طرز تهیه انار پلو با برنج وحشی

انار پلو یکی از پلوهای مخصوص شب یلداست که البته جالب است بدانید این پلو نه تنها در کشور ما بلکه حتی در کشوری مثل آمریکا هم مشهور است و در برخی از نقاط این کشور یک بغل بشقابی محسوب میشود. انار پلو دستورالعملهای متفاوتی دارد. انارپلوی زعفرانی و پسته از همه مشهورتر است. در این مدل، پلو زعفرانی تهیه شده و در انتهای با پسته برشته و انار تزئین شده و سرو میگردد. این مدل با مخلوط برنج وحشی و برنج سفید درست میشود.
برای تهیه برنج وحشی باید به صورت آنلاین اقدام کنید. در صورتی که نتوانستید برنج وحشی گیر بیاورید، برنج قهوهای را جایگزین کنید و یا برنج سفید را به صورت پلوی ساده و سفید و زعفرانی جداگانه دم کرده و در انتها با هم مخلوط کنید. ادر اینجا از سه نوع برنج استفاده شده، اما با حتی یک یا دو نوع برنج میتوان این غذا را درست کرد. این یک پلوی انتخابی است بنابراین ممکن است دستورالعملهای متفاوتی در این مورد ببینید. معمولا در ایران این پلو همراه با مرغ برشته سرو میشود. برای اینکار باید همزمان با درست کردن برنج، مرغ را بصورت درسته یا تکههای بزرگ خورشی سرخ کنید و پس از پخت برنج، موقع سرو روی آن بچینید.
همچنین یک تفاوت دیگر این مدل با سایر انارپلوها استفاده از چاشنی پرتقالی است که در انتها و پس از پخت کامل روی برنج ریخته میشود. به این ترتیب یک بغل بشقابی به معنای واقعی خواهید داشت. در صورتی که میخواهید پلو را همراه گوشت سرو کنید، این سس را استفاده نکنید. این چاشنی باعث در هم آمیختن و چسبیدن بهتر همه مواد به همدیگر میشود.
مواد لازم:
- برنچ دانه بلند پخته: ۴ پیمانه
- روغن زیتون فوق بکر: ۲ قاشق چایخوری
- پیازچه: ۱ شاخه
- سیر: ۳ حبه
- پسته بوداده: ۱/۳ پیمانه
- جعفری خرد شده: ۱/۲ پیمانه
- دانه انار: ۱/۲ پیمانه
- برگ نعناع تازه: ۱/۳ پیمانه
- نمک دریا و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان لازم
- نخود برشته: اختیاری
مواد سس
- روغن زیتون فوق بکر: ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
- آب پرتقال تازه: ۱ قاشق غذاخوری به اضافه ۱ قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال
- آب لیموی تازه: ۱ قاشق غذخوری
- شربت ذرت یا عسل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر زیره: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر دارچین: ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک دریا: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک دریا: ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده: مقداری
طرز تهیه:
۱. برای درست کردن سس، داخل کاسهای کوچک، روغن زیتون، سرکه، آب پرتقال، آب لیمو، رنده پوست پرتقال، شربت افرا یا ذرت، زیره، تخم گشنیز، دارچین، نمک و کمی فلفل را با هم مخلوط کنید.
۲. روغن را داخل یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه، سیر، کمی نمک وفلفل را افزوده و به مدت ۱ دقیقه بپزید تا نرم شوند. حرارت را به کم کاهش دهید و برنج پخته را اضافه کنید، با استفاده از پشت قاشق چوبی بهم بزنید تا گلولههای برنج از هم باز شود. آنها را گرم کنید تا زمانی که کل برنج گرم شود. گاز را خامشو کنید و سس، جعفری خرد شده و دانههای انار را اضافه کنید. روی آن را با برگهای نعناع و نخود برشته تزئین کنید. آن را مزهدار کرده و سرو کنید.
نکات مهم
- پختن برنج وحشی مخلوط: ۱ پیمانه برنج شته، ۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون را در قابلمه ریخته و به جوش برسانید. درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کاهش دهید و به مدت ۴۵ دقیقه آرام بپزید. آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید با درب بسته به مدت ۱۰ دقیقه بماند به این ترتیب برنج از قابلمه جدا خواهد شد. حالا شما ۳ پیمانه برنج خواهید داشت.
- برنج دانه بلند سفید: ۱ پیمانه برنج سفید شسته، ۱ و ۱/۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون را داخل قابلمه ریخته و به جوش آورید. درب آن را گذاشته و حرارت را کاهش دهید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید آرام قل بخورد و گرم شود. آن را از روی
منبع: برترینها
موضوع: طرز تهیه انار پلو با برنج وحشی
مطالب مرتبط:
غذای شیرازی مخصوص زمستان، طرز تهیه انار پلو
طرز تهیه پلو تره فرنگی ، پلو مجلسی
ساطری پلو ؛غذای محلی خراسان