در طول دوره های پریود چه بخوریم و از چه چیزهایی پرهیز کنیم
دانستن اینکه در طول پریود چه چیزی بخورید و از چه چیزی پرهیز کنید، می تواند تفاوت زیادی بین یک دوره ناخوشایند و یک دوره بسیار راحت تر ایجاد کند. زنان مختلف در طول دوره قاعدگی خود انواع مختلفی از ناراحتی را تجربه می کنند. نفخ، گرفتگی عضلات، نوسانات خلقی، عدم تعادل هورمونی، اسهال و غیره تعدادی از آنها هستند.
تجربه هر ماه این علائم می تواند خسته کننده باشد و توانایی عملکرد موثر را مختل کند. علاوه بر سبک زندگی و برنامه تمرینی، مصرف غذا نیز می تواند بر علائم قاعدگی تأثیر بگذارد. خوردن نوع مناسب غذای مغذی به کاهش بسیاری از آنها کمک می کند.
هورمون ها در تنظیم اشتهای شما و کمک به بدن در حفظ سطح انرژی نقش حیاتی دارند. در حالی که برخی از هورمون ها شروع کننده گرسنگی هستند، برخی دیگر سیگنال هایی را به بدن ارسال می کنند که نشان می دهد شما به اندازه کافی غذا خورده اید. هنگامی که مقدار مناسب غذا با تغذیه مناسب مصرف شود، قاعدگی بسیار آسان تر و بسیار کمتر ناراحت می شود.
علل درد پریود
دردهای قاعدگی یا دیسمنوره، دردهای گرفتگی در قسمت تحتانی شکم هستند. بسیاری از زنان درست قبل یا در طول دوره قاعدگی خود گرفتگی عضلات را تجربه می کنند. برخی از علل شایع درد پریود عبارتند از:
آزاد شدن پروستاگلاندین ها، یک ماده شیمیایی که انقباضات رحمی را تقویت می کند. سطوح بالای پروستاگلاندین ها می تواند منجر به گرفتگی و درد طاقت فرسا در طول قاعدگی شود.
اندومتریوز یک بیماری زمینه ای است که در آن بافت پوششی رحم در خارج از آن رشد می کند. این می تواند منجر به درد و ناراحتی شدید شود.
آدنومیوز وضعیتی است که در آن بافت پوشاننده رحم به دیواره عضلانی رشد می کند و باعث درد و گرفتگی شدید می شود.
بیماری التهابی لگن (
PID)، عفونت دستگاه تناسلی زنان است که معمولاً زمانی رخ میدهد که باکتریهای مقاربتی از واژن به رحم، تخمدانها یا لوله فالوپ گسترش مییابند.
فیبروم های رحمی که توده های غیرسرطانی در رحم هستند می توانند باعث درد و ناراحتی در دوران قاعدگی شوند.
همچنین برای درمان فیبروم های رحمی می توانید به پزشکان درمان فیبروم رحمی در شیراز مراجعه نمایید.
عدم تعادل هورمونی و روش های پیشگیری از بارداری نیز می تواند به دردهای قاعدگی کمک کند.
ورزش نکردن، استرس و رژیم غذایی نامناسب از دیگر عوامل ایجاد درد هستند
در طول پریود چه بخوریم
رژیم غذایی سرشار از ویتامین
D، کلسیم، منیزیم، آهن و اسیدهای چرب امگا 3 برای بدن در دوران قاعدگی ضروری است. غذاهای خاصی برای خوردن در دوره های قاعدگی وجود دارد که می تواند پریود شما را راحت تر کند. گنجاندن آنها در رژیم غذایی می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند.
1. آب و غذاهای غنی از آبهیدراته ماندن بسیار مهم است. نوشیدن آب زیاد می تواند علائم کم آبی مانند سردرد را کاهش دهد و همچنین می تواند به جلوگیری از احتباس آب و نفخ کمک کند. مصرف غذاهای آبی مانند هندوانه، خیار، پاپایا و توت فرنگی نیز می تواند به هیدراته ماندن شما کمک کند.
2. میوه هاگنجاندن میوه ها در رژیم غذایی در طول دوره قاعدگی می تواند بسیار مفید باشد. برخی از میوههایی که در دورههای پریود مصرف میشود عبارتند از: موز، انگور، انجیر، آلو، هندوانه، پاپایا و توت فرنگی. در حالی که موز و انگور منبع عالی پتاسیم و ویتامین هستند، انجیر و آلو سرشار از آهن هستند. اینها برای کاهش گرفتگی عضلات و تنظیم هضم در طول قاعدگی عالی هستند. میوه های غنی از ویتامین
C برای خوردن در دوره قاعدگی عبارتند از: پاپایا، پرتقال، انبه و کیوی. این میوه ها می توانند به تنظیم قاعدگی کمک کنند.
3. غلات کامل
غلات کامل سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین
B هستند. این غلات می توانند به بهبود تعادل هورمونی و جلوگیری از جریان سنگین در دوران قاعدگی کمک کنند.
4. ماستماست یک پروبیوتیک شناخته شده است. به تولید باکتری های سالم روده کمک می کند که برای هضم غذا بسیار مفید است و نفخ را کاهش می دهد. مصرف ماست می تواند درد عضلانی، گرفتگی عضلات، اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.
5. سبزیجات برگ دارسبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم، اسفناج و کلم پیچ سرشار از منیزیم و کلسیم هستند که می تواند به تسکین درد پریود کمک کند.
6. آجیلآجیل سرشار از تمام مواد مغذی حیاتی مانند پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم و ویتامین ها است. آنها یکی از بهترین غذاها برای خوردن در دوره قاعدگی هستند. مصرف آجیل می تواند به کاهش گرفتگی شکم و تنظیم نوسانات خلقی کمک کند.
غذاهایی که باید در طول دوره پرهیز کرد
در کنار غذاهایی که در طول چرخه به شما کمک می کنند، غذاهای خاصی وجود دارد که باید در طول دوره پریود از آنها اجتناب کنید. این غذاها می توانند ناراحتی پریود را تشدید کنند و بهتر است از آنها اجتناب شود. آنها می توانند باعث احتباس آب، نفخ، التهاب و گرفتگی دردناک شوند. باید از غذایی که مصرف می کنید آگاه باشید تا بتوانید هنگام غذا خوردن انتخاب درستی داشته باشید.
1. گوشت قرمزجریان قاعدگی زمانی ایجاد میشود که رحم منقبض میشود و از لایههای داخلی رحم خلاص میشود. این فرآیند توسط ترکیبی به نام پروستاگلاندین ها که توسط بدن تولید می شود، ایجاد می شود. گوشت قرمز حاوی سطوح بالایی از پروستاگلاندین است، بنابراین باید از مصرف آن اجتناب شود.
2. قهوهگفته می شود کافئین باعث احتباس آب در بدن می شود که منجر به نفخ می شود. کافئین هورمونی را که می تواند عروق خونی موجود در رحم را کوچکتر کند، مسدود می کند. کاهش مصرف قهوه در طول قاعدگی می تواند به مدیریت درد کمک کند.
3. شکر
بسیاری از زنان در طول دوره قاعدگی خود به شیرینی به عنوان غذای راحتی متوسل می شوند. اما قند اضافی می تواند سطح قند خون شما را افزایش دهد و باعث ایجاد تغییرات خلقی و افسردگی شود. مصرف بیش از حد قند می تواند علائم پریود شما را تشدید کند و احساس تخلیه را در شما ایجاد کند. به جای آن یک میوه شیرین بخورید. میوه هایی مانند سیب و انگور می توانند جایگزین های سالمی برای قندهای مصنوعی باشند.
4. الکلالکل یکی از بدترین چیزهایی است که باید در دوره قاعدگی مصرف کرد. می تواند اثرات نامطلوبی بر سطح هورمون شما داشته باشد. الکل همچنین یک رقیق کننده خون است که سطح استروژن را افزایش می دهد و از این رو می تواند منجر به افزایش جریان خون در طول قاعدگی شود. همچنین می تواند تولید تستوسترون را افزایش دهد و منجر به نوسانات خلقی و تحریک پذیری شود.
5. غذاهای تندمصرف غذاهای تند در دوران قاعدگی می تواند باعث افزایش ناراحتی های شکمی، ناراحتی های گوارشی، اختلالات خواب و تحریک نواحی حساس شود. غذاهای تند، به ویژه آنهایی که حاوی کپسایسین هستند، می توانند سیستم گوارشی را تحریک کرده و دردهای قاعدگی را تشدید کنند.
غذاهای تند می توانند تولید اسید معده را تحریک کرده و باعث رفلاکس اسید، سوزش سر دل و سوء هاضمه شوند. در دوران قاعدگی، نوسانات هورمونی بر سیستم گوارشی تأثیر می گذارد و مصرف غذاهای تند ممکن است باعث افزایش اختلالات گوارشی مانند نفخ، گاز و اسهال شود.
همچنین برای درمان رفلاکس معده می توانید به دکتر درمان رفلاکس معده در شیراز مراجعه نمایید.
نکاتی برای کاهش ناراحتی پریود
برای کاهش ناراحتی در طول دوره، نکات زیر را دنبال کنید.
- سبک زندگی سالم را حفظ کنید. درست غذا بخورید و خوب ورزش کنید.
- نوشیدن مقدار زیادی آب. هیدراته ماندن مهم است.
- جایگزین های سالم تری را برای ارضای هوس های غذایی انتخاب کنید.
- در صورت لزوم، مکمل های غذایی مانند امگا 3 را در نظر بگیرید.
- وعده های غذایی متعادل را در فواصل زمانی منظم بخورید.
- برخی از حرکات یوگا به کاهش درد کمک می کند.
- انواع دمنوش های گیاهی وجود دارد که به کاهش گرفتگی کمک می کند.
- گرما درمانی مانند پد گرم کننده یا حمام آب گرم می تواند درد را تا حد زیادی کاهش دهد.
- قرص های بدون نسخه نیز کمک کننده است.
- ماساژ با روغن های ضروری به تسکین درد کمک می کند.
- کاهش استرس
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کردنیاز به مراجعه به پزشک در شرایط زیر ایجاد می شود
اگر خونریزی شدید دارید، بیش از 8 پد را در 8 ساعت خیس کنید.
اگر بیش از 25 سال سن دارید، قبلاً دچار گرفتگی عضلات نشده اید و به طور ناگهانی درد را تجربه کرده اید.
اگر تغییراتی در الگوی خونریزی خود دارید.
گرفتگی بیش از حد معمول.
نتیجه گیری
انتخاب نوع غذای مناسب مهم است. شما باید بدن خود را بشناسید، علائم خود را بشناسید و بدانید چه بخورید. قبل از مصرف به غذاهایی که به آنها حساسیت دارید توجه داشته باشید. انتخاب های آگاهانه ای در مورد اینکه در طول دوره های قاعدگی چه چیزی بخورید برای یک تجربه قاعدگی نرم تر انتخاب کنید.
اگر قاعدگی شما بسیار دردناک است و مانع فعالیت های روزانه شما می شود، توصیه می شود برای مشاوره شخصی با پزشک خود مشورت کنید.