مدیتیشن و تمرکز حواس، شیوههایی هستند که میتوانند از متخصصان مراقبتهای بهداشتی، بیماران، مراقبان و عموم مردم در مواقع بحرانی مانند COVID-19 حمایت کنند. در حالی که اشکال زیادی از مدیتیشن و تمرکز حواس وجود دارد، افرادی که دارای شواهدی مانند کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) و مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس هستند، مورد توجه متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند.
مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس چیست؟
بررسیهای سیستماتیک چنین شیوههایی بهبودهایی را در معیارهای اضطراب، افسردگی و درد نشان دادهاند. تغییرات ساختاری و عملکردی مغز در مغز افرادی که تمرین مدیتیشن سنتی طولانی مدت دارند و در افرادی که برنامه کنترل و کاهش ذهنی استرس را تکمیل کرده اند جزو مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس نشان داده شده است. تمرینهای ذهنآگاهی و مدیتیشن به خوبی به جمعیتهای مختلف در طول عمر و دامنه توانایی تقسیم میشوند. معرفی تمرین تمرکز حواس و مراقبه و مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس در طول این بیماری همه گیر پتانسیل تکمیل درمان را دارد و یک روش سودمند کم هزینه برای ارائه حمایت همراه با اضطراب برای همه است.
معرفی مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس
در طول همه گیری جهانی، همه ما مجبور شده ایم نحوه زندگی و کار خود را تغییر دهیم. کارکنان مراقبت های بهداشتی ممکن است غرق، مشغول، ترسیده، کنار بیایند و زندگی خود را وقف کنند. بیماران مبتلا به اضطراب، افسردگی یا روان پریشی از قبل ممکن است احساس نگرانی یا ترس اضافی کنند.
افراد مبتلا به سوء مصرف مواد ممکن است به طور فزاینده ای به هر چیزی که می توانند برای مدیریت اعتیاد خود به دست آورند روی بیاورند. مراقبین ممکن است با از دست دادن هر زمان برای خود و از دست دادن حمایت ها، بار اضافی مراقبتی داشته باشند. واحدهای خانگی در محیط های تحت فشار زندگی می کنند و عادت ندارند زمان زیادی را در فضاهای کوچک بگذرانند. کودکان و نوجوانان ساختار ارائه شده توسط مدرسه را از دست دادهاند و ممکن است نگرانیها و ترسهای خاص خود را داشته باشند و حمایت خارجی از خانوادهشان را از دست بدهند.
افراد مسن تر شده اند و ممکن است نه تنها حمایت خارجی را از دست داده باشند، بلکه ممکن است این تصور را داشته باشند که وقتی بالای 70 سال دارید آسیب پذیر تلقی می شوید و دیگر مفید نیستید. بیثباتی مالی و شغلی را به این ترکیب اضافه کنید و ساختار جامعهای خواهیم داشت که به چالش کشیده میشود. با این حال، با وجود ناامیدی، ترس و اضطراب، اجمالی از جهانی با احساس اجتماعی و مهربانی افزایش یافته است. در این شرایط مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس یکی از عوامل ثابت شده است.

ویژگی های متفاوت مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس
مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس عباراتی هستند که وارد فرهنگ خیلی از افراد شده اند. این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما تفاوت های ظریفی بین این دو وجود دارد. مدیتیشن معمولاً به یک تمرین رسمی اشاره دارد که می تواند ذهن را آرام کند و آگاهی از خود، ذهن و محیط ما را افزایش دهد.
مدیتیشن در قالب های مختلف آن در طول هزاران سال توسط گروه های مختلف مردم در سنت های مختلف انجام شده است. مدیتیشن که قبلاً عمدتاً در سنت های شرقی انجام می شد، در جامعه غربی گسترش یافته و مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس ثابت شده است و به طور فزاینده ای به عنوان یک روش درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
اما "ذهنآگاهی" و تمرکز حواس به عنوان یک اصطلاح در زمانهای اخیر در همه جا رایج شده است. ذهن آگاهی به سادگی به معنای آگاهی از لحظه حال است. مدیتیشن زیر چتر «ذهنآگاهی» قرار میگیرد که مفهومی گستردهتر است. تمرینهای مدیتیشن رسمی شامل تمرکز حواس از تنفس، شفقت یا مراقبه متمرکز بر محبت، استفاده از مانتراها یا عبارات به عنوان کانون مدیتیشن و بسیاری موارد دیگر است.
زیربنای هر یک از تکنیک های مختلف مراقبه، آگاهی ساده از لحظه حال است. آگاهی از آنچه در لحظه حال اتفاق می افتد به فرد این امکان را می دهد که ببیند چه چیزی در حال ظهور است و چه چیزی در حال سقوط است. با انجام این کار و اجازه دادن به افکار بدون وابستگی بیایند و بروند، بدون تلاش برای نگه داشتن آنها، می آموزیم که آرامش و سکون به دنبال دارد. ما به مرور زمان ذهن خود را می شناسیم و از الگوهای تفکری که معمولاً به وجود می آیند و از مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس آگاه می شویم. نکته کلیدی این است که به آرامی یک مارپیچ از افکار، تلاطم ذهن یا پچ پچ های ذهنی را بگیرید و مشاهده کنید، به "نگرانی"، "فهرست"، "ولع"، "ترس" توجه کنید و اجازه دهید مارپیچ به آرامی بدون قضاوت از بین برود.
تکنیک های مفید در اشکال مختلف مدیتیشن شامل ذهن آگاهی از تنفس (استفاده از نفس به عنوان لنگر برای لحظه حال)، مراقبه متمرکز بر شفقت (استفاده از مهربانی محبت آمیز و آگاهی از رنج دیگران و خود برای بودن در لحظه حال) است. اسکن بدن (آگاهی از هر قسمت از بدن به نوبه خود به عنوان یک لنگر برای لحظه حال و جایی که تنش و استرس را در بدن خود نگه می داریم). اشکال دیگر عبارتند از استفاده از مانتراها یا عبارات برای تمرکز توجه به لحظه حال، یا مدیتیشن پیاده روی که در آن تمام تمرکز بر آگاهی از تماس پاهای ما با زمین و زمین زدن به لحظه حال است.
اگر دوست دارید درباره ایجاد عادت های خوب در زندگی هم بدانید توصیه می کنیم این مقاله را هم بخوانید.
با گذشت زمان، تمرین منظم میانجیگری به افراد این امکان را میدهد تا نسبت به محیط خود و هر چیزی که در طول روزشان پیش میآید با آرامش و متانت بیشتری واکنش نشان دهند. مطالعات افرادی که مدیتیشن طولانی مدت انجام داده اند، تغییراتی را در مناطقی از مغز که با استرس و اضطراب مرتبط هستند نشان می دهد.
قشر جلوی مغز، قشر سینگولات و هیپوکامپ افزایش فعالیت نشان میدهند و آمیگدال کاهش فعالیت مطابق با تنظیم هیجانی بهبود یافته را نشان میدهد. مطالعات دیگر نشان دادهاند که درمانهای مبتنی بر شواهد مانند MBSR نیز تغییرات مغزی مشابه با روشهای مدیتیشن سنتی را در مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس نشان میدهند.
از آنجایی که اصطلاح "مدیتیشن" بسیار گسترده است و کاربردهای درمانی آن شامل بسیاری از شرایط از جمله درد، سلامت روان و شرایط جسمانی است، انجام تحقیقات در مورد چنین روشها و نتایج ناهمگون به شیوهای علمی سیستماتیک دشوار بوده است. اخیراً، مطالعات بیشتری با کیفیت بهتر انجام شده است که منجر به کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده و مرورهای سیستماتیک شده است. تمرینهایی مانند MBSR و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) از شیوههای مدیتیشن رسمی ایجاد شدهاند.
اینها شیوههایی هستند که آموزش آنها امکانپذیر است و خود را آسانتر به تحقیق تمرین مبتنی بر شواهد میرسانند. هر دو برنامه 8 هفته ای با مدت 2 ساعت در هفته، با آموزش فشرده 1 روزه در اواسط برنامه، و با تمرین خانگی هستند. MBSR که در ابتدا توسط جان کابات-زین در دهه 1970 توسعه یافت، شیوههای مدیتیشن رسمی را برای ارائه یک رویکرد عمومیتر به ذهن آگاهی تطبیق میدهد و MBCT متعاقباً با تمرکز بیشتر بر افسردگی با استفاده از ترکیبی از رویکردهای شناختی و ذهنآگاهی توسعه یافت.

علائمی که نشان می دهند به مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس نیاز دارید
علائم غالبی که در این زمان در بسیاری از بیماران ما، در جامعه و در خود ما ظاهر می شود، اضطراب، غرق شدن در کار و ناامیدی است. اینها عواقب طبیعی موجود در زمان یک بیماری همه گیر جهانی است که مدت زمان نامشخصی خواهد بود. بررسی سیستماتیک ابزارهای مبتنی بر مراقبه مانند مراقبه با استفاده از توجه متمرکز، MBSR و MBCT کاهش اضطراب را نشان داده است.
افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه، استرس، فشار خون، سطوح کورتیزول و سایر نشانگرهای فیزیولوژیک استرس. داشتن یک تمرین مدیتیشن منظم می تواند برای افرادی که در خدمات بهداشتی کار می کنند. علاوه بر مزایایی برای بیماران، جمعیت عمومی و کسانی که از قبل بیماری روانی دارند، سودمند باشد. . تکنیک های مدیتیشن آسان برای یادگیری هستند، به راحتی قابل پشتیبانی آنلاین هستند.
مزایای مدیتیشن و تمرکز حواس را می توان به صورت فردی انجام داد و مزایایی از تمرین گروهی وجود دارد. تکنیکهای مدیتیشن را میتوان برای بزرگسالان، کودکان، نوجوانان و افراد دارای ناتوانیهای ذهنی تطبیق داد. در حالی که MBSR و MBCT معمولاً به صورت چهره به چهره توسط یک متخصص معتبر آموزش داده می شود، تحقیقات بیشتری در مورد استفاده از برنامه های مدیتیشن و سلامت الکترونیک و سلامت الکترونیک آنلاین در ارائه چنین مداخلاتی انجام شده است.
تعداد زیادی برنامه مدیتیشن مانند موجود است که افراد می توانند از آنها برای حمایت از تمرین مراقبه خود استفاده کنند. در مواقعی مانند همهگیری COVID-19، این تکنیکها و سایر تکنیکها ممکن است برای حمایت از مردم مفید باشند. مطالعات اولیه نشان میدهد که افراد در زمینههایی مانند خواب از داشتن تمرین ذهنآگاهی سود میبرند. همچنین تعدادی از سازمانها وجود دارند که فرصتهایی را برای ایجاد مکث در زندگی ما ارائه میدهند، مانند کالج سلطنتی پزشکان که بنا به گزارشها، با کمی علاقه و استقبال همراه است. مکانهایی با سنتهای ثابت آموزش مراقبه و مراقبه سکولار، غیرسکولار و غیرمبتنی بر سلامت به دیگران مانند به طور حکایتی از این مراکز، افزایش زیادی در جذب این طبقات وجود داشته است. از آنجایی که این بیماری همه گیر در مراحل اولیه خود است، تحقیقات کمی برای ارزیابی اثرات این پیشنهادات وجود دارد، اما مطمئناً بر اساس مطالعات قبلی مفید هستند و می توانند زمینه های تحقیقاتی مفیدی را فراهم کنند.
بحرانهایی مانند همهگیری COVID-19 نشان داده است که تغییر تنها ثابت است. مدیتیشن و تمرکز حواس می تواند راهی مفید برای زندگی با این تغییر مداوم ارائه دهد. برنامه های MBSR که قبلاً در خدمات موجود است را می توان برای تحویل آنلاین تطبیق داد. اپلیکیشن های مدیتیشن و کلاس های آنلاین را می توان به بیماران توصیه کرد.
هم یادگیری و هم داشتن یک تمرین مدیتیشن منظم خودمان فقط می تواند برای بیماران و خودمان مفید باشد. مدیتیشن و ذهن آگاهی مهارت های مفیدی هستند که می توانند به ما کمک کنند تا با ترس ها و شرایط خود بنشینیم و مشاهده کنیم که مانند افکار ما این دوره از زندگی ما نیز می گذرد.
منبع: وبسایت پی جو