بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی است که بر حرکت و کنترل حرکتی تأثیر می گذارد. در حالی که هیچ درمانی برای پارکینسون وجود ندارد، تشخیص زودهنگام و مداخله می تواند به مدیریت علائم و کاهش سرعت پیشرفت بیماری کمک کند. در این مقاله به بررسی تشخیص پارکینسون با استفاده از نوار مغز می پردازیم.

لیست بهترین پزشکان متخصص مغز و اعصاب شیراز برای رزرو نوبت کلیک کنید.
تشخیص پارکینسون با استفاده از نوار مغز
یکی از راههای تشخیص پارکینسون استفاده از الکتروانسفالوگرافی (EEG) است که فعالیت الکتریکی مغز را اندازهگیری میکند. EEG می تواند تغییرات در فعالیت مغز مرتبط با پارکینسون، مانند افزایش نوسانات امواج بتا و کاهش فعالیت امواج آلفا را تشخیص دهد. این تغییرات می تواند به پزشکان در تشخیص دقیق و شروع درمان در اسرع وقت کمک کند.اسکن مغز می تواند بیماری پارکینسون را با تشخیص تغییرات در ساختار و عملکرد نواحی خاصی از مغز که تحت تأثیر این بیماری قرار دارند، شناسایی کند.
یکی از انواع اسکن مغز که معمولاً برای این منظور استفاده می شود، اسکن انتقال دهنده دوپامین (DAT) است که سطح ناقلین دوپامین را در مغز اندازه گیری می کند. نوع دیگری از اسکن، اسکن توموگرافی کامپیوتری با انتشار تک فوتون (SPECT) است که می تواند کاهش فعالیت را در مناطق خاصی از مغز که حرکت را کنترل می کند، نشان دهد. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) همچنین می تواند برای جستجوی علائم بیماری پارکینسون، مانند کوچک شدن ساختارهای خاص مغز استفاده شود. با این حال، اسکن مغز معمولاً به عنوان تنها ابزار تشخیصی برای بیماری پارکینسون استفاده نمیشود، زیرا تشخیص معمولاً به ترکیبی از مشاهدات بالینی و آزمایشهای دیگر نیاز دارد.
لیست بهترین متخصص مغز و اعصاب در شمال تهران اینجاست. برای گرفتن نوبت کلیک کنید.