خواص هلو چیست؟ (آشنایی با خواص درمانی میوه هلو)
هلو میوهای پرطرفدار، خوشمزه و پرخاصیت است که ارزش غذایی فراوانی داشته و سرشار از ویتامین های مفید برای سلامت بدن، پوست و زیبایی است. کاهش وزن، کنترل قند و چربی خون، تسکین درد مفاصل، درمان اختلالات کبدی، افزایش میل جنسی و حفظ جوانی، طراوت و شادابی پوست از مهمترین خواص و فواید درمانی این میوه است. در این مطلب برخی از مهمترین خواص دارویی این میوه گرداوری شده است. با ما همراه باشید.
گیاه شناسی هلو
هلو میوه درختی به همین نام میباشد که براساس چسبیدن گوشت میوه به هسته، به دونوع هسته جدا و هسته چسب تقسیم بندی میشود. میوهای نسبتاً ترش و شرین است و مواد قندی و نشاستهای آن به آسانی هضم میشود و معده به راحتی هضم آن را تحمل میکند. خواص این میوه بسیار مشابه با خواص شلیل بوده، با این تفاوت که میوه شلیل بدون کرک بوده، طعم آن شیرنتر از هلو است.
خواص هلو (طبیعت و خواص درمانی)
طبیعت این میوه سرد است و برای افراد گرم مزاج بخصوص آنانکه طبیعت گرم و خشک دارند مفید است. برخی از مهمترین خواص و فواید درمانی آن به طور خلاصه عبارتند از:
دارای خاصیت ملین بوده، به دلیل فیبر فراوان برای درمان یبوست مفید میباشد. همچنین همانند سایر میوه ها و سبزیجات، مصرف این میوه برای افرادی که تمایل به لاغری و کاهش وزن دارند بسیار مفید میباشد.
غنی از ماده ای به نام بتا کاروتن میباشد که پیش ساز ویتامین ا بوده و همانند خواص هویج، برای تقویت بینایی و درمان بیماری های چشم بسیار مفید میباشد. دو مادهلوتئین و زیگزانتین موجود در این میوه موجب کاهش خطر ابتلا به آب مروارید به خصوص در افراد مسن می شود و در درمان خشکی چشم نیز بسیار مفید .
سرشار از فیبرهای محلول در آب هست که باعث هضم راحت غذا و بهبود گوارش می شود، همچنین در طب سنتی به دلیل خاصیت قابض بودن ، برای درمان اسهال نیز کاربرد دارد.
مصرف این میوه ، ترشح و دفع صفرا را در افراد صفراوی آسان می سازد، همچنین به دلیل طبع سرد این میوه، در کاهش حرارت کبد و کلیه مؤثر است. مصرف این میوه در تابستان به کاهش عطش و گرمازدگی کمک شایانی میکند.
ازاین میوه به طور گسترده برای تهیه انواع کرم های مراقبتی و بهداشتی پوست استفاده می شود .فلاونوئیدها، ویتامین هاو مواد معدنی ضروری موجود در هلو بهاز بین بردنسلول های مرده پوست کمک می کند. به علاوه موجب رطوبت و نرمی پوست شده و از بروز آکنه و لکه های پوستی پیشگیری می کند. به طورکلی استفاده از کرمهای حاوی عصاره هلو و قراردادن ماسک هلو بر روی پوست باعث افزایش مقاومت و بالا بردن خاصیت ارتجاعی پوست شده و به جوان ماندن پوست کمک شایانی میکند.
این میوه سرشار از مواد آنتی اکسیدان بوده، از خواص این میوه کمک به پیشگیری از سرطان و به طورکلی افزایش قدرت بدن در مقابله با بیماری ها میباشد.
ارزش غذایی هلو
میوه ای پرخاصیت بوده که انواع ویتامین های مورد نیاز بدن نظیر ویتامین آ، ویتامین کا و ویتامین های گروه ب را دارا میباشد، همچنین حاوی عناصر معدنی پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و اهن نیز میباشد. همچنین هلو از ۸۷ درصد آب تشکیل شده است و به این ترتیب باعث تأمین آب بدن شده و به دفع توکسین ها و یا همان سموم بدن کمک زیادی می کند.
- مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
- انرژی 39 کیلو کالری
- چربی 0/25 گرم
- پروتئین 5/36 گرم
- کربوهیدرات 9/54 گرم
- قند 8/4 گرم
- فیبر 1/5 گرم
- سدیم 0 میلی گرم
- پتاسیم 190 میلی گرم
- کلسیم 6 میلی گرم
- فسفر 20 میلی گرم
- آهن 0/25 میلی گرم
- منیزیم 9 میلی گرم
- منگنز 0/06 میلی گرم
- نیاسین 0/806 میلی گم
- ویتامین آ 326 واحد
- ویتامین کا 2/6 میکرو گرم
مضرات هلو (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)
مغز هسته هلو دارای ماده سمی سیانوژن زا بوده، و مصرف آن خطرناک است و به منظور درمان نیز بایستی تحت نظر پزشک مصرف گردد.
زیاده روی در مصرف هلو باعث ایجاد نفخ شده، همچنین به دلیل طبع سرد آن افراد سرد مزاج بایستی از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.