در این مطلب از پی جو به معرفی جامع انواع کابینت در دکوراسیون داخلی می پردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی جامع انواع کابینت در دکوراسیون داخلی

انواع کابینت آشپزخانه در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی کابینت ها عموما عناصری هستند که برای دکوراسیون آشپزخانه امری مهم و ضروری بوده و جلوه ای خاص به آن می بخشند. انواع کابینت ها دارای جنس های متفاوت با شکل های مختص به خود می باشند، که برای هر سلیقه ای، نوعی خاص و متنوع وجود دارد، اما اینکه کدام یک از کابینت ها مناسب بوده و چه مزایا و معایبی هر نوع از کابینت ها دارند، در ادامه مطلب به آنها می پردازیم.
حتما بخوانید : انتخاب بهترین کابینت برای آشپزخانه منزلتان
کابینت های فلزی در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
اگر می خواهید در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی ظاهر کابینت شما، صنعتی و در عین حال براق و صیقلی باشد و با سلیقه شما نیز هماهنگی داشته باشد، می توانید کمدهای ظرف خود را با کابینت های فلزی مدرن و شیک جایگزین کنید. عمده کابینت هایی که در گذشته ساخته می شد، از جنس فلز بوده است. بدین معنا که ساختار بدنه و درب آن ها از ورق فلزی ساخته می شد و معمولا بدنه به رنگ سفید و درب ها به رنگ های سفید، زرشکی، قهوه ای و ... خودنمایی می کردند. کابینت های فلزی جدید آشپزخانه با کابینت های فلزی قدیمی فوق العاده متفاوت هستند.
ساخت کابینت فلزی در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی هیچ محدودیتی ندارد و با هر سبک و سلیقه و مکانی قابل تطبیق می باشد. نکته حائز اهمیت دیگر تلفیق سبک مدرن کابینت های فلزی با طرح های روز دنیا می باشد که مجددا طرفدارانی را به خود جلب نموده است. لذا این نوع کابینت انتخابی مناسب جهت طرح های ترکیبی می باشد.
مزایا و معایب
مزایا
- یکی از ویژگی های منحصر بفرد استیل این است که با هر نوع متریالی از جمله سنگ و چوب هماهنگی دارد. مثلا میتوان درب کابینت استیل را چوبی انتخاب کرد یا برای کابینت های استیل کانتر سنگی انتخاب نمود
- این نوع از کابینت ها غیرقابل اشتعال هستند
- کابینت های فلزی نسبت به انواع دیگر کابینت از نحوه تعمیر و نگهداری آسان تری برخوردارند
معایب
- بدون شک کابینت هایی با کارآیی بالا هستند ولی ممکن است پر سر و صدا باشند. مثلا هنگام قراردادن قابلمه و ظروف فلزی و یا باز و بسته کردن درب ها، صدا تولید میکنند.
- طرح های کابینت های فلزی به سرعت به روز می شوند و لذا برخی از افراد پس از مدت کوتاهی تمایل به تغییر دیزاین کابینت خود می گیرند.
- کابینت های فلزی مدرن در حال حاضر نسبت به انواع دیگر گرانتر هستند و شاید برای نصب یک مجموعه کامل در آشپزخانه مجبور به صرف هزینه زیاد باشید که قیمت آن ها بر اساس مدل، شکل ظاهر و کیفیت، تغییر میکند.
- به دلیل استفاده انبوه از کابینت های ام دی اف، انواع اکسسوری و یراق آلات کابینت های مدرن اختصاصی و با تنوع کمتری در بازار وجود دارد.

کابینت های تمام چوبی در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
کابینت های تمام چوب، از قدیم وجود داشته اند و به مرور با رشد تکنولوژی در صنعت ساختمان، آنها نیز متنوع تر و زیباتر شده اند. اصولا چوب اصالتی در خود نهفته دارد که به هر محیطی، علاوه بر اصالت، حس گرما نیز می بخشد. کابینت های چوبی در قدیم توسط نجارها به صورت دستی ساخته می شد و سپس پلی استر کار بروی آن رنگ مورد نظر کافرما را پیاده می نمود. امروزه انواع طرح های متنوع توسط دستگاه های تمام اتوماتیک برش زده و اجرا می گردد و هر نوع منبت، سرتاج و... به راحتی قابل ایجاد می باشد. سبک کابینت های چوبی بیشتر به طرح های کلاسیک نزدیک است و افراد علاقه مند به این نوع سبک جهت طراحی از این نوع کابینت بهره می برند.
با توجه به مشخصات ظاهری گونه های مختلف چوبی می توان چوب ها را از لحاظ رنگ، به دو دسته کلی زیر تقسیم بندی نمود :
چوب های ساده : این دسته از چوب ها دارای رنگ و ساختمان یکنواختی هستند، مانند چوب های گلابی، صنوبر، انجیلی و ...
چوب های منقش : این دسته از چوب ها دارای نقش و رگه های متنوع هستند، مانند چوب گردو، راش، بلوط و غیره. نقوش چوب، بسته به نوع برش چوب، صورت های مختلف دارند.
مزایا و معایب
مزایا
- کابینت های تمام چوب با دوام هستند و با استفاده از لایه ضدخشی که بر روی انها میزنند می توانند در برابر خراش مقاومت داشته باشند.
- این جنس از کابینت ها در طیف گسترده ای از سبک ها، رنگ ها، انواع چوب ها و پوشش ها موجود می باشد.
- کابینت های تمام چوب می توانند برای تکمیل طراحی های دکور از طرح های غیر معمول و متنوعی بهره ببرند
معایب
- کابینت های تمام چوبی در مقایسه با سایر انواع کابینت ها بسیار گران قیمت تر می باشند.
- کابینت های سفارشی یا نیمه سفارشی برای این جنس از کابینت برای تولید و نصب به زمان احتیاج دارند، به این معنی است زمان پروژه بیشتر میطلبد.
- بعضی از انواع چوب ها با رطوبت تغییر شکل می یابند و با گذشت زمان این مشکل میتواننئد بیشتر نمود پیدا کنند.
- نظافت این نوع کابینت ممکن است کمی دردسر ساز باشند مخصوصا اگر در طراحی آنها از طرح های پیچیده ای استفاده شود

کابینت های ام دی اف در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
ام دی اف جزو فراوردههای چوبی محسوب میشود؛ امدیاف نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید میگردد. این محصول ضمن دارا بودن خواص شبیه سایر اوراق فشرده چوبی، دارای برخی خواص برتر نیز هست که باعث ارتقای بازار آن در بین سایر اوراق فشرده چوبی مانند تخته خُردهچوب نئوپان تختهلایه، تخته فیبر سخت و… شدهاست. درواقع، این محصول امدیاف ابتدا بهعنوان جایگزین اوراق فشرده چوبی مطرح بوده و سپس در کاربردهای جایگزینِ چوب نیز بهکار رفتهاست. در حال حاضر، دامنه کاربردهای آن روزبهروز درحال افزایش است.
کابینتهای MDF به علت اینکه در برابر رطوبت هوا دارای مقاومت بالایی هستند و دچار صدمه زیادی نمیشوند، استفاده از آن ها در محیط آشپزخانه که حین آشپزی رطوبت هوا افزایش مییابد، منطقی و مطلوب به نظر میرسد. این کابینت با زیبایی و ظرافت خاص خود، عایقی مطلوب در مقابل صدا است و در برابر حرارت مقاومت مناسبی از خود نشان میدهد.
ام دی اف ها دارای تنوع طرح و رنگ های زیادی هستند و همین مساله باعث می شود تا این جنس از کابینت ها طرفداران زیادی داشته باشد. البته باید گفت که ام دی اف ها توانایی بالایی در هماهنگی با دیگر عناصر و قسمت های دکوراسیون خانه دارند و این به نوعی نقطه قوت شان محسوب می شود.
مزایا و معایب
مزایا
- قیمت مدل کابینت MDF مناسب است و یک نوع کابینت اقتصادی محسوب میشود
- اگر خیس یا نمناک شود میزان تورم و باد کردن در آن بسیار خفیف خواهد بود
- MDF یک انتخاب فوق العاده برای کابینت های فریم در فریم در محیط های مرطوب می باشد. در این نوع کابینت از دو ردیف چوب MDF استفاده می شود و به دلیل عدم انتشار رطوبت در MDF با مرطوب شدن یک بخش سایر ردیف ها مرطوب نخواهند شد. در نتیجه شاهد تورم اجزای کابینت نخواهیم بود و کارایی درب ها و سایر بخش ها مختل نمی گردد.
- MDF متراکم لولاها و پیچ ها را بهتر از چوب متخلخل در خود جای می دهد و باعث می شود تا در هنگام تحمل بار ایجادشده توسطِ در قوی تر ظاهر شود.
معایب
- به خاطر نرمی خیلی راحت میشود با ابزار روی آن کار کرد اما خیلی زود قسمت پیچ هایی که زیاد استفاده میشود هرز و لق میشود. و اگر قسمتی از آن آسیب دیده باشد خیلی راحت رطوبت نفوذ پیدا میکند.
- MDF یک گزینه خوب برای گرمای زیاد نیست.
- MDF به اندازه چوب جامد یا تخته سه لا استحکام ندارد.

کابینت های هایگلاس در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
کابینت های هایگلاس نوعی MDF با روکش نوعی پلاستیک به نام پلکسی گلاس است. پلکسی گلاس همانند شیشه شفاف است. جنس این پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات است که ظاهر شبیه به شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبکتر و محکمتر می باشد. اکثر تخته های هایگلاس یک رو بوده که یک سمت آن را با لایه محافظ مانند سلفون پوشانده شده و سمت دیگر ظاهری سفید از جنس ملامین و کاغذ است.
مهمترین موضوع در طراحی دکوراسیون داخلی, روشنایی فضا می باشد. کابینت هایگلاس سطح شیشه مانند و براق دارد و به عنوان منبعی از نور در آشپزخانه به شمار میرود. سطح این کابینت نور را منعکس میکند و فضای آشپزخانه را روشن تر نشان می دهد. در طول روز نیز میتوان از خاصیت صیقلی و بازتابی کابینت هایگلاس برای روشن نمودن فضای آشپزخانه با نور طبیعی استفاده نمود.
مزایا و معایب
مزایا
- سطح صاف و صیقلی کابینت هایگلاس منجر به سهولت در هنگام تمیز کردن آن می شود
- این نوع کابینت به دلیل داشتن سطح براق نورهای موجود در فضا را در خود منعکس کرده و ظاهری چشم نواز را درمحیط به ارمغان می آورد
- کابینت هایگلاس به دلیل داشتن تنوع بالا در طرح و رنگ انتخاب های بسیاری را در هنگام طراحی به ما می دهند و میتوان حتی از ادغام این طرح ها و رنگ های متنوع طراح هایی خاص با این روش ایجاد کرد
معایب
- همانطور که در بالا اشاره شد، مغزی ورق های گلاس از جنس ام دی اف است. این یعنی اشکالات مربوط به رطوبت که در معایب کابینت ام دی اف گفته شد در کابینت های گلاس (High Gloss) هم کم و بیش صدق میکند.
- هایگلاس (High Gloss) در اثر تماس دست یا هر عامل لک کننده، لک را به دلیل سطح براق خود به خوبی نشان میدهد
- تماس مدام جسم های سخت یا حتی نیمه سخت با های گلاس (High Gloss) میتواند روی لایه بیرونی اون اثر ایجاد کند و دچار خط و خش شود.

کابینت های پی وی سی در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
پی وی سی یکی از پرکاربردترین مواد ساختمانی است که خاصیتهای بالای آن باعث شده است که طراحان کابینت نیز به فکر استفاده از آن در کابینت سازی شده اند. کابینت PVC کاملاً ضدآب است و طول عمر نسبتاً بالایی در مقایسه با کابینتهای چوبی و ام دی اف دارد
کابینت های تمام پی وی سی کمتر استفاده می شوند و با ام دی اف های روکش پی وی سی کاملا متمایز هستند. این نوع از کابینت مصنوعی بوده و دارای طرح و رنگ های بسیار متنوعی می باشند. از ورق های MDF با روکش پی وی سی در کابینت آشپزخانه به فراوانی استفاده می گردد که نباید آنها را با کابینت تمام PVC اشتباه گرفت.
کابینت هایی که از جنس پی وی سی ساخته می شوند در برابر ضربه, خش, مواد قلیایی و اسیدی مقاوم هستند و نگهداری و تمیز کردن آنها به نسبت سایر کابینت ها آسان تر است. این نوع کابینت وزن بسیار سبکی دارد و نصب آن سریعتر و آسان تر از دیگر کابینت هاست. کابینت پی وی سی در طرح و رنگ های متنوع ساخته می شود
مزایا و معایب
مزایا
- ورق های کابینت پی وی سی کاملا ضد آب بوده و برای محیط های بسیار مرطوب انتخاب بسیار مناسبی می باشد.
- به علت چگالی پایین پی وی سی از وزن پایین تری نسبت به کابینت های چوبی و ام دی اف برخوردار است.
- تولید و نصب پی وی سی نسبت به کابینت چوبی بسیار آسان و کم هزینه است.
- نگهداری کابینت پی وی سی نسبت به کابینت چوبی بسیار آسان تر است.
- ورق های پی وی سی دارای رنگ های متنوعی است و به این دلیل احتیاج به رنگ شدن مجدد ندارد.
معایب
- مهمترین نقص کابینت های PVC در برابر کابینت های چوبی، مصنوعی بودن آنها و ناسازگاری با محیط زیست می باشد.
- به دلیل آنکه کابینت های PVC در تماما در کارخانه درست می شوند اگر در هنگام نصب به مشکل تفاوت در اندازه برخورد کنید امکان رفع نقص وجود ندارد.

کابینت ممبران در انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
در واقع کابینت های ممبران کابینت هایی هستند که روی درب آن ها حکاکی هایی صورت گرفته است.کابینت های ممبران را میتوان نسل جدید کابینت های کلاسیک دانست. در واقع کابینت های ممبران به نسبت به کابینت های کلاسیکی که تزئینات آن ها دستی انجام میشد مقرون به صرفه تر هستند چرا که حکاکی های روی آن به وسیله دستگاه های سی ان سی (CNC) صورت میگیرد. کابینت های کلاسیک ممبران به اسم کابینت های سه بعدی نیز معروف هستند.
این کابینت ها در عین زیبایی بسیار مدرن و شیک هستند و برای دکوراسیون آشپزخانه ها می توان از آن ها استفاده کرد. به علاوه استحکام چوب ام دی اف, روکش های متنوع و ضد آب برای آن ها و قیمت ارزان تر این مدل کابینت ها نسبت به کابینت تمام چوب باعث شده است کابینت ممبران با استقبال زیادی روبرو شود. تصاویر زیر نمونه هایی از جدیدترین مدل کابینت ممبران سفید را نشان می دهد که برای دکوراسیون آشپزخانه های سفید گزینه مناسبی می باشند و زیبایی آشپزخانه را دو چندان می کنند
مزایا و معایب
مزایا
- مهترین ویژگی کابینت ممبران تنوع بالای طرح جهت انتخاب می باشد و مصرف کننده می تواند رنگ و طرح مربوط به بافت نما، درب, ستون , سر ستون و تاج کابینت را به صورت اختصاصی انتخاب نماید.
- زیبایی منحصر به فرد به دلیل دارا بودن روکش یکپارچه
- تنوع بالای طرح و رنگ
- مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و رطوبت
- قابلیت تعمیر روکش های ملامینه و وینیل برای کابینت های ام دی اف معمولی
- رفع مشکل آلوده سازی محیط زیست به دلیل ماده وینیل به کار رفته در این چوب های صنعتی به دلیل دارا بودن روکش PVC بر روی کابینت ممبران
- از جذابیت های کابینت ممبران می توان جابشقابیها، جا بطریها، ستون و سر ستونها و کتیبهها را نام برد، که باعث تمایز بین یک کابینت ساده با کابینت ممبران می گردند.
معایب
- عدم پوشش دهی کامل لایه pvc بر روی طراحی ها بسیار ظریف وجود دارد (توصیه می شود برای پیشگیری از این مشکل از ایجاد حکاکی و طرح های خیلی ظریف برجسته و فرو رفته بر روی کابینت های ممبران خودداری شود.)
- کیفیت و ماندگاری این کابینت ها به شدت به مهارت کابینت ساز بستگی دارد. زیرا نوع چسب به کار رفته، کیفیت ورق pvc ، مهارت در برش و مرحله وکیوم از حساسیت بالایی برخوردار است. پس بهتر است برای سفارش کابینت ممبران به سراغ شرکت های مطمئن و کابینت ساز های حرفه ای بروید.
- مقاومت پایین در برابر نور و حرارت
- مقاومت پایین روکش در برابر اجسام نوک تیز

در ادامه بخوانید: بهترین سنگ برای کابینت آشپزخانه
جمع بندی معرفی جامع انواع کابینت در دکوراسیون داخلی
این مقاله از پی جو را به معرفی جامع انواع کابینت در دکوراسیون داخلی اختصاص دادیم. شما می توانید با به کار بردن کابینت های مناسب در آشپزخانه های خود دکوراسیون آن ها را به خوبی شکل دهید.
منبع: پی جو