گیاهان آپارتمانی بدون نیاز به نور، تو مسئول گُلِت هستی!
امروز میخواهیم تا راجع به گیاهان آپارتمانی بدون نیاز به نور صحبت کنیم. در مطلب گیاهان خانگی سایهنشین با برخی از انواع گیاهان سایهپسند آشنا شدیم. در این مطلب اطلاعات مفیدی را راجع به نگهداری گیاهان آپارتمانی سایهپسند با شما به اشتراک میگذاریم. پس تا آخر مطلب همراه ما باشید.

گیاهان آپارتمانی بدون نیاز به نور
گیاهان سایهپسند در واقع به گیاهانی گفته میشود که به نور بسیار کم محیط قانعاند! این نوع از گیاهان در داخل آپارتمانها و خانههای کوچک امروزی که در نواحی پر تراکم شهر نور زیادی را دریافت نمیکنند بسیار اهمیت دارند. گیاهان آپارتمانی بدون نیاز به نور به دریافت میزان کم نور سازگار شدهاند.
نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی، مستقیم یا غیر مستقیم؟
نور مورد نیاز برای گیاهان آپارتمانی اغلب به دو صورت نور مستقیم و یا غیرمستقیم بیان میشود. منظور از نور مستقیم، نور خورشید بدون هیچ فیلتری مانند پرده پنجره است. گیاهانی که به نور مستقیم نیاز دارند پشت پنجرههای نورگیر و آفتابی حال خوبی دارند، این نوع گیاه در بین گیاهان فضای باز بیشتر وجود دارد. نور غیرمستقیم، دریافت نور با استفاده از یک فیلتری مانند پرده پنجره است. اغلب گیاهان آپارتمانی به نور غیر مستقیم و کافی نیاز دارند.
گیاهان آپارتمانی، این ۶ علائم نوری را جدی بگیرید!
برخی از علائمی که میتوان گفت در ارتباط به نیاز نوری گیاهان آپارتمانی علائمی مشابه دارد، در ادامه مطلب آمده است:
گیاه کم پشت با گل کم: اگر گیاه گلدار آپارتمانی خریدهاید که گل میدهد، تامین نور کافی آن بسیار مهم است. گیاهانی که نیاز به نور زیاد دارند در نور کم به مدت طولانی برگهای خود را ازدست میدهند و گلدهی آنها کاهش مییابد.
زرد شدن برگها: در برخی از گیاهان آپارتمانی نور زیاد باعث زرد شدن برگها میشود. برای تشخیص این موضوع باید نیازهای نوری گیاه را به خوبی بشناسید.
سوختگی برگ: زمانی که گیاه نور بیش از حد و مستقیم دریافت کند، برگهایش میسوزد. گلدان را به جایی با نور غیر مستقیم انتقال دهید.
سبز شدن برگهای رنگی: برگهای برخی از گیاهان در برابر نور کافی تغییر رنگ میدهد. به طور مثال حسن یوسف و برگ بیدی ابلغ از گیاهانی هستند که در رنگ برگ آنها در نور زیاد رنگی (قرمز و یا بنفش) میشود.
باریک شدن ساقه: زمانی که نور کافی به گیاه آپارتمانی نرسد، ساقه نازک میشود و رشد طولی ساقه هم بیشتر میشود.در این حال برگ ها کوچک میشوند. این نشانه را در گیاه آفتاب دوست بریوفیلوم، زمانی که به مدت طولانی در سایه بماند میبینید.
کدر و بی رمق شدن برگها: برخی از گیاهان در نور بیشتر از نیازشان کدر و بی رمق میشوند. در اینصورت باید آن را در سایه قرار دهید. گیاه گندمی از گیاهان آپارتمانی سایه پسندی است که در نور زیاد چنین علامتی را نشان میدهد.
استفاده از نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی
یکی از تکنولوژیهای جدید برای رشد گیاهان آپارتمانی در خانههای کم نور، استفاده از نور مصنوعی است. چراغ رشد گیاه به رشد مناسب گیاهان آپارتمانی کمک میکند. این نوع لامپ یک منبع برای شبیه سازی نورخورشید است. پس حتی اگر خانهای با کمترین مقدار نورطبیعی را دارید، نگران نباشید میتوانید برای رشد گیاهان خود از لامپ رشد گیاه استفاده کنید.
نیاز نوری گیاهان آپارتمانی، حواستان به گیاهان خنثی باشد!
گیاهان از نظر نیاز نوری به سه دسته: سایه پسند، آفتاب پسند و خنثی تقسیم میشوند. این ویژگی مانند یک طیف است و نمیتوان برای گیاهان حدی از نیاز نوری را تعیین کرد. البته رشد ایدهآل هر گیاه به یک مقدار مشخصی از نور (مثلا روزی ۱۰ ساعت نور غیر مستقیم) نیاز دارد. به طور مثال ممکن است یک گیاه آپارتمانی در نور کم، مشکلی نداشته باشد و به رشد خود ادامه دهد ولی با وجود نور بیشتر و کافی به گلدهی برسد و یا رنگ برگهایش تغییر کند.
اگر گیاه آپارتمانی جدید خریداری کردهاید و فروشنده به شما گفته است نیاز نوری گیاه آپارتمانی متوسط است. یا اگر گیاهی را هدیه گرفتهاید و از نیازهایش آگاه نیستید، این شما هستید که با آزمون و خطا و دقت زیاد به حال گیاه آپارتمانیتان باید نیاز نوری گیاه را متوجه شوید. در ابتدا گیاه را در فضایی با نور غیر مستقیم و کافی قرار دهید، هر روز به حال گیاه خود توجه کنید. علاوه بر اینکه شناخت و مطالعه در رابطه با گیاه تازه وارد در نگهداری آن ضروری است، ولی فراموش نکنید همهی عوامل محیطی منزل شما با همدیگر بر روی رشد و سرزندگی گیاه تاثیر میگذارند.
منبع : چیدانه