نکاتی درباره نگهداری از زعفران که باید بدانید !
زعفران یکی گیاهان پرکاربرد در آشپزی است. در مورد نگهداری و طریقه مصرف زعفران نکته های مهم و ساده ای وجود دارد که در این مقاله این نکات را به شما معرفی می کنیم.
دانستی هایی درباره زعفران
- زعفران گیاهی است که خواص دارویی و رنگ غذایی دارد. طریقه نگهداری و مصرف این گیاه بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب نکات کلیدی و موارد مهم طریقه مصرف این گیاه پرطرفدار را برای شما گردآوری نموده ایم.
- زعفران ، گیاهی است چند ساله كه دارای پیاز می باشد این پیاز دارای غلاف قهوه ای رنگی است. این گیاه در جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا روییده می شود. دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته كلاله قرمز رنگ می باشد. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. كلاله زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و موسیلاژ است. تکثیر زعفران منحصرا توسط غده زیر زمینی بنه ( کورم ) متداول است.
- عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و یك تركیب اكسیژن دار و همراه با سینئول به نام سافرانال می باشد. طعم زعفران مربوط به هیتروزید تلخ پیكروكروسین است. رنگین بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام كروسین می باشد. زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 كیلوگرم گل زعفران بدست می آید كه وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشك شدن به یك كیلوگرم می رسد.
نگهداری از زعفران
زعفران را باید دور از نور و رطوبت نگهداری کرد زعفران را در ظروف شیشه ای یا فلزی دربسته نگهداری نمایید. توجه داشته باشید اسانس زعفران قابل تبخیر شدن است، بنابر این درب ظرف زعفران را ببندید درصورت باز ماندن درب ظرف زعفران اثرات داروئی و کیفیت آن کاهش می یابد.
منبع: سیمرغ
موضوع: نکاتی درباره نگهداری از زعفران که باید بدانید !
مطالب مرتبط:
چگونه بدون داشتن چوب آتش روشن کنیم ؟
بهترین روش پخت و نگهداری شاه بلوط چیست ؟
نشانه های وجود موریانه در خانه
چگونه برنج تقلبی را از برنج اصلی تشخیص دهیم ؟
روش درست پاک کردن پای مرغ
برای کودک در حال رشد روزی چند تخم مرغ لازم است ؟
کاربردهای لاک ناخن در خانه داری