معرفی کتاب دختر کشیش
«با صدای زنگ ساعت شماطهدار روی گنجه که همچون بمب هولناکی منفجر شد، دوروتی از خواب پرید و از اعماق رؤیایی پیچیده و دردناک بیرون آمد. غلتی زد و به پشت خوابید و با احساس خستگی مفرط به تاریکی خیره شد.» این جملاتی است که جورج اورول نویسندهی مشهور رمانهای «1984» و «قلعه حیوانات» رمان دختر کشیش را با آن آغاز کرده است. دختر کشیش انتقاد اجتماعی دیگری از اورول است که با قلم کمنظیر این نویسنده به شکل داستانی خواندنی و جذاب روی کاغذ آمده است. دختر کشیش رمانی است که اگر خواندنش را آغاز کنید زمین گذاشتنش بسیار سخت خواهد بود.

دربارهی کتاب دختر کشیش اثر جورج اورول
دختر کشیش با عنوان اصلی «a clergyman’s doughter» اولین بار سال 1935 در انگلستان منتشر شد. این کتاب با آثار برجستهی اورول تفاوت زیادی دارد و خود او بیان کرده بود که آن را تنها به خاطر فشار مالی منتشر کرده است. این داستان که روایت دختری به نام دوروتی هر (doroti her) را روایت میکند در قیاس با سایر داستانهای اورول بسیار ساده نوشتهشده است. همچنین منتقدان معتقدند ردپای روانکاوی فروید در این داستان به چشم میخورد. تغییر و تحول شخصیت اصلی داستان در این رمان بسیار موردتوجه منتقدان قرارگرفته است. اورول با شخصیتپردازی بسیار قوی و روایت مناسب وقایع اثر از دست دادن عقاید بنیادین در زندگی انسانها را به تصویر کشیده است. دختر کشیش در قالب روایت زندگی دختری که زندگیاش بهشدت تحت تأثیر کلیسا است، اعتراضهای زیادی را نسبت به کلیسای انگلستان بیان میکند.
دختر کشیش پس از انتشار با استقبال زیادی مواجه شد و به زبانهای مختلف برگردانده شد.
خلاصه داستان دختر کشیش
دوروتی دختر مرد کشیشی بسیار خشکه مذهب و متعصب است. پدر او بسیار خشن است و رفتارهای عجیبی دارد همین باعث شده است تعداد عبادتکنندگان کلیسای او بسیار کم شود و مردم از او دوری کنند اما دوروتی که از کودکی با تعالیم کلیسا بزرگشده و به این شکل تربیتشده است دائماً به پدرش خدمت میکند و باوجود خسیس بودن بیشازحد او تلاش میکند زندگی را به بهترین شکل اداره کند. او معتقد است همهچیز باید در راه خدا باشد و هیچ اشتباهی نباید اتفاق بیفتد.
زندگی دوروتی با ورود مردی به نام واربرتون تغییر میکند. او مرد چندان خوشنامی نیست اما گاهی گفتوگوی کوتاهی باهم دارند و ناگهان در ادامهی کتاب دوروتی روزی در لندن بیدار میشود و میفهمد 8 روز از زندگیاش گمشده است. او در لندن تجربههایی به دست میآورد که هیچ مناسبتی با زندگی گذشتهاش ندارد.
چرا باید کتاب دختر کشیش را خواند؟
رمان دختر کشیش دریچهای بهسوی قرنهای نوزدهم و بیستم است. اورول نویسندهای نیست که بهسادگی از محیط اطرافش بگذرد و از بازگو کردن دغدغههایش چشمپوشی کند. او از فقر، از بیعدالتی، از شستوشوی مغزی انسانها و از همهی چیزهایی مینویسد که بشر با آن درگیر شده و زندگیاش در سایهی آن روبه نابسامانی رفته است. در دختر کشیش اورول از فقر و جهل مینویسد، از اعتقادات نخنما و پوشیده و از تعصبات نابه جا. کتاب اورول جز آنکه روایت تلخی از روزهای پل التهاب قرن بیستم است، برای وجدانهای بیدار دریچهای تازه است که بدانند، بفهمند و عبرت بگیرند. این کتاب را باید خواند و با دقت به آنچه اورول میگوید گوش داد، چرا که تاریخ تکرار میشود و انسان همواره میتواند دوباره به دام خودش بیفتد.
کتاب دختر کشیش در دستهی کتابهای داستان انگلیسی قرار دارد.
کتاب دختر کشیش مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
خوانش کتاب صوتی دختر کشیش را سارا فیض به عهده داشته است.
کتاب دختر کشیش جزو کتابهای حجیم و بلند با موضوع داستان انگلیسی است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند در زمینهی داستان انگلیسی زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
مطالب مرتبط:
نقد و بررسی کتاب 1984
معرفی کتاب مزرعه حیوانات اثر جورج ارول
منبع: فیدیبو