غذای جنوبی (1)
نام غذای جنوبی که می آید، نخستین غذاهایی که به ذهن آدم می رسند سمبوسه، سوسیس بندری، قلیه ماهی و فلافل هستند. بوی ماهی های جنوب و فلفل زیاد نیز معرف این غذاها هستند.
اما در شهرهای جنوبی کشور غذاهای بسیار متنوعی پخته و سرو می شود که ما پایتخت نشین ها شاید حتی نام آنها را نیز نشنیده باشیم. از میان انبوه آنها ما چندین نمونه بسیار خوب را انتخاب و برایتان نوشته ایم. امید که دوست داشته باشید.
قلیه ماهی
مواد لازم
• 2 کیلوگرم ماهی (شیر، سنگسر، هامور یا شوریده)
• 3 تا 4 عدد پیاز متوسط
• 1 کیلوگرم گشنیز
• 250 گرم شنبلیله
• 200 گرم تمبرهندی
• 2 قاشق چایخوری زردچوبه
• فلفل قرمز کوبیده شده
• یک بوته سیر
• 200 گرم روغن
غذای جنوبی
طرز تهیه
1. سبزی را پس از تمیز کردن بشویید و خشک کنید. سپس آنها را ریز خرد کنید.
2. پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سیر رنده شده را بیفزایید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. سپس سبزی را اضافه و آن را سرخ کنید تا آب سبزی کاملا کشیده شود.
3. ماهی را پس از خرد کردن با یک پیمانه آب و کمی نمک روی حرارت ملایم بپزید. پوست آن را بگیرید و به مخلوط سبزی اضافه کنید.
4. تمبرهندی را در نصف پیمانه آب جوش خیس کنید. سپس در پارچه نازک بریزید و عصاره آن را بگیرید و به ماهی و سبزی اضافه کنید.
5. به غذا نمک و زردچوبه بزنید. دو تا 3 لیوان آب اضافه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به حالت نیمجوش بپزد و اصطلاحا جا بیفتد.
ماهی کباب بندری
مواد لازم (4 نفر)
• یک کیلوگرم فیله ماهی، خرد کرده
• یکچهارم پیمانه روغن مایع
• 6 قاشق غذاخوری آبلیمو
• 6 قاشق غذاخوری آب پیاز
• 4 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
• نمک و فلفل قرمز
غذای جنوبی
طرز تهیه
1. در یک کاسه بزرگ، روغن، آبلیمو، آب پیاز و زعفران را مخلوط کنید و روی آن نمک و فلفل بپاشید.
2. تکههای ماهی را کاملا خشک کنید و داخل مخلوط آماده شده بریزید و دستکم یک ساعت صبر کنید تا ماهی طعم بگیرد.
3. در آخر، ماهیها را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید تا هر دو طرف آن برشته و طلایی شوند.
4. به جای زعفران می توانید ترکیب زردچوبه، فلفل قرمز و پودر سیر استفاده کنید. در این صورت آب پیاز را حذف کنید.
ماهی میدُم
مواد لازم (6 تا 8 نفر)
• 500 گرم برنج
• 500 گرم تره
• 1 کیلوگرم شوید
• 1 کیلوگرم ماهی
• 3 عدد پیاز متوسط
• 100 گرم روغن سرخ کردنی
• 100 گرم روغن مایع
• یک قاشق غذاخوری گرد لیمو عمانی
• نصف قاشق چایخوری زردچوبه
• نمک
غذای جنوبی
طرز تهیه
1. برنج را از چند ساعت خیس کنید و کنار بگذارید.
2. ماهی مناسب این غذا از انواع ماهی های گوشتی همچون ماهی شیر، هامور، سنگسر، میش ماهی و ... است.
3. سبزی را پاک کنید، بشویید و پس از خشک شدن آن را ریز خرد کنید. پیاز را خلال کنید و با 100 گرم روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
4. سبزی را به پیاز داغ اضافه کنید و هم بزنید. سپس، گرد لیمو عمانی، زردچوبه و کمی نمک اضافه کنید و آنها را خوب تفت دهید تا سرخ شوند.
5. ماهی را قطعه قطعه کنید و با نصف پیمانه آب و کمی نمک در قابلمه بریزید تا کمی بپزد. سپس پوست ماهی را بگیرید و به قطعات کوچک تقسیم کنید و داخل سبزی بریزید.
6. 50 گرم روغن را با نصف لیوان آب در کف قابلمه بریزید. نیمی از برنج را در قابلمه بریزید و مخلوط سبزی و ماهی را روی برنج قرار دهید و بعد بقیه برنجها را اضافه کنید. برنج را دم کنید.
7. پس از پخت، همه مواد را با هم داخل قابلمه مخلوط و سپس سرو کنید.
8. موقع کشیدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط می نماییم و سپس در دیس می کشیم.
موضوع: غذای جنوبی (1)
مطالب دیگر:
بهترین و معروف ترین غذاهای تایلند (2)
سوپ جو را در مایکروفر بپزید!
طرز تهیه اسپرینگ رول گوشت
طرز تهیه سس انچیلادای قرمز