزش مو را امتحان کرده اند. پزشک گرافتها یا تکههای کوچک پوست را از قسمتهایی از بدن که حاوی موهای سالم هستند، میگیرد. سپس پیوندها را به قسمت های بدون موی پوست سر منتقل می کند. هنگامی که پوست پیوند شده بهبود یافت، باید به رشد مو ادامه دهد. اگر قصد انجام کاشت مو را دارید میتوانید به لیست کلینیک کاشت مو در شیراز مراجعه کنید و از بهترین ها در شیراز بهره مند شوید.

انواع روشهای کاشت مو
این جراحی به دو روش انجام می شود که در نهایت بهترین روش کاشت مو را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. کاشت مو به روش FUT (کاشت نواری):
این روش جزء روش های قدیمی بوده و کاربرد آن برای کاشت مو در نواحی بزرگتر است. یک نوار نازک از قسمت پشت سر که به آن بانک مو می گویند، برش می زنند و معمولا اندازه نوار 15 تا 25 سانتی متر می باشد. محل برش در پشت سر بخیه زده خواهد شد و بانداژ می شود. نگران محل زخم نباشید زیرا از بین خواهد رفت و یا مو در آن محل رشد خواهد کرد. نوار را به قسمت های کوچک تر که به آن گرافت مو گفته میشود تقسیم می کند. سپس پزشک در محلی که پوست سر مو ندارد و به اصطلاح تاس است سوراخ ایجاد می کند تا بتواند با استفاده از سوزن، گرافت ها را پیوند بزند. برای پیوند گرافت در هر جلسه 1500 تا 2500 تار لازم است. از جمله مزایا کاشت مو به روش FUT ، می توان به تراشیده نشدن سر، خونریزی کمتر و بخیه پشت سر، زمان ترمیم کوتاه تر و درمان قطعی تر اشاره کرد.
2. کاشت مو به روش FUE:
در این روش که به آن کاشت مو به روش FIT هم گفته می شود تک تک موها به صورت دونه ای برداشته میشوند. شما تعداد زیادی اسکار ریز خواهید داشت، اما بعد از مدتی ترمیم می شوند. جراحی کاشت مو معمولا یک روز طول می کشد، اما لازم نیست شب در بیمارستان بستری شوید. اگر ناحیه وسیعی در حال درمان است، ممکن است به 2 جلسه یا بیشتر نیاز داشته باشید. جلسات باید با فاصله چند ماه باشند.
3. کاشت مو Micro FIT چیست؟
در روش کاشت مو Micro FIT از یک دستگاه میکرو برای استخراج گرافت مو استفاده می شود. این دستگاه برش هایی با قطر 0.4 میلی متر تا 0.45 میلیمتر ایجاد می کند که با کمترین آسیب، گرافت ها را از بافت اطراف جدا می کند. این برشها به قدری کوچک هستند که باعث خونریزی نمی شوند در نتیجه منجر به دوره نقاهت راحتتر بعد از عمل میگردد. گرافتهای موی جمع آوری شده و پس از تکمیل فرآیند استخراج، جراح شما شروع به کاشت فولیکول های مو در ناحیه مورد نیاز می کند.
حتما با خود می پرسید بهترین روش کاشت مو چیست؟ هر دو روش موثر هستند، اما در برخی موارد نتایج متفاوتی دارند. بهترین روش کاشت مو برای هر فردی با توجه به جنس مو و ژنی که دارد انتخاب می شود. روش FUE به مهارت بیشتری نیاز دارد و بیشتر از FUT طول می کشد، اما اگر جراح تجربه زیادی در این تکنیک داشته باشد، FUE میتواند نتایج عالی تری ایجاد کند. در بیشتر موارد، جراحان از کنار گوش یا پشت سر به عنوان ناحیه اهداکننده یا بانک مو استفاده می کنند. با این حال، گرفتن پوست از پشت یا قفسه سینه برای افرادی که موی ضخیم در پشت یا کنار سر ندارد نیز می تواند موثر باشد. برخی از تحقیقات معتبر نشان می دهد که استفاده از موهای بدن یا ریش نسبت به استفاده از موهای سر زمان بیشتری نیاز دارد و علاوه بر آن تخصص بیشتری نیز می طلبد.
برای اینکه اطلاعات کامل و جامعی درباره خدمات زیبایی پوست و مو و مقالات کاملی درباره دانستنی های کاشت مو را بخوانید حتما به مطال درج شده مراجعه کنید.
خطرات جراحی کاشت مو چیست؟
مانند هر جراحی دیگری، پیوند مو با خطراتی همراه است. این خطرات شامل:
واکنش آلرژیک به بیهوشی
- از دست دادن خون بیش از حد
- پیوند یا فلپ ناموفق
- عفونت
- از دست دادن احساس روی پوست سر
- جای زخم

عوارض جراحی کاشت مو چیست؟
عوارض جانبی جراحی کاشت مو معمولا موقتی است. ممکن است مشکلات زیر را در پوست سر خود، در محل اهدا کننده یا جایی که موهای جدید قرار گرفته اند، تجربه کنید:
پوسته یا دلمه
- خارش
- از دست دادن احساس
- درد یا ضربان
- تورم
- تنگی
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله راهنمای انتخاب بهترین شامپو بعد از کاشت مو را مطالعه کنید.
روند بهبود پس از جراحی کاشت مو
پس از جراحی کاشت مو، جراح به شما خواهد گفت که چگونه از پیوند خود مراقبت کنید. برای کمک به ریکاوری و رشد مو باید به شما اسپری مخصوص داده شود. ممکن است پس از کاشت مو به 1 هفته مرخصی و استراحت نیاز داشته باشید. شما باید در 2 هفته اول پس از عمل بسیار مراقب موهای کاشته شده خود باشید. شاید حتی مجبور شوید که در ماه اول ورزش را کاهش دهید تا جای زخم سریعتر بهبود یابد.
- بعد از 2 تا 5 روز: معمولاً بعد از 2 الی 5 روز می توان بانداژ را برداشت، اما نباید به پیوندها دست زد.
- روز ششم: باید بتوانید موهای خود را به آرامی با دست بشویید.
- بعد از 10 تا 14 روز: بخیه های غیر قابل جذب باید برداشته شوند.
- پس از چند هفته: موهای کاشته شده اغلب می ریزند و بعداً شروع به رشد می کنند.
- بعد از 4 ماه: معمولاً موهای جدید ظاهر می شوند.
- بعد از 10 تا 18 ماه: نتایج کامل باید دیده شود.
منبع: پی جو