برنج مخمر قرمز چه می کند؟
اعتقاد بر این است که برنج مخمر قرمز یک ماده محبوب در طب چینی دارای اثرات کاهش دهنده کلسترول، ضد التهابی و ضد سرطانی است.
برنج مخمر قرمز چیست؟
برنج مخمر قرمز یکی از مواد مورد استفاده در آشپزی آسیایی و طب سنتی چینی نوعی برنج تخمیر شده است که با استفاده از سویه خاصی از کپک تولید می شود. می توان آن را به شکل پودر یافت یا به عنوان مکمل خوراکی مصرف کرد، و فهرست چشمگیر ادعاهای سلامتی آن الهام گرفته از تحقیقات علمی عمیق است - اعتقاد بر این است که کلسترول را کاهش می دهد و التهاب را کاهش می دهد. . تحقیقات همچنین نشان داده است که این ماده ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد و می تواند سطح قند خون و انسولین را نیز بهبود بخشد.
همچنیین برای درمان قند خون می توانید به کلینیک های
درمان قطعی دیابت در شیراز مراجعه نمایید
چگونه کار می کند؟
حاوی موناکولین
K، همان ماده فعال موجود در داروی کاهش دهنده کلسترول لواستاتین است. به همین دلیل، برنج مخمر قرمز ممکن است راه مقرون به صرفهتری برای درمان کلسترول بالا باشد و عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای تجویزی داشته باشد. با این حال، برخی از مطالعات نشان می دهد که مشخصات ایمنی آن شبیه به استاتین های مصنوعی است. این ماده حاوی استرول است که به دلیل اثر کاهش دهنده کلسترول نیز شناخته شده است و اسیدهای چرب تک غیراشباع که اعتقاد بر این است که به کاهش وزن، کاهش خطر بیماری قلبی و کاهش التهاب نیز کمک می کنند.
اعتقاد بر این است که برنج مخمر قرمز با درمان برخی از عوامل خطر مرتبط با آن به درمان یا کاهش خطر سندرم متابولیک (ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی) کمک می کند. یکی از ویژگی های این بیماری مقاومت به انسولین است که در آن بدن از انسولین به طور موثر برای کاهش سطح گلوکز استفاده نمی کند. یک مطالعه کوچک نشان داده است که مصرف آن می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد و به کاهش افزایش سطح قند خون کمک کند.
شواهد چیست؟در طول چند دهه گذشته، بسیاری از مطالعات که مزایای سلامتی بالقوه برنج مخمر قرمز را بررسی کرده اند، نتایج امیدوارکننده ای داشته اند. یک بررسی در سال 2017 نشان داد که در 21 آزمایش، تأثیر مثبتی بر کاهش کلسترول بد داشت. با این حال، برای تعیین اثرات طولانی مدت آن باید تحقیقات بیشتری انجام شود. علاوه بر این، دوز ماده فعال اصلی، موناکولین
K، می تواند بین مکمل ها متفاوت باشد، بنابراین نمی توانیم فرض کنیم که مزایای سلامتی مشاهده شده در تحقیقات موجود مستقیماً به محصولات بدون نسخه ترجمه می شود.
کلسترولدر یک مطالعه، به 79 بیمار بین 23 تا 65 سال، روزانه 600 میلی گرم برنج مخمر قرمز یا دارونما به مدت هشت هفته داده شد. در پایان دوره درمان، بیمارانی که برنج مخمر قرمز دریافت کردند، کاهش قابل توجهی در سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم (کلسترول بد) در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند. اگرچه این یک مطالعه کوچک بود، اما مطالعات و بررسیهای بیشتر اثرات مشابهی در کاهش کلسترول را مشخص کردهاند. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
مقاومت به انسولینیک مطالعه در سال 2012 تأثیر مصرف برنج مخمر قرمز را در کنار سایر مواد شیمیایی مشتق شده طبیعی مورد بررسی قرار داد. در یک مطالعه دوسوکور و کنترل شده با دارونما، به شرکت کنندگان مبتلا به سندرم متابولیک آن را با یک ترکیب فعال زیستی به نام بربرین و پولیکوسانول، یک ماده شیمیایی به دست آمده از نیشکر، داده شد. پس از 18 هفته، 59 شرکتکننده که درمان حاوی برنج مخمر قرمز را مصرف کرده بودند، کاهش مقاومت به انسولین و همچنین کاهش کلسترول بد را نشان دادند. علاوه بر این، سطح قند خون بعد از غذا در مقایسه با دارونما کمتر بود. اما این مطالعه در یک دوره نسبتا کوتاه انجام شد، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات ماندگار مورد نیاز است.
التهاب
در یک مطالعه در سال 2017، به 50 بیمار مبتلا به سندرم متابولیک ترکیبی از برنج مخمر قرمز و عصاره زیتون یا دارونما به مدت هشت هفته داده شد. در پایان کارآزمایی، شرکتکنندگانی که با مخمر قرمز عصاره برنج-زیتون مکمل مصرف کرده بودند، سطوح بیومارکرهای استرس اکسیداتیو را کاهش دادند که یکی از دلایل اصلی التهاب مزمن است. باز هم، مطالعات در مقیاس بزرگتر باید در دوره های زمانی طولانی تری انجام شود تا نتایج قطعی حاصل شود.
یک مطالعه لوله آزمایشی خواص ضد سرطانی برنج مخمر قرمز را با داروهای کاهش دهنده کلسترول، لواستاتین، مقایسه کرد. این مطالعه به طور خاص به تأثیر هر دو ماده بر رشد سلول های سرطان پروستات پرداخت و دریافت که برنج مخمر قرمز بهتر از لواستاتین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد. با این حال، قبل از اینکه بتوانیم اثربخشی آن را به عنوان یک درمان سرطان یا اقدام پیشگیرانه فرض کنیم، باید مطالعات بیشتری انجام شود.
چه کسی می تواند آن را بگیرد؟مصرف برنج مخمر قرمز برای اکثر بزرگسالان سالم باید بی خطر باشد، اما استثناهایی وجود دارد. برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی شود. علاوه بر این، افرادی که از بیماری های کبدی یا کلیوی رنج می برند، یا کسانی که استاتین ها یا داروهای کاهش دهنده کلسترول مصرف می کنند، باید از مصرف آن به عنوان مکمل خودداری کنند. عوارض جانبی بالقوه می تواند شامل سردرد، سرگیجه، نفخ، گاز و درد معده باشد، در حالی که واکنش های جدی تر ممکن است منجر به درد و ضعف عضلانی، مسمومیت کبدی یا علائم آلرژی شود. قبل از مصرف برنج مخمر قرمز باید با
پزشک طب سنتی در شیراز مشورت کنید و همیشه دوز ذکر شده روی بسته بندی را رعایت کنید.