جراحي ليزر سرطان حنجره را كنترل مي كند
جراحي ليزر سرطان حنجره را كنترل مي كند
دكتر«فرزاد ایزدی» روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود: جراحی های كه بر روی سرطان حنجـره انجام می شود معمولا به دو روش باز و لیزری یا آندوسكوپی امكان پذیراست.
این فوق تخصص حنجره خاطر نشان كرد:اگر بد خیمی ها حنجره یا سرطان حنجره زود تشخیص داده شود و بیماری به موقع تحت درمان قرار گیرد می تواند بهترین نتیجه جراحی را به همراه داشته باشد و یكسری از عملكردهای حنجره و بافت های اطراف آن سالم بماند.
ایزدی تاكید كرد كه جراحی لیزری سرطان حنجره در هر دو حالت تشخیص زودهنگام و مرحله اولیه سرطان و زمان پیشرفته سرطان كاربرد دارد.
به گفته وی در كشورهای پیشرفته و آمریكا در مركز خاصی عمل جراحی لیزری را انجام می دهند اما در كشور ما در بیمارستان ها و مراكز درمانی این جراحی توسط متخصصان ایرانی و با توانایی بالایی انجام می پذیرد.
فوق تخصص حنجره عوامل هشدار سرطان حنجره را گرفتگی طولانی مدت صدا به مدت دوهفته،احساس درد و توده در گلو، سرفه، تنگی نفس، احساس درد هنگام بلع، تورم غدههای لنفاوی، خلط خونی و غیره عنوان كرد.
ایزدی با بیان اینكه 95 درصد از سرطان های حنجره در افرادی سیگاری به وجود می آید، گفت:سیگاروالكل ازمهمترین فاكتورهای ابتلا به این بیماری محسوب می شوند و دربرخی مشاغل مانند كارگران پمپ بنزین ها،آرایشگاهها،چرم سازی ها خطر ابتلا به ضایعات جنجره درمیان آنان افزایش دارد.
عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران اضافه كرد:همچنین در مشاغلی كه با تركیبات مواد شیمیایی رنگی سرو كار دارند با استنشاق بخارات سمی حاصل از این مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان حنجره در آنان افزایش مییابد.
ایزدی در مورد آلودگی هوا گفت:آلودگی هوا نیز در ابتلا به سرطان حنجره تاثیر گذار است و به احتمال قوی آلاینده های ناشی از دود خودروها و منواكسید كربن موجب ابتلای فرد به سرطان های مختلف می شود.
به گفته وی تومور روی تارهای حنجره جزء شایعترین نوع سرطان حنجره محسوب می شود. وی به مزایای جراحی های لیزری اشاره كرد و افزود: در جراحی لیزری دوره نقاهت بیمار كوتاه و بیمار پس از چند ساعت ترخیص می شود و همچنین تنفس و تغذیه بیمار و دقت جراحی در این روش بسیار بهتر از عمل جراحی باز است.
فوق تخصص حنجره گفت:دراین روش چون از وسایل و ابزار دقیقی مانند میكروسكوپ استفاده می شود دقت و توانایی جراح را افزایش می دهد.
ایزدی یاد آور شد:براساس آمار در 10 تا 15 سال گذشته رشد سرطان حنجره در مردان 15 برابر بیشتر از زنان بوده و این در حالی است كه امروزه مصرف سیگار و دخانیات در جهان افزایش یافته است.
ایزدی اظهار داشت:میزان ابتلای زنان به سرطان حنجره در سال های اخیر به دلیل كشیدن سیگار افزایش یافته است و در حال حاضر براساس آمار در مقابل هر چهار مرد سیگاری یك زن سیگاری وجود دارد.
منبع :
سرطان حنجـره_خبرگزاری ایرنا