بهترین روش نگهداری از گوجه فرنگی در زمستان
برای تهیه بسیاری از غذاها از گوجه فرنگی استفاده می کنیم اما با سرد شدن هوا رنگ و طعم گوجه فرنگی های قرمز پرآب و گوشت تابستانه تغییر می کند و جای خود را به گوجه فرنگی های گلخانه ای می دهد . همچنین در فصل زمستان با کمیاب شدن گوجه فرنگی قیمت آن نسبت به تابستان بسیار بیشتر است .
بنابراین بسیاری از خانم های ایرانی به رسم دیرین خود مانند مواد خوراکی دیگر گوجه فرنگی را برای فصل زمستان نگهداری می کنند . برای نگه داری از گوجه فرنگی برای فصل زمستان روش های مختلفی وجود دارد که شما را در این بخش از نمناک با این روش ها آشنا خواهیم نمود .
هنگام خرید گوجه فرنگی به نکات زیر توجه کنید:
هنگام خرید گوجه فرنگی ، گوجه های رسیده و قرمز را که سفت نیستند و قسمت های سفید و سبز ندارند را انتخاب کنید.بهتر است گوجه هایی که کمتر گوشت و بیشتر دانه دارند را انتخاب کنید.
روش جدا کردن پوست گوجه فرنگی
- قبل از اینکه روش های مختلف نگهداری گوجه فرنگی برای فصل زمستان را برای شما توضیح دهیم بهتر است ابتدا با روش جدا کردن پوست گوجه فرنگی آشنا شوید .
- برای پوست کندن گوجه فرنگی نیاز نیست مانند میوه ها از چاقو استفاده کنید زیرا در صورت استفاده از چاقو گوشت و پوست گوجه با هم جدا می شوند . برای جدا کردن راحت پوست گوجه فرنگی ، دو دقیقه گوجه را در آب جوش بیندازید.
- سپس گوجه ها را از آب جوش بیرون آورید و در آب سرد قرار دهید . بعد از چند دقیقه راحت می توانید با کمک چاقو پوست گوجه ها را بکنید.
نگهداری گوجه فرنگی در فریزر
روش اول:
- ابتدا گوجه فرنگی تازه مطابق با مصرف و گنجایش فریزر خود تهیه کنید.
- گوجه فرنگی ها را بشویید .
- به همان شیوه که گفتیم ، پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و خرد کنید.
- گوجه فرنگی های خرد شده را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید .
- زمانی که گوجه فرنگی پخت ، به آن مقداری نمک بزنید و اجازه دهید تا سرد شود.
- گوجه فرنگی های پخته شده را داخل کیسه فریزر بریزید و در فریزر بگذارید.
روش دوم:
- پس از تهیه گوجه فرنگی تازه ، آنها را شسته و پوست بگیرید.
- سپس گوجه ها را خرد کنید .
- چند پیاز را پوست بکنید و خرد کرده و سرخ کنید . میزان پیاز بستگی به مقدار گوجه فرنگی دارد .
- گوجه فرنگی های خرد شده را درون یک قابلمه بریزید و پیاز داغ را به آن بیافزایید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید .
- پس از پخته شدن گوجه ها، گاز را خاموش کرده و اجازه دهید گوجه ها سرد شود .
- گوجه فرنگی های پخته شده را درون کیسه فریزر یا داخل ظروف دربدار ریخته و درون فریزربگذارید.
تهیه کمپوت گوجه فرنگی
- ابتدا گوجه فرنگی ها را شسته و خرد کنید.
- قابلمه مناسبی انتخاب کنید و گوجه فرنگی ها را داخل آن بریزید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.
- سپس برای طعم دار شدن گوجه فرنگی ها مقداری فلفل سبز تند و مرزه را ریز کرده و داخل گوجه فرنگی ها بریزید .
- بعد از نرم شدن و پختن گوجه ها مقداری نمک و ادویه های دلخواه خود را به گوجه ها بیافزایید.
- سپس مقداری روغن داخل گوجه ها بریزید و بگذارید گوجه ها چند دقیقه روی حرارت بماند.
- زمانی که گوجه فرنگی ها سرد شد آنها را داخل شیشه هایی با درب فلزی بریزید.
- شیشه های حاوی گوجه فرنگی را داخل قابلمه بزرگی که در آن ، آب در حال جوشیدن است ، قرار دهید .
- شیشه ها را پس از 15 تا 20 دقیقه از آب جوش بیرون آورده و در جای مناسبی بگذارید .
- این شیشه ها را می توانید بیرون از یخچال نیز نگهداری کنید .
خشک کردن گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی ها را شسته را و ورقه ای خرد کنید.
- گوجه ها را درون سینی تمیزی چیده و با استفاده از حرارت آفتاب، بخاری یا فر خشک کنید.
- گوجه های خشک شده را درون ظرف تمیزی بریزید و نگهدارید.
- اگر گوجه ها کاملا خشک نشده باشند ، کپک خواهند زد.
پوره گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی های تازه را خوب بشویید و از وسط نصف کنید
- قسمت سر گوجه و قسمت های خراب آن را کاملا جدا کنید .
- با قاشق دانه های گوجه فرنگی را جدا کنید .
- گوجه ها را خرد کنید .
- گوجه ها را داخل قابلمه چدن یا آلومینیومی که کف ضخیم و سنگینی دارد ، بریزید و روی حرارت بگذارید تا گوجه ها بپزند.
- بعد از پخته شدن گوجه هاصبر کنید تا گوجه ها سرد شود .
- سپس با استفاده از مخلوط کن یا بلندر یا هر نوع غذاساز دیگر گوجه های پخته را بزنید تا کاملا پوره شوند.
- پوره گوجه فرنگی را درون کیسه فریزر ریخته و هوای اضافی کیسه را خارج کنید .
- می توانید با این روش در زمستان نیز گوجه فرنگی داشته باشید.
نکات مهم برای نگهداری گوجه فرنگی
- روش فریز کردن مناسب تر است زیرا کمتر مواد مغذی گوجه فرنگی در این روش از بین می رود .
- با روش خشک کردن می توان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد . این روش در صورتی مناسب است که با شرایط بهداشتی انجام شود.
- با روش کنسرو کردن یا قوطی های رب طولانی می توان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد و مدت زیادی مورد استفاده قرار داد.
منبع: نمناک
موضوع: بهترین روش نگهداری از گوجه فرنگی در زمستان
مطالب مرتبط:
چگونه بوی بد رنگ در خانه را از بین ببریم ؟
چگونه لکه خودکار را از روی چرم سفید پاک کنیم ؟
چگونه چسب دو طرفه را از روی دیوار بکنیم ؟
درباره کاغذ دیواری قابل شستشو بیشتر بدانید !
چگونه لکه های میوه و توت از روی لباس را پاک کنیم ؟
چگونه لکه های سیاهی گردو از دست را پاک کنیم ؟
چگونه مایع ظرفشویی خانگی درست کنیم ؟
چگونه لباس های مشکی رنگ و رو رفته را دوباره نو کنیم ؟
بهترین راه تمیز کردن وان حمام
اشتباهات رایج در هنگام استفاده از جاروبرقی