آنچه باید در مورد مواد ضد مغذی و سلامت پوست بدانید

کلمه "ضد مغذی ها" می تواند ترسناک باشد، اما آنچه باید بدانید این است که آنها واقعاً چیزی برای ترسیدن نیستند زیرا اغلب در غذاهای مفید برای سلامت پوست وجود دارند. همچنین باید بدانید که به استثنای چند مورد، نیازی نیست که خوردن یک غذای خاص را متوقف کنید زیرا حاوی یک ماده ضد مغذی است.
کلمه "ضد مغذی" به چیزی که کاملاً فاقد مواد مغذی است، مانند آب نبات یا شیرینی شیرین و چرب اشاره ندارد. فقط به این معنی است که حتی سوپراستارهای تغذیه ای مانند اسفناج که یکی از مفیدترین مواد غذایی برای پوست است نیز می توانند جنبه تیره ای داشته باشند.
ضد مغذی ها ترکیباتی هستند که در انواع غذاها یافت می شوند و می توانند در جذب مناسب اختلال ایجاد کنند. آنها می توانند طبیعی باشند و در غلات، لوبیا، حبوبات، آجیل و سبزیجات یافت شوند و یا می توانند مصنوعی باشند، در نتیجه فرآوری.
مواد ضد مغذی طبیعی معمولاً در سطوح بسیار پایینتری دیده میشوند و آن غذاها فوایدی دارند که بیشتر از اثرات مضر آن هستند. آنها معمولاً غذاهای مملو از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و سایر خواصی هستند که همگی برای پوست مفید هستند.
آنچه شما همچنین باید در نظر بگیرید بدن خود و نحوه واکنش شما به غذا است.
آیا باید از خوردن چیزهایی که دارای مواد ضد مغذی هستند دست بکشم؟نه! اینها اغلب غذاهایی هستند که سلامت پوست را تقویت می کنند و می توانید به راحتی با روش های ساده مانند خیساندن یا با آماده سازی غذا مانند جوانه زدن یا تخمیر مواد ضد مغذی را از بین ببرید.
ما نمی توانیم این را به اندازه کافی تأکید کنیم: آنچه می خورید در پوست شما منعکس می شود. اگر رژیم غذایی سالمی داشته باشید، ممکن است فکر نکنید که آن را نمی بینید، اما هنوز مشکلات پوستی گاه به گاه را تجربه می کنید. اما اگر یا زمانی که از خوردن غذاهای مفید برای پوست خودداری کنید، مطمئناً متوجه کاهش شادابی پوست خود خواهید شد.
و ما میدانیم که این منطقه میتواند گیجکننده باشد، جایی که به نظر میرسد همیشه باید اطلاعات متناقضی را دنبال کنید تا رژیم غذایی خود را برای نتایج بهینه تغییر دهید.
به عنوان مثال، هم شیر و هم چای سبز متابولیسم را بهبود می بخشند و چربی را اکسید می کنند، اما برخی افراد معتقدند که آنها به تنهایی کارآمدتر هستند. به گفته آنها، شیر اثر آنتی اکسیدان قوی چای سبز، کاتچین را کاهش می دهد.

با این حال، مؤسسه ملی سلامت (
NIH) هیچ مدرک علمی در مورد آن نشان نمی دهد.چای سبز یکی از مفیدترین مواد تشکیل دهنده پوست است. برخی از مردم این نوشیدنی ساده را کمی تلخ می دانند و اگر شیر را در چای خود ترجیح می دهند، می توانند مطمئن باشند که شیر مزایای چای سبز را از بین نبرده است
برخی از مواد ضد مغذی که باید مراقب آنها باشید
گلوتنگلوتن نمونه ای از یک ماده ضد مغذی است که احتمالاً همه ما بدون آن بهتر خواهیم بود. گلوتن دانه غلات موجود در گندم، جو و چاودار است. این به عنوان نوعی چسب برای نگه داشتن محصولات پخته شده عمل می کند و این چیزی است که جویدن هر نان پخته شده دیگری را ایجاد می کند.
گلوتن یکی از التهاب زاترین مواد در اطراف است و اغلب به عنوان یکی از 7 منبع شناخته شده آلرژی ذکر شده است.
گلوتن یک غذای گیاهی با هضم سخت است که در بسیاری از غذاهای ما (از جمله سس سویا) و همچنین برخی از غذاهای حیوانات خانگی (به عنوان پرکننده) یافت می شود. اگر به گلوتن حساسیت دارید، هنگام خوردن آن نفخ خواهید کرد، مشکلات گوارشی خواهید داشت و شاید حتی وزن اضافه کنید. برای مبتلایان به بیماری سلیاک، یک بیماری خود ایمنی که با مشکلات شدید گوارشی مشخص می شود، می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
مهم است بدانید که همه غلات حاوی گلوتن نیستند، برخی از غلات فاقد گلوتن عبارتند از: سورگوم، ارزن، برنج قهوه ای، گندم سیاه، برنج وحشی، آمارانت، کینوا، ذرت (پلنتا) و تف. به گفته
Live Science، جو دوسر بدون گلوتن است، اما ممکن است در طول فرآوری آلودگی متقاطع وجود داشته باشد.
توجه: در صورت وجود آلودگی متقاطع در فرآوری، یک غذای بدون گلوتن می تواند گلوتنوز شود. اگرچه این مشکلی برای بسیاری از ما ایجاد نمی کند، اما اگر سلیاک دارید، مطمئناً این مشکل را ایجاد می کند، بنابراین همیشه باید برچسب ها را برای اطلاعات مربوط به کارخانه/فرآوری بخوانید.
اسید فیتیک

این احتمالاً شناخته شده ترین است، به خصوص اگر برنج قهوه ای زیاد بخورید. اغلب به شما گفته می شود که برنج را قبل از پختن بشویید تا اسید فیتیک از بین برود. اکنون بسیاری از مارکها میگویند «پیششسته شده»، اما برای حفظ امنیت، آن را دوباره آبکشی کنید.
همچنین از غذاهای حاوی ویتامین
C مانند سبزی های تیره، پرتقال، لیمو یا برخی دیگر از مرکبات استفاده کنید. به گفته مؤسسه ملی سلامت (
NIH)، اسید اسکوربیک موجود در ویتامین
C می تواند اثرات اسید فیتیک را مهار کند.
مواد معدنی معجزه آسا برای مبارزه با ضد پیری پوست
غذاهایی مانند کدو تنبل، تخمه آفتابگردان، بادام هندی یا نخود دارای منیزیم (که هم به پوست چرب مستعد آکنه و هم به پوست خشک کمک می کند) و هم مس دارند. پپتیدهای مس یک ستاره ضد پیری هستند که به تولید کلاژن و الاستین و بهبود زخم ها کمک می کند. بنابراین غذاهای حاوی این مواد معدنی را بخورید، اما مطمئن شوید که آنها را با مقداری ویتامین
C اضافی متعادل کنید.
سایر مواد ضد مغذی موجود در غذاهای دوستدار پوست
اگزالات هامتخصصان تغذیه دوست دارند در این مورد بحث کنند! اگزالات ها یا اسید اگزالیک یک ماده شیمیایی گیاهی است که در برخی از سبزیجات برگدار (مانند اسفناج و برگ چغندر)، آجیل، دانه ها، بیشتر انواع توت ها، برخی میوه ها، سویا و محصولات سویا، گوشت و محصولات لبنی یافت می شود.
بحث اصلی این است که آیا آن مسئول تشکیل سنگ کلیه است یا خیر، بحثی که ممکن است سال ها پیش با محبوبیت رژیم غذایی اسفناج معمولی آغاز شده باشد.
اسید اگزالیک با سایر مواد معدنی مانند کلسیم که نمکی به نام اگزالات را تشکیل می دهد، متصل می شود. اسید اگزالیک با اتصال به این ماده معدنی در جذب کلسیم موجود در غذاها اختلال ایجاد میکند و آن را برای بدن غیرقابل استفاده میکند.
معمولاً از طریق ادرار از بدن خارج میشود، اما در افراد مستعد میتوانند متبلور شوند و سنگهای بزرگتری را تشکیل دهند برای کسانی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، عاقلانه است که از غذاهای حاوی اگزالات پرهیز کنند. به جای اسفناج، کلم پیچ را انتخاب کنید که سرشار از کلسیم و آهن است اما اگزالات ندارد.
ساپونین ها

ما اغلب فواید پاکسازی ساپونین ها در مراقبت از پوست را بیان می کنیم. در دنیای تغذیه، ساپونین ها در کینوآ (یکی از سالم ترین غذاهای روی کره زمین)، سویا، جو دوسر و نخود وجود دارند.
اما ساپونین ها همچنین با آسیب رساندن به گلبول های قرمز خون و مهار عملکرد تیروئید مرتبط هستند. واقعاً هیچ راهی برای حذف ساپونین ها از مواد غذایی حاوی آن وجود ندارد، و بنابراین اگر مشکلات تیروئیدی دارید، ممکن است بخواهید آنها را کاهش دهید، اما واقعاً بستگی به تحمل بدن شما دارد.
در پایان آنچه شما باید در مورد مواد ضد مغذی بدانیددر بیشتر موارد، از غذاهایی که در اینجا ذکر شده است، اجتناب نکنید، یا نباید. فقط مراقب باشید که چگونه آماده سازی می تواند به کاهش مواد ضد مغذی کمک کند و به نحوه واکنش بدن خود به هر غذا توجه زیادی داشته باشید و بر اساس آن تنظیم کنید.