فشار عضلانی چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟
کشیدگی عضله آسیبی است که به ماهیچه ها وارد می شود که باعث پارگی آن می شود. آسیب عضلانی می تواند برای ورزشکاران، علاقه مندان به تناسب اندام و افراد عادی در طول فعالیت های روزانه رخ دهد. در این مقاله، علل، علائم و نکات مختلف برای جلوگیری از کشیدگی عضلات را عمیقاً مشاهده خواهیم کرد.
فشار عضلانی چیست؟
ماهیچه های بدن انسان از هزاران بافت ساخته شده اند و شما می توانید با کشش آنها بدن خود را حرکت دهید. فشار عضلانی زمانی اتفاق می افتد که هر یک از این بافت ها را در عضلات خود پاره کنید.
در زیر برخی از علائم رایج کشیدگی عضلات آورده شده است:
- درد و درد موضعی در ناحیه نهفته عضله
- سفتی و تحرک محدود
- کبودی، قرمزی و تورم اطراف محل تنش
- درد شدید حتی در حالت استراحت (در شرایط شدید)
- گرفتگی یا اسپاسم در عضلات
علاوه بر این، توجه به این نکته ضروری است که در صورت ادامه فعالیت، این علائم می توانند بدتر شوند. در چنین شرایطی ممکن است لازم باشد برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
دلایل کشیدگی عضلات چیست؟
در اینجا برخی از علل شناخته شده کشیدگی عضلات آورده شده است:
فشار بیش از حدفشار بیش از حد زمانی است که فرد تمرینی را انجام دهد که فراتر از ظرفیت او باشد. یکی از علل رایج کشیدگی عضلات است. فشار بیش از حد عمدتاً به دلیل بلند کردن اجسام سنگین، ورزش های سنگین و استراحت ناکافی رخ می دهد که مانع از ریکاوری عضلات می شود.
حرکات ناگهانیحرکت ناگهانی، مانند تغییر سریع جهت نیز می تواند منجر به کشیدگی عضلات شود. این به دلیل این واقعیت است که ماهیچه های آماده نشده به سرعت پاره می شوند.
گرم کردن ضعیفیکی دیگر از عوامل اصلی که منجر به کشیدگی عضله می شود، حذف تمرینات گرم کردن است. گرم کردن به عنوان یک مرحله مقدماتی مهم در آماده سازی عضلات برای تمرین عمل می کند. با افزایش جریان خون به عضلات، انعطاف پذیری عضلات را بهبود می بخشد.
عدم تعادل عضلانیعدم تعادل عضلانی زمانی است که برخی از عضلات برای هر فعالیتی به اندازه کافی قوی هستند در حالی که برخی دیگر ضعیف هستند. ماهیچه ها به صورت جفت و گروهی در بدن ما کار می کنند. اگر بدن شما عدم تعادل عضلانی را احساس کند، به احتمال زیاد دچار کشیدگی عضلانی می شود.
نکاتی برای جلوگیری از کشیدگی عضلات
کشیدگی عضلانی به عنوان کشیدگی کششی نیز شناخته می شود و به راحتی در خانه قابل درمان است. با این حال، در موارد شدید، درمان فشار عضلانی شامل داروها نیز می شود. اما همیشه انجام اقدامات احتیاطی بهتر از درمان است. در اینجا چند نکته وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید از فشار عضلانی جلوگیری کنید.
اجسام را با دقت بالا ببریداجسام و وسایل را با دقت و با تکنیک مناسب بلند کنید. همیشه برای حمل اجسام سنگین به جای عقب، پاهای خود را بلند کنید. روی زانوهای خود خم شوید و سعی کنید بار را نزدیک بدن خود نگه دارید.
کفش مناسب بپوشیدهمیشه کفشهایی بپوشید که ثبات شما را در حین تمرین فراهم کند. علاوه بر این، برای جلوگیری از افتادن، مطمئن شوید که لغزنده نباشد.
گرم کردن مناسب قبل از تمرینقبل از هر فعالیت بدنی می توانید 3 تا 5 دقیقه پیاده روی کنید. ماهیچه های شما را برای افزایش شدت کار آماده می کند. علاوه بر این، هر زمان که تمرین جدیدی را شروع می کنید، با شدت کمتر شروع کنید و سپس آن را در فواصل زمانی افزایش دهید.
عضلات خود را به طور منظم کشش دهیدبرای اینکه ماهیچه های خود را انعطاف پذیر کنید، حرکات کششی را به طور منظم انجام دهید. حرکات کششی باعث کاهش استرس و تقویت عضلات می شود. همچنین از ماندن طولانی مدت در یک وضعیت خودداری کنید.
به بدنت گوش کناگر در حین تمرین احساس درد کردید، ورزش را متوقف کنید و استراحت کنید. بهترین راه برای تمرین داشتن زمان بازیابی فشار عضلانی کافی است. بدن شما سیگنال هایی را در طول فعالیت های بدنی به شما ارائه می دهد و توجه به این سیگنال ها برای جلوگیری از آسیب ضروری است.
نتیجه گیری فشار عضلانی چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟
کشش عضلانی زمانی رخ می دهد که عضلات بیش از حد کشیده یا پاره شوند. تمرینات منظم به روش مناسب می تواند به شما کمک کند تا عضلات خود را سالم و قوی کنید. علاوه بر این، زمان بازیابی فشار عضلانی کافی را در بین تمرینات اختصاص دهید تا مطمئن شوید که بدن خود را به حدی که نمیتواند تحمل کند فشار نمیآورید. اگرچه فشار عضلانی را می توان در خانه درمان کرد، اما همیشه به یاد داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است.