یک تهیه کننده سینما مسئول جنبه های غیرخلاق تولید یک فیلم است، در حالی که کارگردان بر عناصر خلاق کنترل دارد. تهیه کنندگان فیلم برای اثربخشی نیاز به طیفی از مهارت های منحصر به فرد دارند. درک چگونگی پیگیری این مسیر شغلی و مسئولیت های آن می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این نقش برای شما مناسب است یا خیر. در مجموع سینما و کارهای مختلف آن از جمله بازیگری، کارگردانی، تدوین فیلم، فیلمبرداری یا تهیه کنندگی از شغل های بسیار محبوب در بین جوانان هستند. چون هم روحیه تنوع طلبی آنها و اجاد اثر خلاقانه را ارضا می کند و از طرفی در صورت رسیدن به موفقیت بسیار سودآور هستند. از طرف دیگر این کار بازنشستگی خیلی دیررسی دارد و آدم ها در هر سنی می توانند با توجه به تجربیاتشان آن کار را ادامه دهند. اصولا ورود به صنعت سینما کار سختی است و احتیاج به ممارست و تلاش زیادی دارد اما اگر بتوانید استعدادهای خود را ثابت کنید حتما می توانید به این صنعت وارد شوید.
در این مقاله نحوه تبدیل شدن به یک تهیهکننده فیلم را توضیح میدهیم، وظایف و مسئولیتهای این موقعیت را مورد بحث قرار میدهیم، انواع تهیهکنندگان فیلم را بررسی میکنیم و نکات مفیدی برای شروع این حرفه ارائه میکنیم.
چگونه تهیه کننده سینما شویم
برای یادگیری نحوه تبدیل شدن به یک تهیه کننده سینما و توسعه مهارت های لازم برای موفقیت در نقش، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. در این زمینه مدرک تحصیلی بگیرید
طیف وسیعی از مدارک تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برای تبدیل شدن به یک تهیه کننده سینما وجود دارد، از جمله:
فوق دیپلم: این برنامه دو ساله معمولا اصول فیلمسازی، تاریخ سینما، داستان سرایی بصری و تحلیل فیلمنامه را پوشش می دهد. به طور کلی عملی تر و کاربردی تر از مدرک لیسانس است.
مدرک لیسانس: این برنامه چهار ساله شامل فیلمبرداری، عملیات دوربین، طراحی صدا، مدیریت تولید و توسعه فیلمنامه است. این فرصت های زیادی را برای شما فراهم می کند تا مهارت خود را توسعه دهید.
مدرک کارشناسی ارشد: این برنامه فارغ التحصیلی دو تا سه ساله بر اساس برنامه لیسانس است و به شما امکان می دهد در فیلمنامه نویسی، کارگردانی، تهیه کنندگی یا فیلمبرداری تخصص داشته باشید.
گواهینامه حرفه ای: چندین برنامه کارآمد یک مدرک عمومی فیلمسازی یا مدرک تولید، کارگردانی یا فیلمبرداری را ارائه می دهند.
2. یک دوره کارآموزی در صنعت بگیرید
اخذ یک دوره کارآموزی در حین تکمیل مدرک، راهی عالی برای توسعه مهارت ها و کسب تجربه است. همچنین به شما فرصتی برای برقراری تماس در صنعت می دهد. چندین شرکت مرتبط با صنعت فیلم، از جمله شرکتهای تولید، استودیوهای انیمیشن یا فیلم، آژانسهای بازیگری و آژانسهای مدیریت استعداد، کارآموزی ارائه میدهند.
مهم است به یاد داشته باشید که این فرصتی است برای جلب توجه. هدف کارآموزی با شرکتی را داشته باشید که با نوع فیلمهایی که میخواهید بسازید همسو باشد یا شرکتی که با افرادی که شما را تحسین میکنید همکاری میکند. شبکه سازی در صنعت سینما ضروری است، بنابراین کارآموزی خود را به عنوان یک فرصت شبکه ای در نظر بگیرید.

3. مهارت خود را توسعه دهید
مجموعه ای از کار شما در صنعت فیلم ضروری است. این سبک، تواناییها و تجربه شما را نشان میدهد، و هرگز برای توسعه آن زود نیست. اگر میخواهید تعداد نمونههای فیلم را در کارنامه خود افزایش دهید، ساخت یک فیلم کوتاه را به عنوان یک پروژه پرشور در نظر بگیرید یا آن را در یک جشنواره محلی برای نشان دادن استعداد خود وارد کنید.
4. یک موقعیت ابتدایی دریافت کنید
تهیه کننده سینما در صنعت فیلم جایگاه های سطح بالایی دارد و به تجربه زیادی نیاز دارد. نقشهای دستیار تولید یک نقطه شروع مشترک هستند و به شما امکان میدهند محیط فیلمسازی را مشاهده کنید و به یادگیری در مورد روند ادامه دهید. معمولاً سال ها طول می کشد تا در نقش های مختلف در صنعت تجربه کسب کنید، شبکه حرفه ای خود را بسازید و مهارت های خود را کامل کنید.
5. شبکه سازی را یاد بگیرید
شبکه سازی در صنعت فیلم ضروری است. یاد بگیرید فرصت های شبکه را بشناسید و مطمئن شوید که از موقعیت های اجتماعی برای به دست آوردن تماس های حرفه ای استفاده کامل می کنید. شبکهسازی مهارتی است که برای تسلط بر آن نیاز به تمرین دارد، اما اگر خارج از منزل باشید میتواند آسانتر باشد. چندین راه برای بهبود مهارت های شبکه شما وجود دارد، از جمله:
پیوستن به یک شبکه حرفه ای، مانند انجمن تولیدکنندگان رسانه یا یک انجمن استانی
رفتن به رویدادهای صنعتی و جشنوارههای فیلم که به مردم بلیت میفروشند تا بتوانید با فیلمسازان دیگر ملاقات کنید.

6. کسب تجربه در نقش های تولید کننده سطح پایین و متوسط
هنگامی که در این صنعت تجربه دارید، می توانید در صورت ایجاد فرصت برای موقعیت های بالاتر از موقعیت فعلی خود درخواست دهید. هر نقشی که در آن کار می کنید به تجربه و دانش شما می افزاید. در این نقشها، تأثیری که میگذارید برای رشد شغلی شما بسیار مهم است، بنابراین سعی کنید روابط کاری خوبی برقرار کنید.
یک تهیه کننده سینما مسئولیت هایی دارد که طیف وسیعی از حوزه های صنعت را پوشش می دهد. داشتن تجربه گسترده ای که جنبه های مختلف فیلمسازی را در بر می گیرد می تواند یک مزیت باشد. سعی کنید مهارت های اصلی را که یک تهیه کننده سینما به آن نیاز دارد را در نظر داشته باشید و موقعیت هایی را اتخاذ کنید که آنها را توسعه می دهد. این مهارت ها عبارتند از:
- حل مسئله
- مدیریت زمان
- ارتباط
- مدیریت مالی و بودجه
- سازمان
- تفکر خلاقانه
در این مقاله تنها بخشی از راه های ورود به این کار برای شما آورده شده که می توانید با الهام گرفتن راه خود را پیدا کنید و یک تهیه کننده سینما ی موفق شوید.
منبع: وبسایت پی جو