فواید کره شیا برای پوست: رازی مغذی از آفریقای باستان
هزاران سال است که کره شی از میوه درخت شی آفریقایی (که با نام
Vitellaria paradoxa شناخته می شود) به منظور تغذیه و محافظت از پوست استخراج می شود.
کره شیا: یک تاریخچهکاوشگر اسکاتلندی مونگو پارک در دهه 1700 کره شی را به اروپا معرفی کرد. درختان شیا که بومی ساواناهای سودان هستند، تمایلی به رشد خوب در مزارع خانگی ندارند - در عوض، آنها در جنگل های بارانی و جنگل ها به بهترین شکل رشد می کنند و ارتفاع آنها اغلب به سی تا چهل و پنج فوت می رسد. شگفت آور است که درختان شیا تا پنجاه سالگی به بلوغ کامل و ظرفیت تولید نمی رسند و می توانند تا پنجاه سال دیگر با موفقیت میوه تولید کنند.
درخت شی در بسیاری از فرهنگهای قبایل آفریقایی مقدس تلقی میشود و برخی از قبایل فقط به زنان اجازه میدهند که درختان یا میوهها را لمس کنند - مردان به شدت ممنوع هستند. اغلب به عنوان روغن گرمایش، روغن چراغ و روغن صابون سازی استفاده می شود، و همچنین یک عنصر اصلی در غذاهای آفریقایی است، جایی که از آن به عنوان چربی پخت و پز استفاده می شود.
در دهه 1940، دانشمندان آلمانی متوجه شدند افرادی که از کره شی به عنوان مرطوب کننده استفاده می کردند، بیماری های پوستی کمتری داشتند و پوست سالم تری داشتند که منجر به آزمایش های بالینی در مقیاس بزرگ شد. شیا از نظر بالینی ثابت شده است که یک مرطوب کننده عالی است و از آن زمان تاکنون محبوبیت زیادی در دنیای غرب حفظ کرده است.
کاربردهای دارویی و سنتی کره شیا
فرهنگ های باستانی، از جمله مصر باستان، تحت حکومت کلئوپاترا، از کره شی به عنوان یک کالای با ارزش یاد می کنند. کره شیا اغلب برای محافظت از پوست و مو در برابر آفتاب بی امان استفاده می شد و برای درمان آرتروز و درد مفاصل در طب سنتی قبیله ای استفاده می شد. همچنان به عنوان مرهم برای زخم های ناف نوزادان استفاده می شود و نشان داده شده است که خطر عفونت را کاهش می دهد و متعاقباً مرگ و میر نوزادان را کاهش می دهد.
کره شی به عنوان دافع حشرات نیز استفاده می شود و از شرایط خطرناک ناشی از مگس ها و پشه ها جلوگیری می کند. زنان باردار مدتهاست که از کره شی برای مرطوب کردن شکم خود استفاده میکنند و از کشیدگی بیش از حد پوست و ترکهایی که اغلب ظاهر میشوند، جلوگیری میکنند.
کره شیا چگونه ساخته می شود؟آجیل از داخل میوه شی جمع آوری می شود و به طور سنتی در آفتاب خشک می شود. پس از پوسته پوسته شدن، آنها را در یک وعده غذایی آسیاب میکنند، سپس با استفاده از تکنیکهای مختلف که معمولاً شامل جوشاندن و فیلتر کردن برای جدا کردن کرهی چرب از مخلوط میشود، به صورت سرد فشرده میشوند. هنگامی که به درستی فرآوری شود، کره شیا میتواند سالها به تنهایی و بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده اضافه باقی بماند.
فواید کره شی برای پوست: یک نیروگاه پر از مواد مغذی
کره شی باتر حاوی آنتی اکسیدان های قوی و اجزای ضد التهابی و همچنین ویتامین ها و مواد مغذی مهم برای شفا است و حاوی ترکیبات شفابخش و مغذی بیشتری نسبت به سایر روغن های استخراج شده از دانه است.
هم شواهد حکایتی و هم کارآزماییهای بالینی نشان میدهند که شی باتر میتواند به درمان کمک کند:
- چین و چروک
- آفتاب سوختگی
- خارش/التهاب پوست
- اگزما
- زخم ها
- نیش حشرات
- اسکار
- آکنه
یک مطالعه علمی انجام شده در فرانسه نشان داد که یک مرطوب کننده حاوی کره شیا ده برابر بیشتر از مرطوب کننده پلاسبو در حفظ سطوح بالای رطوبت در لایه های سطحی پوست موثر است.
از آنجایی که ترکیب آن به روغن (سبوم) که به طور طبیعی پوست تولید می کند بسیار نزدیک است، شیا می تواند به طور موثری بدون ایجاد حساسیت، مرطوب کند و به عنوان یک محافظ پوست بسیار ارزشمند است. و توانایی کره شی برای افزایش گردش خون در پوست میتواند چرخش سلولی و بهبودی را تسریع کند. این مزایا در درجه اول به دلیل محتوای بالای چربی های دوستدار پوست و اسیدهای چرب است.
چربی های خوب
آجیل و دانه های موجود در میوه شی دارای حدود 50 درصد چربی هستند و منبع غنی تری گلیسیرید هستند و سطح بالایی از ثبات را بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده اضافه دارند. کره شی همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری، تری ترپن ها و ساپونین ها است. تری ترپن های جذب کننده اشعه ماوراء بنفش به محافظت و التیام پوست در برابر آسیب های خورشید کمک می کنند و می توانند به بهبود سریع آفتاب سوختگی کمک کنند. ویتامین
E به ویژه به کاهش التهاب کمک می کند و اثرات آنتی اکسیدانی دارد.
کره شی از 11 درصد چربی غیر صابونی تشکیل شده است. در مقایسه با روغن زیتون (یکی دیگر از مرطوب کننده های محبوب در مراقبت از پوست سنتی)، که تنها حاوی 1٪ است. این چربی ها به چسبیدن رطوبت به پوست و محافظت از سد رطوبتی پوست کمک می کنند.
اسیدهای چرب ضروریکره شی همچنین حاوی پنج اسید چرب ضروری است:
- اسید لینولئیک
- اسید پالمیتیک
- اسید استریک
- اسید اولئیک
- اسید آراشیدیک
اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 برای حفظ سلامت پوست کاملا ضروری هستند. یک مطالعه در سال 1929 نشان داد که کمبود اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی می تواند منجر به آسیب پوست و کم آبی پوست شود. امگا 6 نقش اساسی در محافظت از ساختار پوست دارد و بنابراین می تواند از پیری زودرس جلوگیری کند. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه امگا 6 از تجزیه کلاژن و آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند و همچنین می تواند متابولیسم پوست را بهبود بخشد.
آفتاب سوختگی ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش است که می تواند منجر به التهاب، آسیب سلولی و کاهش ایمنی شود. هنگامی که اسیدهای چرب ضروری روی پوست استفاده می شود، می تواند از آسیب های ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش جلوگیری کرده و آن را معکوس کند.
چگونه شیا در مقایسه با کره های معمولی دیگر بهتر است؟
کره کاکائو: کره کاکائو از درخت کاکائو استخراج می شود و دارای خواص مرطوب کنندگی مثبت زیادی برای پوست است. این کره همچنین یک کره جامدتر است، برخلاف همتای خود کره شی، به غیر از فواید مرطوب کنندگی آن، هیچ خاصیت درمانی عمده ای ندارد. کره کاکائو سرشار از اسیدهای استئاریک و اولئیک است که می تواند باعث انسداد منافذ به خصوص روی صورت شود.
کره کوکوم: کره کوکوم که از درخت کوکوم هندی به دست میآید، افزودنی فوقالعاده برای بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی است، اما نقطه ذوب بسیار بالاتری نسبت به کره شی دارد و ذوب شدن آن در پوست را دشوار میکند.
کره انبه: دانههای این میوهی استوایی یکی از پرطرفدارترین کرهها در مراقبت از پوست را تولید میکنند که دارای درجه کودژنیک پایین است. کره انبه سرشار از اسید اولئیک است، بدون اینکه خیلی چرب باشد، هیدراتاسیون و عناصر تسکین دهنده خوبی را فراهم می کند.
کره
CUPUACU: این کره فوقالعاده مرطوبکننده دارای آنتیاکسیدانهای بالایی است و یکی از مؤثرترین و مؤثرترینها در حفظ آب و در نتیجه هیدراتاسیون عمیق به دلیل محتوای اسید استئاریک بالا است. با این حال، آن را نیز "4" در مقیاس
comodegenic آن را غیر دوستانه برای استفاده از چهره.
در مقایسه، کره شی برای اکثر انواع پوست با درجه کودژنیک پایین و توانایی قوی برای مرطوب کردن مناسب در نظر گرفته می شود. در حالی که بیشتر کرهها به غیر از انبه، چرب و انسدادی هستند، شی را میتوان هم در فرمولاسیون صورت و هم در بدن گنجاند. با این حال، همه مزایا و مکان هایی در مراقبت از پوست دارند!
چرا کره شیا نسبت به روغن معدنی برتری دارد؟بسیاری از مرطوبکنندههای تولید انبوه بیکیفیت با آب، الکل و روغن معدنی پر شدهاند که به طور موقت سطح رطوبت پوست را افزایش میدهند، اما در دراز مدت مؤثر نیستند. این مواد یا تبخیر می شوند (مانند الکل) یا بدون نفوذ عمیق روی پوست باقی می مانند (مانند روغن معدنی که محافظ است، اما مغذی نیست).
کره های طبیعی مانند شی به عنوان یک سد محافظ روی سطح پوست باقی می مانند، اما همچنین عمیقاً به پوست نفوذ می کنند تا حداکثر مزایای آنها قابل تشخیص باشد. روغن معدنی می تواند منافذ را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود و اندازه مولکول آن بر خلاف شی باتر بسیار بزرگ است و نمی تواند عمیقا جذب پوست شود. همچنین نشانه هایی وجود دارد که آلاینده های موجود در روغن معدنی ممکن است پس از استفاده طولانی مدت باعث سرطان شوند.