نکات مهم رژیم غذایی برای پیشگیری از جوش
جوش می تواند یک نبرد خسته کننده برای مبارزه باشد. اگر شما فردی هستید که این را تجربه می کنید، بدانید که تنها نیستید جوش تقریباً 10٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد!
سالهاست که محققان تلاش کردهاند تا به این مشکل پوستی دست یابند. این منجر به هزاران محصول و درمان مختلف برای افراد مبتلا به جوش شده است. متأسفانه، این همه چیز را گیجکننده میکند و فرآیند آزمون و خطا این پتانسیل را دارد که پوست را تحریک کند و باعث شعلهور شدن بیشتر شود.
اگر احساس می کنید هر محصول و درمانی را امتحان کرده اید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به عوامل دیگر مانند رژیم غذایی خود توجه کنید. در حالی که ارتباط بین تغذیه و آکنه بحث برانگیز بوده است، مطالعاتی که نشان می دهد رژیم غذایی شما می تواند در بروز جوش نقش داشته باشد.
در ادامه با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد ارتباط بین تغذیه و جوش و تصمیماتی که می توانید بگیرید که ممکن است بر سلامت پوست شما تأثیر بگذارد، بیاموزید.
درک علت جوش
جوش یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد برجستگی در سطح پوست می شود. پوست ما دارای منافذ کوچکی است که به منافذ معروف هستند و به غدد چربی در زیر سطح متصل می شوند. منافذ از طریق فولیکول های ریز عرق و چربی را که سبوم نامیده می شود آزاد می کنند.
روغنی که توسط منافذ ما آزاد می شود به خلاص شدن از شر سلول های مرده پوست با حمل آنها از طریق فولیکول به سطح پوست کمک می کند. گاهی اوقات، منافذ پوست با چربی اضافی، سلولهای مرده پوست یا باکتریها مسدود میشوند که همین امر باعث ایجاد جوش میشود.
به طور کلی، سه نوع اصلی جوش وجود دارد:جوشها: این لکههای قرمز و ملتهب زمانی ایجاد میشوند که منافذی باز میشود و باکتریها، چربی و سلولهای مرده پوست در زیر پوست قرار میگیرند. در واکنش به باکتری، یک جوش ممکن است یک رویه سفید پر از چرک تشکیل دهد.
جوشهای سرسیاه: وقتی منافذی بسته میشود اما باز میماند، یک جوش سرسیاه تشکیل میشود که یک نقطه تیره کوچک روی سطح پوست است. قرار گرفتن در معرض هوا همان چیزی است که باعث تیره شدن جوش های سر سیاه می شود.
جوش های سرسفید: هنگامی که منافذی مسدود می شود اما بسته می شود، جوش سر سفید ایجاد می شود. جوشهای سرسفید برآمدگیهای سختی هستند که به رنگ سفید هستند و حذف آنها بسیار مشکل است.
یکی از گیج کننده ترین چیزها در مورد جوش این است که تشخیص دقیق علت آن دشوار است. اغلب با تغییرات هورمونی ایجاد می شود که می تواند منجر به تولید چربی اضافی در پوست شود. با این حال، عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد که می تواند منجر به ایجاد جوش شود یکی از آنها رژیم غذایی شما است.
رژیم غذایی و جوش
غذاهایی که روزانه می خوریم پتانسیل تاثیرگذاری بر روی پوست ما را دارند. به طور خاص، غذاهایی که قند خون شما را به سرعت افزایش می دهند با افزایش خطر جوش مرتبط هستند.
وقتی قند خون شما بالا می رود، بدن هورمونی به نام انسولین ترشح می کند. مقدار زیادی انسولین می تواند غدد چربی را تحریک کند تا روغن بیشتری تولید کنند که در نتیجه می تواند منجر به تشکیل آکنه شود.
بر این اساس، یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که به گونه ای غذا بخورید که قند خون خود را ثابت نگه دارد. در حالی که هنوز تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع باید انجام شود، تعداد انگشت شماری از غذاها وجود دارند که با افزایش آکنه مرتبط هستند.
غذاهایی که ممکن است جوش را تحریک کننداگر از جوش رنج می برید، شاید ارزش داشته باشد که به رژیم غذایی خود نگاه دقیق تری داشته باشید. در اینجا 5 ماده غذایی وجود دارد که نشان داده شده است که جوش در پوست را افزایش می دهد:
کربوهیدرات های تصفیه شدهمطالعات نشان داده است افرادی که با آکنه دست و پنجه نرم می کنند نسبت به افرادی که آکنه کمی دارند یا اصلاً آکنه ندارند، کربوهیدرات های تصفیه شده بیشتری مصرف می کنند.
بنابراین کربوهیدرات های تصفیه شده چیست؟ کربوهیدرات های تصفیه شده که به عنوان کربوهیدرات های ساده یا فرآوری شده نیز شناخته می شوند، فاقد ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی هستند. آنها خیلی سریع هضم می شوند و دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند که باعث افزایش سریع قند خون و سطح انسولین می شود.
دو نوع اصلی کربوهیدرات های تصفیه شده وجود دارد: قندها و غلات تصفیه شده. قندها شامل مواردی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا، ساکارز و شربت هستند. غلات تصفیه شده غلاتی هستند که مواد مغذی و فیبر خود را از دست داده اند. برخی از غذاهای سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده عبارتند از:
- پاستا تهیه شده از آرد سفید
- برنج سفید
- کراکر، غلات، نان و دسرهای تهیه شده از آرد سفید
- شیرین کننده هایی مانند شکر، عسل یا آگاو
یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که افرادی که قندهای افزوده مصرف می کنند اغلب 30 درصد بیشتر احتمال دارد به آکنه مبتلا شوند. کسانی که به طور منظم کیک و شیرینی مصرف می کردند، 20 درصد بیشتر در معرض خطر قرار داشتند. کسانی که از رژیم های غذایی با گلیسمی پایین استفاده می کنند که به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می کند، آکنه کمتری دارند.
نوشیدنی های شیریندر حالی که ما در مورد سطح قند خون و سطح انسولین هستیم، نوشیدنی های شیرین به احتمال زیاد بهترین انتخاب برای افرادی که پوست مستعد جوش دارند، نیستند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، نوشیدنی های شیرین منبع اصلی قندهای افزوده شده در رژیم غذایی آمریکایی ها هستند.
نوشیدن نوشیدنی های مملو از شیرین کننده ها می تواند باعث افزایش و کاهش سطح قند خون شما در طول روز شود که برای پوست یا به طور کلی سلامت شما عالی نیست. در واقع، یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که مصرف روزانه نوشابه به طور قابل توجهی خطر ابتلا به جوش متوسط تا شدید را در نوجوانان افزایش می دهد.
علاوه بر این، بسیاری از نوشیدنیهای شیرین حاوی کافئین هستند که پتانسیل بدتر شدن جوش را دارد. کافئین باعث می شود احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید، اما همچنین می تواند منجر به سطوح بالاتر استرس شود. در حالی که استرس مستقیماً باعث آکنه نمی شود، می تواند جوش موجود را بدتر کند. این به این دلیل است که هورمون های استرس ممکن است چربی تولید شده توسط غدد شما را افزایش دهند.
به جای سفارش یک فراپوچینوی شیرین در صبح، یک لاته چای سبز یا حتی مقداری آب دم کرده میوه را امتحان کنید. به این ترتیب، میتوانید هوس شیرینی خود را بدون اینکه از سقوط اجتنابناپذیر قند رنج ببرید، ارضا کنید.
چربی های اشباع شده
جوش با رژیم های غذایی به سبک غربی مرتبط است که به طور معمول سرشار از چربی، کالری و کربوهیدرات های تصفیه شده است. به طور خاص، چربی های اشباع شده با غلظت بالایی از فاکتور رشد انسولین همراه بوده است که نشان داده شده است که تولید جوش را افزایش می دهد.
غذاهای حاوی چربی های اشباع عبارتند از:
- گوشت فرآوری شده
- کره
- گوشت چرب
- برخی از پنیرها و محصولات لبنی
- بسیاری از شیرینی ها و محصولات پخته شده
به خاطر داشته باشید که همه چربی ها مضر نیستند یک تمایز مهم بین چربی های سالم و ناسالم وجود دارد. چربی های ترانس مصنوعی و چربی های اشباع شده در دسته چربی های ناسالم قرار می گیرند و پتانسیل تشدید جوش را دارند. چربی های سالم (چربی های تک و چند غیراشباع) در واقع در حفظ سلامت پوست شما نقش دارند.
پودر پروتئین ویاین ممکن است تعجب آور به نظر برسد، زیرا پودر پروتئین اغلب توسط بسیاری از کارشناسان بهداشتی تبلیغ می شود. با این حال، پروتئین آب پنیر به ویژه با جوش مرتبط است.
پودر پروتئین آب پنیر سرشار از اسیدهای آمینه مانند لوسین و گلوتامین است. این اسیدهای آمینه باعث رشد و تقسیم سریعتر سلول های پوست می شود که می تواند منجر به آکنه شود. علاوه بر این، اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آب پنیر نیز می تواند باعث شود بدن انسولین بیشتری تولید کند که با جوش نیز مرتبط است.
تحقیقات بیشتری باید در مورد این موضوع انجام شود، اما اگر از جوش رنج می برید یا از زمانی که شروع به استفاده از پروتئین آب پنیر کرده اید، متوجه افزایش آن شده اید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که پروتئین آب پنیر خود را با پودر پروتئین گیاهی جایگزین کنید.
لبنیاتلبنیات یک موضوع بحث برانگیز در مورد مراقبت از پوست است. مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد بین مصرف لبنیات و جوش همبستگی وجود دارد. اما، به این معنی نیست که این برای همه صادق است.
یک مطالعه نشان داد که بزرگسالان جوانی که به طور منظم بستنی و شیر مصرف می کردند، چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به جوش بودند. یکی دیگر متوجه شد که شیر باعث افزایش سطح انسولین می شود که ممکن است شدت جوش را نیز افزایش دهد.
با وجود این مطالعات، تحقیقات نشان نداده است که بین لبنیات و جوش رابطه علت و معلولی مستقیم وجود دارد. اثرات لبنیات برای همه متفاوت است. در صورت شک، با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید.
مواد غذایی پاک کننده پوست
توجه به این نکته مهم است که غذا به تنهایی باعث ایجاد یا پیشگیری از جوش نمی شود. با این حال، غذاهای خاصی برای حفظ سلامت پوست شناخته شده اند.
به عنوان مثال، خوردن غذاهای کم گلیسمی با کربوهیدرات های پیچیده می تواند خطر ابتلا به جوش را کاهش دهد. کربوهیدرات های پیچیده در غذاهایی مانند حبوبات، غلات کامل، کینوا و میوه ها و سبزیجات فرآوری نشده یافت می شوند.
علاوه بر این، برخی مواد غذایی مانند روغن زیتون، ماهی های چرب مانند سالمون، آجیل، سبزیجات برگ سبز و میوه هایی مانند زغال اخته، توت فرنگی، پرتقال و گیلاس می توانند به مبارزه با التهاب کمک کنند.
مطالعات همچنین نشان داده اند که خوردن غذاهای غنی از روی ممکن است به پیشگیری و درمان جوش کمک کند. برخی از غذاهای حاوی روی عبارتند از: بادام هندی، بوقلمون، تخم کدو تنبل، عدس و حتی غذاهای دریایی مانند خرچنگ.
در نهایت، ویتامینهای
A و
E، آنتیاکسیدانها، پروبیوتیکها و اسیدهای چرب امگا 3 همگی از سلامت پوست حمایت میکنند. اگر در هر یک از این مواد مغذی کم هستید، به دنبال راه هایی باشید که غذاهای غنی از این مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانید. در برخی موارد، مکمل ها ممکن است مفید باشند، اما به یاد داشته باشید که همیشه ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.