شیرینی هایی خوشمزه برای سفره عید
شیرینی هایی خوشمزه برای سفره عید : در این مطلب طرز تهیه شیرینی هایی خوشمزه برای سفره عیدتان را آموزش داده ایم. حالا که کمی به نوروز باقی مانده، تا وقت از دست نرفته، از این شیرینی ها درست کنید.
شیرینی برنجی
مواد مورد نیاز:
- آرد برنج نرم: 25 گرم
- کره (ذوب شده): 125 گرم
- پودر قند: 100 گرم
- تخم مرغ: 1عدد
- گلاب: 1.5 قاشق سوپ خوری
- پودر هل: یک دوم قاشق چای خوری
- تخم خرفه: به میزان لازم

روش پخت:
1- کره (یا روغن جامد) و پودر قند را داخل کاسه ای ریخته و با دور کند همزن برقی بزنید تا به صورت مایه ای کش دار شود.
2- تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و کمی بزنید تا رنگ آن روش شود.
3- آرد برنج، پودر هل و گلاب را به تدریج داخل مواد ریخته و با دست ورز دهید تا به شکل خمیر رقیقی درآید.
4- خمیر را داخل کیسه نایلونی قرار داده و به مدت 24 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
5- از خمیر گلوله های کوچکی برداشته و در دست گلوله کنید. سپس آن را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، بچینید. بعد با قالب به شکل دلخواه بروی آن ها فرم داده و تخم خرفه بپاشید (به این کار ادامه دهید تا مواد تمام شود).
6- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 15 دقیقه قرار دهید تا زیر شیرینی برشته شود، ولی رنگ آن تغییر نکند.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 30 روز قابل نگهداری است.
شیرینی نعلی
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): یک و یک چهارم پیمانه
- کره (سرد و خردشده): 100 گرم
- شکر: دو سوم پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- فندق: 100 گرم
- شکلات تخته ای تلخ (ذوب شده): به میزان لازم
- وانیل: یک دوم قاشق چای خوری

روش پخت:
1. آرد، فندق و شکر را داخل دستگاه غذاساز ریخته و پوره کنید. بعد تخم مرغ، وانیل و کره را به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید (به مدت دقیقه) تا به شکل خمیر درآید. خمیر را از دستگاه خارج کرده و داخل کاسه ای با قاشقی کمی هم بزنید تا نرم شود.
2. از خمیر به میزان یک گردو برداشته و در دست گرد کنید. بعد روی سطح صافی به صورت استوانه کوچک و به بلندی انگشت شکل دهید. سپس با کارد دو طرف خمیر را برش بزنید تا صاف شود (تمام خمیر را به این ترتیب آماده کنید).
3. هر کدام از برش های خمیر را به صورت نعل اسب حالت دهید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، بچینید.
4. سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 15 دقیقه بگذارید تا بپزد (این شیرینی در هنگام پخت کم پف کرده و ترد می شود؛ اما تغییر شکل نمی دهد). بعد از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا سرد شود. سپس دو سر شیرینی را داخل شکلات فرو برده و روی پنجره سیمی قرار دهید تا شکلات سفت شود.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و یخچال به مدت 30 روز قابل نگهداری است.
فلورانتین
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 175 گرم
- کره (نرم شده): 75 گرم + میزان لازم
- پودر قند: 60 گرم
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- خامه صبحانه: 1 قاشق سوپ خوری
- وانیل: یک سوم قاشق چای خوری
- نمک: 1 پنسه
مواد مورد نیاز درونی:
- عسل: 70 گرم
- کره: 100 گرم
- خلال بادام: 150 گرم
- زعفران (دم کرده): 1 قاشق سوپ خوری
- پسته (خردشده): به میزان لازم
روش پخت:
1- 75 گرم کره، پودر قند، وانیل، نمک و آرد را درون ظرف یا دور کند همزن برقی مخلوط کنید. سپس زرده تخم مرغ را یکی یکی به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید. بعد خامه را ریخته و کمی هم بزنید تا خمیر لطیفی به دست آید. بعد آن را داخل کیسه نایلونی قرار داده و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
2- از خمیر آماده شده به اندازه یک گردو برداشته و در کف قالب کوچک تارت که با مقداری کره چرب شده، به ضخامت 0.5 سانتی متر پهن کنید.
3- روی خمیر با چنگالی چند سوراخ ایجاد کرده و قالب را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شد، به مدت 15 دقیقه بگذارید تا بپزد. سپس از فر خارج کرده و کنار بگذارید.
4- برای تهیه مواد درونی؛ زعفران، کره و خلال بادام و پسته را درون تابه ای روی حرارت ملایم با هم مخلوط کرده و بعد از 2 دقیقه عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید. پس از 2 دقیقه از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
5- با استفاده از قاشقی مواد درونی آماده شده را داخل تارت ریخته و پسته را روی آن بپاشید. بعد مجدد در فر بگذارید تا روی آن کمی طلایی رنگ شود.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 3 روز قابل نگهداری است.
شیرینی بامرنگ
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 2.5 پیمانه
- پودر قند: یک دوم پیمانه
- کره (نرم شده): 1 پیمانه
- تخم مغر: 1 عدد
- وانیل: یک دو قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چای خوری
- مارمالاد آلبالو: به میزان لازم
مواد مورد نیاز مرنگ:
- پودر قند: 70 گرم
- سفید تخم مرغ: 1 عدد
- کرم تار تار: یک دوم قاشق چای خوری
روش پخت:
1- پودر قند و کره را داخل کاسه ای ریخته و با دور کند همزن برقی زده تا یکدست شود.
2- تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کرده و کمی با همزن برقی بزنید. بعد بیکینگ پودر و آرد را به آن افزوده و با نوک انگشت مواد را به خورد هم دهید تا خمیر لطیفی حاصل شود.
3- با استفاده از وردنه ای خمیر را روی سطح صافی به ضخامت 0.5 سانتی متر باز کرده و با کاتر به شکل برگ برش بزنید. سپس روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، بچینید. بعد با استفاده از قاشقی روی آن مقداری مارمالاد پخش کنید.
4- برای تهیه مرنگ؛ سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن برقی بزنید تا کف کند. بعد کرم تارتار را به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید تا سفت شود. با استفاده از قاشقی پودر قند را به آن افزوده و هم بزنید تا جای پره های همزن روی آن باقی بماند.
5- مرنگ را درون قیفی با سرماسوله ساده ریز ریخته و به صورت مارپیچ روی خمیر قیف بزنید (اگر مرنگ باقی ماند و خمیر تمام شد، می توانید به صورت جداگانه آن را داخل سینی قیف بزنید و در طبقه وسط فر با دمای 140 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه بپزید).
6- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 15 دقیقه بگذارید تا بپزد.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 14 روز قابل نگهداری است.
شیرینی ونیزی
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 250 گرم
- کره (خردشده): 200 گرم
- پودر قند: 1 عدد
- شکلات تخته ای: 100 گرم
- ترافل رنگی: به میزان لازم
- بیکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک: یک هشتم قاشق چای خوری
روش پخت:
1- کره و پودر قند را داخل ظرفی ریخته و با دور کند همزن برقی بزنید تا لطیف شود.
2- تخم مرغ را داخل کاسه ای ریخته و به وسیله چنگالی در حد مخلوط شدن زرده و سفیده بزنید. بعد به همراه وانیل به مخلوط پودر قند افزوده و با همزن برقی به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید.
3- آرد، بیکینگ پودر و نمک را داخل کاسه ای با هم الک کرده و به تدریج به مواد افزوده و با لیسک مخلوط کنید تا خمیری نرم به دست آید.
4- خمیر را در قیفی با سرماسوله شکوفه بریزید. سپس با فاصله داخل سینی فر که از قبل با مقداری روغن مایع چرب و به آرد آغشته شده، در ابعاد مساوی و یکدست قیف بزنید.
5- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 15 دقیقه قرار داده تا ترد شده و به رنگ طلایی کم رنگ درآید. سپس آن را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
6- دو طرف شیرینی را داخل شکلات (ذوب شده) زده و روی پنجره سیمی قرار دهید. سپس با ترافل رنگی تزیین کنید.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 20 روز قابل نگهداری می باشد.
تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت:
برای تهیه آرد ذرت، دانه های خشک شده ذرت را آسیاب می کنند. آرد به دست آمده کرم یا زردرنگ است. این آرد در تهیه بعضی غذاها و به ندرت در تهیه بعضی کیک ها و نان ها استفاده می شود.
برای نشاسته ذرت دانه های خشک شده ذرت را آسیاب نمی کنند. درواقع نشاسته آن ها را در می آورند. به این صورت که ابتدا یکی دو روز آن ها را خیس می کنند. بعد از این مدت یک شیره سفیدرنگ از وسط آن ها بیرون می آید. این شیره را خشک می کنند که بعد از خشک شدن بسیار لطیف می شوند. به این محصول نشاسته ذرت گفته می شود.
اگر مقداری از این نشاسته را بین دو انگشت یک دست بگیرید و مقدرای آرد معمولی بین دو انگشت دست دیگر و به آرامی انگشتانتان را به هم بمالید، حس مور موری را کاملا احساس می کنید. البته این دلیل بر زبری نشاسته نیست، بلکه به خاطر جنس و خاصیت آن است.
* آردی که از ذرت زرد رنگ خشک و آسیاب شده به دست آید آرد ذرت و به نشاسته ای که از دانه های خشک شده ذرت سفید رنگ به دست می آید، نشاسته ذرت گفته می شود.
شیرینی حلقه ای
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 180 گرم
- گردو (خردشده): 40 گرم
- عسل: 1 قاشق سوپ خوری
- کره (نرم شده): 125 گرم
- شکر: 75 گرم
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

روش پخت:
1- گردو و عسل را داخل ظرفی بریزید. سپس با استفاده از قاشقی مخلوط کرده و کنار بگذارید. کره، شکر و وانیل را با همزن برقی زده تا روشن و به شکل کرم درآید.
2- زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و با دور کند همزن برقی کمی بزنید. بعد آرد را به تدریج اضافه کرده و با انگشتان دست مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید (اگر خمیر حالت چسبندگی داشت، کمی آرد به آن اضافه کنید).
3- از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و در دست به شکل نوار و به طول 12 سانتی متری درآورید. سپس آن را به صورت حلقه ای بپیچید و در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید.
4- روی هر کدام از حلقه های خمیر، مقداری مخلوط گردو و عسل بریزید. سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 15 دقیقه بگذارید تا زیر شیرینی طلایی رنگ شود.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 14 روز قابل نگهداری است.
رزشکری
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 320 گرم
- کره (نرم شده): 200 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- شکر ریز: 200 گرم
- پوست پرتقال (رنده شده): یک چهارم قاشق چای خوری
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- شکر رنگی: به میزان لازم
- شکلات چیپسی: یک دوم پیمانه

روش پخت:
1- شکر و کره (به دمای محیط رسیده) را داخل کاسه ای بریزید. سپس به مدت 2 دقیقه با دور کند همزن برقی بزنید تا پف کرده و کرمی رنگ شود، بعد تخم مرغ، وانیل و پوست پرتقال را به آن افزوده و هم بزنید. سپس به تدریج آرد را به آن اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. بعد روی آن را پوشانده و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.
2- از خمیر به اندازه یک فندق برداشته و در دست گلوله کنید. سپس با استفاده از چاقو تیزی یک برش بعلاوه (+) روی آن ایجاد کرده و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید. بعد روی آن ها شکر رنگی (مقداری شکر دانه درشت را درون ظرفی ریخته و مقداری رنگ خوراکی به آن بزنید. سپس با استفاده از قاشقی مخلوط کرده تا رنگ دلخواه به دست آید) بپاشید.
3- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 15 دقیقه (یا تا زمانی که زیر آن طلایی رنگ شود) قرار دهید تا بپزد.
4- سینی را از فر خارج کرده و در وسط هر شیرینی یک شکلات چیپسی قراردهید.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 30 روز قابل نگهداری است.
شیرینی شنی
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 2.5 پیمانه
- کره: 115 گرم
- شکر دانه ریز: 1 پیمانه + 50 گرم
- تخم مرغ: 2عدد
- بادام (خلالی یا پرک شده): به میزان لازم
- پودر دارچین: 1 قاشق چای خوری
- نمک: یک چهارم قاشق چای خوری
- آب: 1 قاشق چای خوری
- پوست لیموترش (ریز رنده شده): 1 قاشق چای خوری
- اسانس وانیل: 1 قاشق چای خوری
روش پخت:
1- داخل کاسه ای کره را با سرعت متوسط همزن برقی بزنید تا پفکی شود. سپس 1 پیمانه شکر را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ آن روشن تر شود.
2- زرده و سفیده 1 عدد تخم مرغ را جدا کنید، سپس زرده آن را همراه با 1 عدد تخم مرغ، اسانس وانیل و پوست لیموترش به مخلوط کره افزوده و با همزن برقی بزنید تا مخلوط شود.
3- آرد و نمک را داخل مخلوط کره الک کرده و با سرعت کم همزن برقی بزنید تا به شکل خمیر درآید. بعد آن را درون نایلونی بگذارید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
4- با استفاده از وردنه ای خمیر را به ضخامت 3 میلی متر روی سطح صافی پهن کنید. سپس با کاتر گرد به قطر 7.5 سانتی متر برش بزنید و داخل سینی فر بچینید.
5- با استفاده از چنگالی بقیه سفیده تخم مرغ را بزنید و به وسیله قلم مویی روی خمیر بمالید. سپس با بادام تزیین کرده و روی آن از مخلوط 50 گرم شکر و پودر دارچین بپاشید.
6- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 10 دقیقه قرار دهید تا بپزد (در حین پخت پس از گذشت 5 دقیقه سینی را بچرخانید و به پخت ادامه دهید.)
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 7 روز قابل نگهداری است.
مطالب مرتبط:
منوی پیشنهادی شیرینی ، مخصوص عید نوروز (1)
منوی پیشنهادی شیرینی ، مخصوص عید نوروز (2)
رزت سیب ، شیرینی هایی به شکل گل رز
بیسکویت کرهای های ساده و خوشمزه
بیسكویت بادام زمینی ، مخصوص سفره عید
طرز تهیه پای سیب و دارچین در خانه
طرز تهیه کیک شکلاتی فنجانی