منتور (mentor) کیست، منتورینگ (mentoring) چیست؟

منتور (mentor) کیست، منتورینگ (mentoring) چیست؟
منتور mentor به افرادی می گویند که در یک زمینه ی خاصی تخصص ، تسلط و تجربه دارند و در آن زمینه کارشناس هستند و می تواند به دیگران در یادگیری آن کار کمک کنند. منتـور یک رابطه ارگانیک و دوستانه با افراد جوانتر تحت سرپرستی خود برقرار میکند و نه تنها در مورد دروس دانشگاهی بلکه در خصوص مشاغل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و روحی و روانی ایشان را یاری می دهد.همه ما در زندگیمان فردی را ملاقات کرده ایم که هم نشینی و هم صحبتی با او برای زندگی ما اهمیت داشته است. برای مثال، این فرد میتواند یکی از معلمهای ما و یا یکی از اعضای خانواده باشد. چنین فردی را می توان منتـور نامید.
خصوصیات منتور ها:
- سابقه کار قابل توجه
- علاقمند به آموزش و انتقال تجربیات خود به دیگران
- دارای ارتباطات قابل توجه
- اهل دانش
مزایای یک منتور برای یک استارتاپ
یک منتور برای یک استارتاپ مزایای زیادی میتواند به همراه داشته باشد.
- او بازار را به خوبی میشناسد و رفتار با مشتری را به شما میآموزد.
- او چشماندازی بزرگ دارد و صحبت با او چشمانداز شما را بهبود میدهد.
- راه و چاه را از هم شناخته و شما را با برخی اشتباهات فاحشی آشنا میکند که نبایدانجام دهید.
- او شبکهای بزرگ از کارآفرینان، سرمایهگذاران و مسوولین دارد که میتوانید واقعاً روی آن حساب کنید.
- خود او شاید در مقام یک فرشته کسبوکار روی کسبوکار شما سرمایهگذاری کند.
- شما گاهاً درگیر امور اجرایی جزئی میشوید و از بحثهای کلانی مثل استراتژی کسبوکارتان دور میشوید. او کسبوکار را از بیرون میبیند و مسیر نادرست را گوشزد میکند.
- او فردی موفق است و باانگیزه. پس در مراحل سخت و خشن راهاندازی کسبوکار در ایران به شما روحیه و انگیزه مضاعف میدهد.
شایان ذکر است تعاملات منتور و شرکت بر پایه انتقال تجربیات و صحبتهای عمومی می باشد و منتور برای شرکت تعیین تکلیف نمیکند.
کسی که طرف صحبت منتور هست و از او کمک دریافت می کند، منتی menti نامیده میشود. منتـور به صحبتهای منتی خود با دقت گوش می دهد و با طرح سوال های مختلف، تفکر و تعمق در او ایجاد میکند.منتور و منتی با هم برابر هستند و هیچ کدام بر دیگری برتری ندارند. هم منتور و هم منتی از طریق دیالوگ و هم صحبتی از همدیگر چیزهای زیادی یاد می گیرند. ولی موضوع صحبت را منتی و نیاز او تعیین می کند.
چرا داشتن منتور مفید است؟
رابطه با منتـور را میتوان کمک به خود تلقی کرد. داشتن منتـور نشانه ضعف نیست، بلکه بر عکس هم منتـور و هم منتی باید تا حدودی قوی باشند تابتوانند با هم رابطه منتـوری بر قرار کنند. فرد میتواند دلایل مختلفی برای داشتن منتوـر داشته باشد. می توان مسائل شغلی و تحصیلی یا بعضی از وسائل شخصی خود را با یک فردبا تجربه در میان گذاشت, و یا از طریق منـتور خود ارتباطهای بیشتری در زمینه به خصوصی کسب کرد.
برای مثال بعضی از رئیس های شرکتها یک منـتور جوان انتخاب میکنند تا بتواند با کارمندان جوان خود بهتر رابطه بر قرار کند. شما می توانید منتـور انتخاب کنید تا بتوانید مسائل مختلف را با او در میان بگذارید.
بطور مثال اگر می خواهید شرکت خود را تاسیس کنید و یا احتیاج به مشورت در زمینه کاری و یا انتخاب رشته تحصیلی دارید، می توانید منـتوری انتخاب کنید که در این زمینه ها تجربه داشته باشد. به طور خلاصه یک منتور می تواند به شما کمک کند تا شما خودتان را، ازجمله نقاط قدرت خود را و هم چنین امکانات مختلفی را که جامعه محل زندگیتان در اختیار شما می گذارد، بهتر بشناسید.
البته ذکر این نکته هم لازم است که همانقدر که یک منتور خوب همه این مزایا را برای شما دارد. یک منتـور بد صدبرابر بدتر برای استارتاپ شما خطرناک است
موضوع : منتور (mentor) کیست، منتورینگ (mentoring) چیست؟
مطالب مرتبط:
3 اصل کلیدی برای رشد کسب و کار
۵ مدل نوآوری برای آینده کسب و کار
فرآیند ۶ مرحله ای ساده برای شروع یک کسب و کار کوچک
ایده های کارآفرینی : ۵۰ ایده کسب و کار برای کارآفرینان خلاق
کسب درآمد از آموزش و مشاوره در زمینه کسب وکارتان
برگرفته از کسب بین