مصرف غذاهاي تند احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزايش مي دهد
مصرف غذاهاي تند احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزايش مي دهد
به گزارش ايرنا از انجمن جراحان دهان، فك و صورت، عطا قره چه اي روز سه شنبه افزود: هر زخمي در داخل دهان كه بعد از دو هفته بهبود نيابد، بايد از آن نمونهبرداري شود. البته زخمهاي دهان همراه با سوزش و درد است؛ بنابراين در صورت بروز زخمهاي طولكشنده بايد به پزشك مراجعه شود.
وي اظهار داشت: ضايعات دهان 6 درصد كل ضايعات سرطاني بدن را تشكيل ميدهند و علت اصلي اين سرطان در كشورهاي مختلف متفاوت است و مصرف غذاهاي خيلي تند، استعمال سيگار و الكل ميتواند سبب بروز اين سرطان شود.
قره چه اي ادامه داد: جراحيهاي مربوط به سرطان دهـان از مواردي است كه ارجاعهاي زيادي از كشور آذربايجان در ايران دارد و تجهيزات پزشكي اين جراحيها در كشور ما براي ارائه خدمات پيشرفته بوده و سطح پزشكان ما نيز نسبت به ساير كشورهاي منطقه و جهان بالا است.
وي با اشاره به برگزاري سمپوزيومي در اين زمينه، اضافه كرد: برگزاري سمپوزيوم افقهاي جديد 2020 در زمينه ايمپلنت، زيبايي و بازسازي استخوان در روز 29 آذر ماه علاوه بر اينكه ميتواند سبب موفقيت در حوزه توريسم درماني شود، نتايج موثر ديگري نيز به همراه داشته و در پيشرفت موفقيتها حائز اهميت است.
متخصص جراحي دهان، فك و صورت افزود: همچنين برگزاري اين سمپوزيوم و ارائه شيوههاي جديد درماني نوعي صادرات علمي محسوب ميشود و علاوه بر ارزآوري در توسعه روابط بينالملل، انتقال فرهنگ ايراني و گسترش روابط دانشگاهي نيز حائز اهميت است.
سرطان دهان پنجمين سرطان شايع بدن محسوب مي شود و حدود چهار درصد از تمام موارد سرطان را در جهان بدخيمي ناحيه حفره دهان تشكيل مي دهد.
شيوع سرطان دهان با بالا رفتن سن افزايش مي يابد و تقريبا 95 درصد از موارد اين سرطان پس از 40 سالگي رخ مي دهد.
نسبت ابتلاي مردان به سرطان دهان، سه برابر بيشتر از زنان است و به ترتيب پنج درصد و 2 درصد از كل موارد سرطان در مردان و زنان را سرطان حلق و دهان تشكيل مي دهد.
منبع :
سرطان دهـان_خبرگزاری ایرنا