طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)
تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده میشود. روی تارتها باز است و از ماده اصلی شیرینی (خمیر) تشکیل نشده است. در تارتها خمیر شیرینی، خمیر بریزه است. ماده روکش یا پرکننده تارتها ممکن است شیرین (مثل میوهجات) یا نمکی و غیرشیرین (مثل مرغ و میگو) باشد.
تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل میآید در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینیجات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده میشود.
در این مطلب سه قسمتی انواع و اقسام تارت – غذا یا شیرنی – را برایتان آموزش داده ایم.
تارت سیب و کدوحلوایی
تعداد: 6 تا 8 نفر
مواد لازم:
مواد میانی:
- 1/3 پیمانه شکر قهوه ای
- یک قاشق چایخوری دارچین
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چاخوری پودر جوزهندی
- ¼ قاشق چاخوری پودر زنجبیل
- ¼ قاشق چاخوری پودر میخک
- یک قاشق چایخوری وانیل
- یک پیمانه پوره کدوحلوایی
- دو قاشق غذاخوری کره
- ¼ پیمانه کشمش
خمیر پای:
- ¾ پیمانه آرد سفید
- نصف پیمانه آرد گندم
- 1.5 قاشق چایخوری شکر
- نصف قاشق چایخوی نمک
- نصف قاشق چایخوی دارچین
- نصف پیمانه کره نصف پیمانه آب یخ
- یک عدد تخم مرغ هم زده
طرز تهیه:
• فر را با 400 درجه فارنهایت گرم کنید.
• در یک کاسه متوسط، شکر قهوه ای، دارچین، نمک، جوزهندی، زنجبیل، میخک و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید.
• ¼ پیمانه شکر قهوه ای، پوره کدوحلوایی و یک قاشق غذاخوری کره آب شده را با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.
• تکه های سیب خرد شده، کشمش و بقیه کره را با باقی مانده ادویه مخلوط کنید و کنار بگذارید.
• در مخلوط کن، آرد، شکر، نمک، دارچین و تکه های کره را با یکدیگر مخلوط کنید تا گلولهگلوله شوند. به آرامی آب یخ را اضافه کنید تا مواد
شکل خمیر به خود بگیرند.
• روی یک سطح صاف، خمیر را باز کنید.
• در مرکز خمیر، مخلوط کدوحلوایی را بریزید و حدود دو سانتی متر از لبه ها خالی بگذارید.
• سیب را روی آن بچینید تا همه سطح خمیر را بپوشانند. لبه های بیرونی را به سمت داخل تا کنید.
• تخم مرغ همزده را با قلم مو روی خمیر بمالید و به مدت 45 تا 50 دقیقه در فر بپزید تا طلایی و برشته شود.
تارت هلو
تعداد: 8 نفر
مواد لازم:
- 1.5 پیمانه + دو قاشق غذاخوری آرد کامل
- ¾ قاشق چایخوری نمک
- ¾ پیمانه + یک قاشق چایخوری کره
- ¼ پیمانه روغن زیتون
- دو قاشق غذاخوری شیر کامل
- نصف قاشق چایخوری عصاره بادام
- دو قاشق غذاخوری کره
- 3 تا 5 عدد هلوی کوچک و رسیده
طرز تهیه:
• فر را با دمای 425 درجه فارنهایت روشن کنید. در یک کاسه متوسط، 1.5 پیمانه آرد، نصف قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری شکر را با یکدیگر مخلوط کنید. در یک کاسه کوچک دیگر، روغن، شیر و عصاره بادام را با یکدیگر مخلوط کنید. این مواد را به مخلوط آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
• خمیر را درون قالب تارت قرار دهید. خمیر باید کف و دیواره ها قالب را بپوشاند. اضافه های خمیر را از لبه قالب برش دهید.
• در یک کاسه، ¾ پیمانه شکر، دو قاشق غذاخوری آرد کامل، ¼ قاشق چایخوری نمک و کره را با یکدیگر مخلوط کنید. با کمک انگشتان خود کره سفت را به مخلوط آرد اضافه کنید و آنها را خوب ورز دهید.
• از بیرون به داخل، هلوهای پوست کنده و خرد شده را داخل خمیر بچینید. از مخلوط کره روی آنها بریزید و قالب را به مدت 35 تا 45 دقیقه در فر قرار دهید تا پخته شود.
• تارت را پس از خنک شدن با خامه فرم گرفته تزئین و سرو کنید.
تارت لیمو
تعداد: 8 نفر
مواد لازم:
- یک عدد لیموترش (8 قاچ)
- 1.5 پیمانه شکر
- یک قالب کره
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- 4 تخم مرغ
- خمیر تارت
طرز تهیه:
1. همه مواد (به غیر از خمیر تارت) را در مخلوط کن با یکدیگر مخلوط کنید.
2. خمیر تارت را در قالب بگذارید و لبه های اضافه را بگیرید.
3. از مخلوط مواد داخل آن بریزید و به مدت 40 دقیقه در فر با دمای 350 درجه فارنهایت بپزید.
تارت موزی تاتین
تعداد: 6 نفر
مواد لازم:
- كره: 60 گرم
- شكر: 150 گرم
- خمیر شیرینی: 250 گرم
- موز: 4 عدد بزرگ
- دارچین: یكچهارم قاشق چایخوری
- بستنی وانیلی و مقداری پودر نارگیل: اختیاری
- پرتقال: یک عدد
- آرد سفید: برای تكاندن روی شیرین
- خامه: اختیاری
طرز تهیه:
برای درست كردن موز:
فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قرار دهید. كره را برش داده و در سینی فری به اندازه 20 در 30 سانتیمتر گذاشته و با یك قاشق آن را به كف سینی بمالید. سینی فر را روی حرارت كم گاز بگذارید تا كرهها آب شوند. در همین حین، شكر را كمكم به آن اضافه كرده و با قاشق آن را هم بزنید تا زمانی كه كاملا با هم مخلوط شود. بگذارید به مدت 5 دقیقه روی حرارت بماند تا كمی غلیظ شوند. در همین حال موزها را پوست كنده و از وسط 2 قسمت كنید و در سینی فری كه حاوی شكر و كره است بخوابانید سپس سینی را از روی گاز برداشته و كمی دارچین روی آن بریزید و در آخر پوست پرتقال را روی آن رنده كنید.
روش تهیه خمیر تارت:
روی یك تخته چوبی را تمیز كرده و آرد بپاشید. بعد خمیر نان شیرینی را روی آن گذاشته و با یك وردنه آن را روی تخته پهن كنید. سعی كنید تا آن را به اندازه سینی فر دربیاورید تا كار شما تمیزتر شود. ضخامت خمیر باید نیم سانتیمتر باشد. چون اگر خمیر را نازك كنید زود پاره شده و تارت شما زیبا نمیشود. خمیر آماده شده را به آرامی روی كل مواد درون سینی بخوابانید. گوشههای خمیر را با انگشتانتان به راحتی فرم دهید تا همه جای آن پوشانده شود. با یك چنگال چند سوراخ روی خمیر ایجاد كنید و بعد سینی را درون فری با حرارت متوسط به مدت زمان 25 تا 30 دقیقه قرار دهید. (تا زمانی كه كاملا طلاییرنگ شود)
برای سرو:
هنگامی كه تارت آماده شد آن را از درون فر بیرون آورده و بگذارید تا كمی سرد شود. بعد با یك چاقو گوشههای تارت را بلند كنید تا راحتتر بتوانید آن را دربیاورید. تارت تاتین را به شكل مستطیل برش زده و در ظرفی كه میخواهید سرو كنید، قرار دهید. میتوانید این تارت را با بستنی وانیلی یا مقداری پودر نارگیل یا حتی خامه سرو كنید كه این بستگی به سلیقه شما دارد.
تارت خرما
مواد لازم خمیر:
- آرد: 175 گرم
- كره سرد: 75 گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- آب یخ: یک قاشق سوپخوری
مواد لازم میانی:
- كره نرم:90 گرم
- شكر: 90 گرم
- تخم مرغ زده شده: یک عدد
- بادام پودر شده: 90 گرم
- آرد: گرم
- آب: یک قاشق سوپخوری
- اسانس پرتقال: یک چهارم قاشق چایخوری
- خرمای نصف شده و هسته گرفته: 15 عدد درشت
- مارمالاد زردآلو: 4 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
1. فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم كنید. آرد الك كرده و كره سرد را داخل دستگاه غذاساز بریزید.
2. تخم مرغ و آب یخ را داخل مواد بریزید و با نوک انگشتان مواد را مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.
3.خمیر را بهمدت 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
4. سطحی را آردپاشی كنید و خمیر را روی آن با وردنه باز كنید و داخل قالب تارت 20 سانتیمتری قرار دهید بهطوری كه كف و دیواره آن را بپوشاند.
5. سطح خمیر را چنگال بزنید و بهمدت 20 دقیقه بپزید.
6. مواد آماده شده را روی تارت آماده شده پهن كنید و به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید. پس از آن تارت را از فر بیرون بیاورید و خرمای نیمه شده را به طور مرتب روی مواد بادامی دور تا دور قالب بچینید و به مدت 15 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.
7. حین پخت، تارت را از فر خارج كرده و مارمالاد گرم شده را با برس روی تارت بمالید و پس از خنك شدن از قالب خارج كرده و سرو كنید.
طرز تهیه مواد میانی
1. كره و شكر را با قاشق چوبی هم بزنید تا مخلوط شود.
2. تخم مرغ را نیز اضافه کنید.
3. پس از مخلوط شدن پودر بادام، آب مخلوط شده با اسانس پرتقال و آرد را اضافه كنید تا كاملا مخلوط شود.
موضوع: طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)
مطالب مرتبط:
تارت زردآلو و پسته ؛دسر شیک و مجلسی
تارت گوجه فرنگی را حتما امتحان کنید!
تارت شکلات و پرتقال
آموزش تصویری تهیه تارت موز