درباره مراحل طراحی دکوراسیون داخلی بدانید ! در این مقاله از پی جو به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید بیشتر با انجام دکوراسیون داخلی خانه های خود آشنا شوید.
درباره مراحل طراحی دکوراسیون داخلی بدانید

در ادامه مراحل طراحی دکوراسیون داخلی را با شما به اشتراک می گذاریم.
گرفتن اطلاعات در خصوص خواسته های کارفرما
درمراحل طراحی دکوراسیون داخلی باید ابتدا طراح مورد نظر اطلاعات مربوط به پروژه را جمع آوری و آن ها را به ترتیب اهمیت و اولویت فهرست نماید. برای مثال ممکن است فردی برای طراحی یک دکور یا سازۀ چوبی به دنبال یک طرح کلاسیک باشد و فردی دیگر، طرح های مدرن را بپسندد، که همین خود در شروع طراحی بسیار با اهمیت است. همچنین شخص کارفرما از طرح ایجادی به لحاظ کاربرد، صرفه اقتصادی، زیبایی و ... دارد تعیین کننده مسیر و نحوۀ طراحی خواهد بود.
پیشنهاد ما : چگونه یک طراح داخلی خوب شویم ؟
جمع آوری اطلاعات فنی و گرفتن ایده :
یکی دیگر از مواردی که می تواند طراح را در ایجاد یک اثر، کمک نماید جمع آوری اطلاعات فنی ( ابعاد و اندازه های سایت پروژه ، میزان نورگیری ، موقعیت فضاهای همجوار و... ) و گرفتن ایده از طرح های مشابه است. امروزه با وجود امکانات ارتباطی قوی، نظیر ژورنال ها، کاتالوگ ها، اینترنت و ... تلاش در این خصوص بسیار سهل و آسان شده است.
پیشنهاد ما : تفاوت های اصلی معماری داخلی و دکوراسیون داخلی
استفاده از این منابع به معنای آن نیست که از روی طرح دیگران کپی برداری شود بلکه، طراح باید بتواند با دیدن موضوعات مشابه، قدرت این را داشته باشد تا نقاط قوت طرح های گوناگون را به صورت یک ایده جمع آوری کند و از نقاط ضعف آن ها دوری جوید و سعی نماید از تجربیات درستی که سایر طراحان قبلاً در این مسیر کسب کرده اند برای طرح خود کسب کرده اند، استفاده نماید.

تمرکز بر روی طراحی و خلق اثر در ذهن :
تا این مرحله از مراحل طراحی دکوراسیون داخلی طراح تمامی نمرکز خود را بر روی جمع کردن اطلاعات میگذارد و از این پس باید با تمرکز لازم سعی کند اثر و طرح خود را در ذهن ایجاد نماید.
پیاده نمودن طرح با دست آزاد ( اسکیس ) :
طراح در این مرحله، که یکی از مراحل مهم طراحی است، باید طرح ایجاد شده در ذهن خود را با حداکثر جزئیات بر روی کاغذ پیاده نماید، ضمن این که باید از هر وسیله و ابزاری که سبب از بین رفتن تمرکز وی شود، اجتناب کند. نکتۀ دیگری که در این مرحله حائز اهمیت است این است که طراحی مانند شاعری است و طراح اگر طرحی به نظرش رسید، لازم است همان لحظه آن را پیاده کند، زیرا ممکن است دیگر آن طرح را به یاد نیاورد و این توسط طراحی با دست آزاد امکان پذیر است.
تقسیم فضایی در معماری داخلی را مطالعه کنید
پیاده نمودن طرح به صورت شماتیک ( خلاصه ) :
مشکلی که در مرحلۀ طراحی با دست آزاد وجود دارد این است که تناسب مقیاس رعایت نمی شود و طراح نمی داند طرح ایجادی با اندازه های اصلی موضوع مطابقت دارد یا خیر. برای مثال اگر طراح بوفه ای را برای مکانی با عرض 60سانتی متر در نظر گرفته باشد، عملاً اندازۀ هر تقسیم برای درها و قسمت میانی، برابر 20 سانتی متر خواهد شد که منطقی به نظر نمی رسد. لذا برای رفع این مشکل، معمولاً در این مرحله طرح با در نظر گرفتن تناسبات لازم به صورت کلی و بدون در نظر گرفتن جزئیاتی مانند ضخامت صفحات و... ترسیم می شود و طراح، در صورت داشتن تناسب لازم به مرحلۀ بعد و در صورت نداشتن تناسب به مراحل قبل باز می گردد.
پیشنهاد ما : درباره پلان طراحی و کاربرد های آن بدانید !
پیاده نمودن طرح به صورت دقیق به کمک اصول رسم فنی و نقشه کشی :
دراین قسمت از مراحل طراحی دکوراسیون داخلی اگر طرح طراح تایید شد لازم است تمام جزئیات به صورت دقیق به کمک اصول رسم فنی و نقشه کشی ترسیم شود تا بتوان، علاوه بر کلیات طرح، جزئیات آن را نیز مورد قضاوت و تصمیم گیری قرار داد. در این مرحله نقشه های طرح مورد نظر در دو فاز و مرحلۀ متفاوت ترسیم می گردد که در اصطلاح فاز یک و فاز دو نامیده می شود.

ترسیم نقشه ها در فاز یک(نقشه پیشنهادی)
در این مرحله ازمراحل طراحی دکوراسیون داخلی ، که باید نقشه های پیشنهادی خود را طراح ارائه دهد، طراح سعی می کند طرح خود را بیشتر با تکیه بر نقشه های سه بعدی و با زیباسازی آن ها توسط رنگ، نور، بافت، قراردان موضوعات جنبی و ...، که به درک طرح توسط مخاطب کمک می نماید، ارائه نماید. زیرا هدف، قبولاندن طرح به کارفرما است نه تولید و ساخت آن. هم اکنون نرم افزارهای قوی سه بعدی، نظیر 3DMAX و ... عرضه شده اند. که به طراحان بسیار کمک می نماید، به طوری که اگر به درستی از آن ها استفاده شود تشخیص طرح از عکس دشوار خواهد بود.

ترسیم نقشه ها در فاز دو (نقشه اجرایی)
در این مرحله از مراحل طراحی دکوراسیون داخلی نقشه ها با اصول رسم و نقشه و با درج تمام جزئیات لازم برای ساخت ترسیم می شوند. البته باید از درج جزئیاتی که ممکن است مخاطب را در فهم طرح نقشه دچار مشکل کند خودداری شود. درک و فهم این گونه نقشه ها برای افراد و مخاطبین عادی که زبان نقشه کشی را نمی دانند مشکل است. اما نقشه های فاز یک، که بر ترسیم تصاویر سه بعدی استوار است، برای این گونه مخاطبین، بیشتر قابل درک و فهم خواهد بود.
تکثیر و ارائۀ نقشه :
در این مرحله نقشه ها باید تکثیر شوند و در اختیار مخاطب قرار گیرند و معمولاً از ارائۀ نقشۀ اصلی، که برای ایجاد آن بسیار زحمت کشیده شده است، خودداری می گردد. لازم است یادآوری شود در صورت استفاده از نرم افزار برای ترسیم نقشه در مرحلۀ پیاده سازی طرح از دستگاه های پرینتر یا پلاتر و در صورت نقشه کشی توسط دست از دستگاه های مخصوص برای تکثیر استفاده می شود و لازم است نقشۀ اصلی در حافظه های جانبی مناسب رایانه، مانند CD یا DVD یا فایل های مخصوص نقشه نگه داری شوند.
جمع بندی درباره مراحل طراحی دکوراسیون داخلی بدانید
در این مقاله از پی جو به شما کمک کردیم تا بتوانید درباره مراحل طراحی دکوراسیون داخلی بدانید . شما می توانید برای انجام دکوراسیون داخلی خانه های خود با مراکز دکوراسیون داخلی در شیراز تماس بگیرید.
منبع: پی جو