معرفی کتاب چهار میثاق
همهی انسانها در زندگی خود به دنبال یافتن راهی برای بهتر زندگی کردن هستند. این روزها با افزایش زندگی ماشینی انسانها زمان کمتری را برای شناخت خود برتر میگذارند و نقش معنویات در زندگیها کمتر شده است. کتابی که پیش رودارید، یکی از نفیسترین کتابهایی است که در طول تاریخ سینهبهسینه بین سرخپوستان تولتک دستبهدست شده است تا به دست دون میگوئل روئیز، یکی از آخرین نوادگان این قوم رسیده است و با او با انتشار کتابی این خرد راهگشا را در اختیار همگان قرار داده است.
دربارهی کتاب چهار میثاق اثر دون میگوئل روئیز
کتاب چهار میثاق نوشتهی دون میگوئل روئیز است. این کتاب برای نخستین بار در سال 1997 منتشرشده است. در توضیح کتاب آمده است: «تاریخشناسان تولتکها را دستهای از انسانها میدانند که میلیونها سال پیش در جنوب مکزیک زندگی میکردهاند. اما دون میگوئل روئیز،نویسنده کتاب، در مقدمه توضیح میدهد که تولتکها درواقع دستهای از هنرمندان و دانشمندان بودهاند که برای کشف و حفظ معرفت معنوی و آیینهای باستانی کنارهم جمع شدند و نسبت خاصی با یکدیگر نداشتهاند.
تولتکها به دودسته شاگرد و استاد تقسیم میشدند و بومیان دیگر محل زیستن آنها را «جایی که انسان به خدا تبدیل میشود» مینامیدند. با حمله اروپاییان به آمریکای شمالی و مرکزی، استادان تولتک مجبور شدند برای حفظ خرد باستانی خود از آموزش و انتشار دانش بپرهیزند.»
کتاب صوتی چهار میثاق به خوانندگان این امکان را میدهد تا در هرکجا که هست این کتاب را راحت گوش کند.
مروری بر فصلهای کتاب چهار میثاق
چهار عهد ارزندهای که دون میگوئل روئیز در صدوبیست صفحهی کتابش میگوید، این است که: باورهای محدودکنندهتان را دور بریزید. زیرا این ذهن و افکار شما هستند که محدودتان کردهاند. «بر روی انتخاب کلام خود حساس باشید.» کلام شما بسیار قدرتمند است، تا حدی که قادر است چیزی را تنها یکبار به زبان آوردهاید، را جذب کند. پس همواره کلامتان را مثبت نگهدارید.
«هیچچیز را به خود نگیرید، و درباره موضوعات پیشداوری نکنید.» روئیز معتقد است که افکار ما بهاندازه حرفهایمان تأثیرگذار هستند، بنابراین نباید انرژی ذهنیمان را صرف مسائل و پیشداوریهای بیهوده بکنیم. در آخر اینکه «همیشه بیشترین تلاشتان را بکنید»، مهم نیست برای چه هدفی تلاش میکنید؛ همیشه بیشترین تلاشتان را به کار بگیرید. نه ذرهای کمتر و نه ذرهای بیشتر.
در قسمتی از کتاب چهار میثاق میخوانیم
سومین میثاق این است: تصورات باطل نکنید.
ما تمایل داریم که درباره همهچیز تصوراتی به سر راه دهیم. مشکل اینجاست که این تصورات را باور میکنیم. میتوانیم سوگند یاد کنیم که واقعی هستند. ما درباره آنچه دیگران میاندیشند و یا انجام میدهند، تصوراتی داریم - آنها را به خود میگیریم - آنوقت سرزنششان میکنیم و با ارسال زهر عاطفی با کلاممان، واکنش نشان میدهیم. به همین دلیل است که هر وقت تصوراتی به سر راه میدهیم، دنبال مشکل میگردیم. تصور میکنیم، تعبیر غلط میکنیم، مسئله را به خود میگیریم و از هیچ، فاجعهای عظیم میسازیم.
همه غم و اندوه و ماجراهای فاجعه باری که در زندگی تجربه کردهایم، ريشه در تصورات و به خود گرفتن مسائل دارد. کمی به خود فرصت بدهید تا حقیقت این حالت را دريابید. تمام جهان تسلط بر دیگران بر پایه تصورات ما و به خود گرفتن آنچه روی میدهد استوار است. تمام رویای ما از دوزخ مبتنی بر این جریان است.
ما مقدار قابلتوجهی زهر عاطفی تولید میکنیم، به این صورت که تصوراتی به سر راه میدهیم یا موضوعی را به خود میگیریم، چون معمولاً بر پایه تصوراتمان به غیبت کردن میپردازیم. به خاطر آورید که غیبت راه ارتباطی ما با یکدیگر در رؤیای دوزخ، و شیوه انتقال زهر به یکدیگر است. ما چون میترسیم توضیح بخواهیم، تصوراتی میکنیم، و گمان میکنیم که تصورات ما صائب هستند، آنوقت از آنها دفاع میکنیم و میکوشیم تا دیگری را بر خطا جلوه دهیم. هميشه بهتر است توضیح بخواهیم تا اینکه تصوراتی به سر راه دهیم که موجب رنج کشیدن ما میشوند.
دربارهی دون میگوئل روئیز نویسندهی کتاب چهار میثاق
دون میگوئل روئیز شمنزاده، جراح، نویسنده و آموزگار متولد 27 آگوست 1952 در مکزیک است. او یکی از آخرین نوادگان سرخپوستان تولتک است که بیش از سی سال مشغول انتشار آموزههای این افراد است. او به دلیل عمق وجودی و نگاه عمیقش به زندگی کلام تأثیرگذاری دارد.
دون میگوئل روئیز به دلیل تصادف مرگباری که در زندگیاش رخ داد تصمیم گرفت جراحی را کنار بگذارد و راه معنویت را پیش بگیرد. او ابتدا آموزشهایی پیش مادر و پدرش دید و بعد برای افزایش اطلاعاتش نزد استادان دیگر رفت. در مسیر معنویت او پدربزرگش هم از طریق رؤیا به او آموزههایی میآموخت.
دون میگوئل روئیز تا سال 2018 حدود ده کتاب دربارهی حقیقت وجودی انسان نوشته است. میثاق پنجم کتابی از که روئیز در ادامهی کتاب چهار میثاق نوشت.
مطالب مرتبط:
نقد و بررسی کتاب نفوس مرده
نقد و بررسی کتاب شهریار
نقد و بررسی کتاب پزشک نازنین
نقد و بررسی کتاب تمرین نیروی حال
منبع: فیدیبو