فیبروم رحم : نگاهی به انواع،علائم و موارد دیگر
فیبروم رحم (لیومیوم) رشدی است که در دیواره عضلانی رحم ایجاد می شود که یک وضعیت غیر بدخیم است. آنها می توانند از نظر اندازه، تعداد و مکان با توجه به اندازه متفاوت باشند و فراوانی آن در زنان در سال های باروری دیده می شود. اکثر فیبروم های رحم سرطانی نیستند، اما ممکن است منجر به انواع مشکلات و علائم در بدن زن شوند.
در اینجا، ما در مورد انواع مختلف فیبروم رحم، علت بروز آنها و همچنین علائم و نشانه های احتمالی مرتبط با هر نوع بحث خواهیم کرد. ما همچنین راه های موجود برای مقابله با فیبروم رحم را بررسی خواهیم کرد.
انواع فیبروم رحم چیست؟
در اینجا به پنج نوع فیبروم رحم اشاره می کنیم. بیا یک نگاهی بیندازیم:
1. فیبروم های داخل دیواره: بیش از 90 درصد فیبروم ها را تشکیل می دهند و روی لایه عضلانی دیواره رحم رشد می کنند.
2. فیبروم های ساب سروزال: فیبروم های واقع در پوشش خارجی رحم ممکن است به داخل حفره صفاقی گسترش یابد و علائمی مانند ناراحتی و فشار در قسمت تحتانی شکم ایجاد کند.
3. فیبروم زیر مخاطی: ضایعات بین دیواره رحم و پوشش داخلی آن قرار دارند. آنها منجر به قاعدگی شدید و مشکلات زایمان می شوند.
4. فیبرومهای ساقهدار: این فیبرومهای واقعی رحمی به طور مستقیم از ساقه یا ساقههای خود به رحم چسبیدهاند. آنها ممکن است از نوع ساب سروزال یا زیر مخاطی باشند.
5. فیبروم های متعدد رحمی: فیبروم های متعدد رحمی نیز ممکن است رخ دهد زیرا برخی از زنان ممکن است یکی از فیبروم های رحمی را در خود جای دهند. فیبرومهای متعدد به شدت علائم را افزایش میدهند، اما گزینههای مدیریتی را نیز محدود میکنند. اینها ممکن است شامل فیبروم های بسیار ریز یا غیرقابل تشخیصی باشند که قابل ردیابی نباشند، در حالی که فیبروم هایی نیز وجود دارند که به تومورهای بزرگ تبدیل می شوند و در اکثر موارد شکل رحم زن را تغییر می دهند.
علائم و نشانه های فیبروم رحم
علائم در زنان مبتلا به فیبروم رحم ممکن است متفاوت باشد. به همین دلیل است که برخی از افراد ممکن است بدون علامت باشند، در حالی که برخی دیگر به دلیل این بیماری زندگی خود را بسیار مختل می کنند. علائم و نشانه های رایج فیبروم رحمی به شرح زیر است:
1. خونریزی شدید یا طولانی قاعدگی: برخی از زنان با خونریزی بیش از حد قاعدگی ممکن است مجبور به تعویض مکرر حوله های بهداشتی خود باشند.
2. درد و فشار لگن: فیبروم ها می توانند درد لگن، کمر یا شکم همراه با فشار و احساس پری ایجاد کنند.
3. علائم ادراری: فیبروم ها اغلب در اندازه رشد می کنند و بنابراین ممکن است به مثانه فشار وارد کنند و در نتیجه اضطرار مکرر، فوریت های دفع ادرار یا مشکل در دفع ادرار ایجاد شود.
4. یبوست و نفخ: این منجر به یبوست و همچنین نفخ می شود زیرا فیبروم ها به طور معمول به دیواره قدامی راست روده فشار وارد می کنند.
5. ناباروری یا عوارض بارداری: بر این اساس، فیبروم ها بسته به اندازه و موقعیت خود می توانند اثرات ناباروری و افزایش خطرات پری ناتال مانند سقط جنین، زایمان های زودرس یا ارائه نادرست داشته باشند.
علل فیبروم رحم
اگرچه علت دقیق فیبروم رحم هنوز نامشخص است، تعدادی از متغیرها ممکن است در ایجاد آنها دخیل باشند:
1. هورمون های نامتعادلفیبروم رحم با افزایش استروژن و پروژسترون، هورمون هایی که چرخه قاعدگی را کنترل می کنند، مرتبط است. هنگامی که سطح هورمون پس از یائسگی کاهش می یابد، این تومورها اغلب از تمایل خود برای ایجاد در پاسخ به استروژن کوچک می شوند.
2. گرایش ارثیدادههای تجربی نشان میدهند که جهشهای ژنتیکی خاص ممکن است آسیبپذیری زنان را نسبت به فیبرومهای رحمی افزایش دهد. اگر یکی از بستگان نزدیک قبلاً فیبروم ها را داشته باشد، احتمال ابتلا به فیبروم افزایش می یابد.
3. سن و قومیتتحقیقات نشان می دهد که زنان آفریقایی-آمریکایی بیشتر از زنان سایر اقوام به فیبروم مبتلا می شوند. علاوه بر این، فیبرومها معمولاً در سالهای باروری ایجاد میشوند و پس از یائسگی، احتمال ابتلا به آن کاهش مییابد.
پاتوفیزیولوژی فیبروم رحم چیست؟
رشد نابجای سلول های عضله صاف رحم، پاتوفیزیولوژی پشت فیبروم رحم است. این سلول ها که سلول های میومتر نامیده می شوند، در داخل دیواره رحم تکثیر می شوند و یک توده فیبری ایجاد می کنند. اگرچه فرآیندهای دقیقی که باعث این توسعه نابجا می شوند هنوز در حال بررسی هستند، پاتوفیزیولوژی آنها تحت تأثیر عدم تعادل هورمونی، عوامل ارثی و سایر علل هنوز ناشناخته است.
راه حل ها و گزینه های درمانی برای فیبروم رحمدر اینجا چند راه حل وجود دارد که می تواند به رفع این مشکل کمک کند:
1. انتظار هوشیاردر شرایطی که فیبرومها کوچک هستند و علائم قابلتوجهی ایجاد نمیکنند، پزشک میتواند به جای درمان فوری، نظارت مداوم را توصیه کند.
2. داروسازیپروژستین ها، آگونیست های هورمون آزاد کننده گنادوتروپین و قرص های ضد بارداری نمونه هایی از داروهای هورمونی هستند که ممکن است برای درمان فیبروم ها و کمک به تنظیم علائم استفاده شوند.
3. تکنیک های کمتر تهاجمیفیبروم رحم، یک بیماری، در بین زنان در طول سالهای زندگیشان میتواند با تکنیکهای مختلفی که هدف آن حفظ رحم است، درمان شود. روش هایی مانند آمبولیزاسیون شریان و جراحی سونوگرافی متمرکز با هدایت رزونانس مغناطیسی به طور خاص برای هدف قرار دادن و از بین بردن فیبروم ها طراحی شده اند.
4. اقدامات پزشکیدر مواردی که حفظ باروری نگران کننده نیست یا علائم تبدیل می شوند، ممکن است اقدامات جراحی مانند میومکتومی (برداشتن فیبروم) یا هیسترکتومی (برداشتن رحم) توصیه شود.
همچنین برای جراحی هیسترکتومی می توانید به پزشکان جراحی برداشتن رحم در شیراز مراجعه نمایید.
نتیجه
درمانهای زیادی برای کاهش علائم و افزایش کیفیت زندگی زنان مبتلا به فیبروم رحم وجود دارد، در حالی که دوره دقیق درمان به عواملی از جمله شدت علائم، تمایل به باروری و سلامت عمومی بستگی دارد. صحبت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای تشخیص دقیق و یک برنامه درمانی سفارشی که نیازهای هر بیمار را برآورده می کند بسیار مهم است.
همچنین برای درمان فیبروم های رحمی می توانید به پزشکان درمان فیبروم رحمی در شیراز مراجعه نمایید.