انواع فتق دلایل و گزینه های درمان آن

فتق، زمانی اتفاق میافتد که بخشی از داخل بدن شما از طریق یک سوراخ یا ضعف در عضله یا بافتی که حاوی آن است، برآمده میشود. اکثر فتق ها شامل یکی از اندام های شکمی شما می شود که از طریق یکی از دیواره های حفره شکم شما فشار می آورد. می تواند به صورت یک برآمدگی عجیب ظاهر شود که بر اساس فعالیت یا موقعیت ظاهری تغییر می کند. ممکن است علائم همراه با درد یا ناراحتی ایجاد کند یا نه.
علل فتق
- افزایش فشار: فشار بیش از حد در شکم می تواند اندام های شما را از طریق نقاط ضعیف دیواره عضلانی فشار دهد و برآمدگی ایجاد کند. این فشار می تواند ناشی از:
- بلند کردن اجسام سنگین: زور زدن در حین بلند کردن یا ورزش شدید می تواند فشار زیادی بر عضلات شکم شما وارد کند.
- چاقی: حمل وزن اضافی به مرور زمان فشار شکم را افزایش می دهد و شما را مستعد ابتلا به فتق، می کند.
- سرفه یا یبوست مزمن: سرفه یا زور زدن مداوم در حین حرکات روده نیز می تواند به افزایش فشار شکم کمک کند.
- بارداری: همانطور که رحم در دوران بارداری رشد می کند، به دیواره شکم، به ویژه در ناحیه کشاله ران فشار وارد می کند و خطر فتق اینگوینال را افزایش می دهد.
داروهای فتق

اگرچه درمان واقعی به جز جراحی برای فتق، وجود ندارد، اما راه هایی برای کنترل علائم و احتمالاً جلوگیری از بدتر شدن آنها وجود دارد:
تعدیل سبک زندگیمراقب وزن: حمل وزن زیاد دیواره شکم شما را تحت فشار قرار می دهد و باعث بیرون زدگی فتق، می شود. با درگیر شدن در فعالیت و یک غذای متعادل، وزن سالم را هدف قرار دهید.
به آرامی بلند کنید: فتق می تواند با بلند کردن اجسام بدتر شود. برای جلوگیری از فشار بیش از حد، از وزنه های کوچکتر استفاده کنید و تکنیک های بلند کردن مناسب را در اولویت قرار دهید.
سرفه و یبوست مزمن خود را کنترل کنید: این بیماری ها با افزایش فشار شکم علائم فتق، را تشدید می کنند. برای رسیدگی به مشکلات اساسی و مدیریت آنها به دنبال راهنمایی پزشکی باشید.
2. مداخلات کمکیخرپا را بپذیرید: با اعمال فشار سبک، فتق خرپا به حفظ فتق شما کمک می کند و درد کمتری دارد. برای مشاوره و تناسب مناسب، با پزشک خود صحبت کنید.
یخ آن را کاهش دهید: استفاده از کمپرس سرد روی فتق ممکن است به کاهش درد و تورم کمک کند. چند بار در روز، یک کیسه یخ را در یک حوله نازک بپیچید و آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
3. بایدها و نبایدهای تغذیه ایمصرف فیبر خود را افزایش دهید: مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می تواند با تنظیم حرکات روده و کاهش فشار به فتق، شما کمک کند. سعی کنید روزانه 25 تا 35 گرم فیبر دریافت کنید.
هیدراتاسیون: در مورد حفظ مایعات مصرفی خود محتاط باشید! آب به محافظت از کلیه ها کمک می کند، بنابراین هر روز مقدار زیادی از آن را بنوشید. همچنین مدفوع شما را صاف نگه می دارد و از یبوست جلوگیری می کند که فشار روی فتق شما را کاهش می دهد. 8-10 لیوان آب در روز را هدف قرار دهید.
به طور منظم ورزش کنید: یوگای ملایم یا پیلاتس را در نظر بگیرید. این تمرینات می تواند عضلات مرکزی بدن شما را تقویت کرده و وضعیت بدنی شما را بهبود بخشد و به طور بالقوه پشتیبانی بیشتری برای فتق، شما ایجاد می کند.
به یاد داشته باشید، اینها فقط ابزارهای مفیدی هستند، نه جایگزینی برای مراقبت های پزشکی. اگر مشکوک به فتق، هستید، مشورت با پزشک برای تشخیص و درمان بسیار مهم است. مداخله به موقع می تواند از عوارض جلوگیری کرده و بهبودی مطلوب را تضمین کند.
همچنین برای درمان فتق می توانید به پزشکان متخصص جراحی عمومی در شیراز مراجعه کنید
انواع فتق
فتق مغبنیاول اینکه فتق مغبنی شایع ترین نوع است. زمانی اتفاق می افتد که روده از طریق یک ناحیه ضعیف در دیواره پایین شکم فشار می آورد یا به طور کلی آن را پاره می کند. کشاله ران شما حاوی کانال اینگوینال است. ناحیه ای که طناب اسپرماتیک از شکم خارج می شود و وارد کیسه بیضه می شود در مردان شایع است. بیضه ها جایی هستند که می چسبند. رباطی به نام رباط گرد در کانال مغبنی زنان یافت می شود و به نگه داشتن رحم در جای خود کمک می کند.
مردان بیشتر به دلایل فتق مغبنی مبتلا می شوند زیرا بیضه ها بلافاصله پس از تولد از کانال مغبنی عبور می کنند.
فتق در هیاتوسانواع هیاتال فتق، زمانی اتفاق می افتد که بخشی از معده شما از طریق دیافراگم به داخل حفره قفسه سینه شما فشار می آورد. نواری از عضله به نام دیافراگم منقبض می شود تا هوا را وارد ریه های شما کند و به تنفس کمک کند. اندام های شکمی شما را از اندام های سینه شما جدا می کند.
اکثر موارد این نوع فتق در بزرگسالان بالای 50 سال رخ می دهد. در بیشتر موارد، ناهنجاری مادرزادی در هنگام تولد منشأ این بیماری در کودکان است.
فتق شکمینوع شکمی زمانی ایجاد میشود که بافت از طریق سوراخی در ماهیچههای شکم شما برآمده میشود. اگر شکمی دارید، می توانید مشاهده کنید که وقتی دراز می کشید کوچکتر می شود.
شکمی اغلب در طول زندگی فرد به دست می آید، در حالی که می تواند از بدو تولد رخ دهد. بارداری، فعالیت بدنی شدید و چاقی از علل شایع علائم فتق، هستند.
محل های برش جراحی محل دیگری است که شکمی می تواند توسعه یابد. جای زخم یا ضعف عضلات شکم در محل جراحی می تواند باعث این وضعیت شود که به عنوان فتق، برشی شناخته می شود.
نتیجه انواع فتق دلایل و گزینه های درمان آن

بنابراین، قبل از بدتر شدن اوضاع به دنبال مشاوره پزشکی باشید. به احتمال زیاد برای رفع یک مورد نیاز به جراحی خواهد بود. شما در شرکت خوبی خواهید بود زیرا جزو شایع ترین بیماران جراحی در جهان خواهید بود.