دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز را در این مقاله از پی جو به شما معرفی می کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید با تاریخچه و بخش های مختلف این دانشکده آشنا شوید.
معرفی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
معرفی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
مقاله زیر به معرفی دانشگاه علوم پزشکی شیراز پرداخته است در صورت تمایل آن را مطالعه کنید :
معرفی دانشگاه علوم پزشـکی شیراز
همچنین در صورتی که تمایل دارید با رشته های مهم رشته های تجربی غیر از پزشکی آشنا شوید می توانید به مقاله معرفی دانشکده پیراپزشکی شیراز مراجعه کنید.
تاریخچه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
بخش تغذیه در سال 1364 با تاسیس دوره کارشناسی ارشد تغذیه شروع به فعالیت نمود و تحت پوشش بخش پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی قرارگرفت. در سال 1370 بنا برسیاست دانشگاه این گروه به دانشکده بهداشت انتقال یافت. در سال 1380 با توجه به نیاز منطقه و وجود امکانات بالقوه در دانشکده بهداشت مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته تغذیه اخذ گردید و پس از آن گروه تغذیه با گسترش امکانات کمی و کیفی خود مجوز پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ( سال 1388 ) و کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در
تغذیه ( سال 1392 ) را کسب نمود. با توجه به امکانات افزایش یافته نظیر تعداد اعضای هیئت علمی، کارشناسان و تجهیزات آزمایشگاهی و از طرفی سابقه طولانی مدت تربیت نیروهای کارشناسی ارشد و کارشناسی و همچنین شکل گیری مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد جدید؛ دانشکده تغذیه و علوم غذایی به صورت رسمی از تاریخ 16/4/92 و با داشتن سه گروه آموزشی تغذیه بالینی، تغذیه جامعه و بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، سه دوره کارشناسی ارشد علوم تغذیه، علوم بهداشتی در تغذیه و بهداشت و ایمنی مواد غذایی و یک مقطع دکتری علوم تغذیه فعالیت خود را آغاز نمود. رشد چشمگیر و مداوم فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشکده تازه تاسیس یافته منجر به موافقت وزارت متبوع با تاسیس دوره جدید دیگر کارشناسی ارشد تغذیه بالینی از مهرماه سال 1396 گردید.
رسالت دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز:
دانشکده تغذیه و علوم غذایی به عنوان یکی از دانشکده های تغذیه در کشور در راستای تحقق وظایف زیرتلاش می کند :
- تربیت دانشجویانی که در موفقیت حرفه ای و علمی از اساتید خود برتر باشند.
- ایفای نقش به عنوان قطب آموزشی و پژوهشی جنوب کشور
- هدایت و بستر سازی جهت انجام پژوهشهای کاربردی و اساسی مورد نیاز
- مشارکت در ارتقای سالمت از طریق ارائه خدمات آموزشی جامع ، با کیفیت و هزینه اثربخش
- تربیت نیروهای جوان و محقق و خالق و کارآمد
دانشکده تغذیه و علوم غذایی در راستای تحقق رسالت دانشگاه به قوانین و مقررات، دستورالعمل ها و بخشنامه های ارسالی پایبند بوده و ضمن رعایت ارزش های انسانی به عنوان
یک عنصر پویا، از مشارکت کارکنان، دانشجویان، اعضاء هیئت علمی و جامعه در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها استقبال کرده و زمینه های مشارکت را با تشکیل تیم ها و کمیتههای مختلف همراه با ارزیابی مناسب از فعالیت ها و اطالع رسانی دقیق به نحو مطلوب فراهم می کند تا خدمات به نحوی ارائه شود که توقع و منافع همه گروه های ذی نفع درچارچوب مقررات مورد توجه قرار گیرد.
ساختار تشکیلاتی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
ریاست دانشکده
دکتر محمد حسن افتخاری
معاونتها
1.معاونت آموزشی
دکتر زهره مظلوم
2.معاونت پژوهشی
دکتر سید محمد مظلومی
3.معاون تحصیالت تکمیلی
دکتر زهره مظلوم
4.معاون فرهنگی
دکتر مرضیه اکبرزاده
5-معاون پشتیبانی
حمید رضا رفیعی
آزمایشگاه
- آزمایشگاه میکروبیولوژی موادغذایی
- آزمایشگاه شیمی ومواد غذایی
- آزمایشگاه تحقیقات تغذیه
- آزمایشگاه انتروپومتری
دروس رشته کارشناسی علوم تغذیه
دروس عمومی رشته علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام | 4 | ادبیات فارسی | 3 |
یک درس از دروس اخلاق اسلامی | 2 | زبان عمومی | 3 |
یک درس از دروس انقلاب اسلامی | 2 | تربیت بدنی 1 | 1 |
یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی | 2 | تربیت بدنی 2 | 1 |
یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی | 2 | - | - |
جمعیت و تنظیم خانواده | 2 | جمع | 22 |
دروس پایه رشته علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
روشهای مطالعه و یادگیری | 2 | بیوشیمی مقدماتی | 4 |
فیزیولوژی | 3 | آناتومی | 1 |
آمارحیاتی | 2 | مبانی روان شناسی | 2 |
جامعه شناسی پزشکی | 2 | اپیدمیولوژی بیماریها | 2 |
بهداشت عمومی | 2 | میکروب شناسی عمومی | 3 |
انگل شناسی | 2 | جمع | 25 |
دروس اصلی رشته علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
بیوشیمی متابولیسم | 4 | بهداشت و مسمومیتهای غذایی | 2 |
میکروب شناسی مواد غذایی | 2 | اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی | 2 |
شیمی و تجزیه مواد غذایی | 2 | اثر فرایند بر ارزش غذا | 2 |
تغذیه اساسی1 | 3 | تغذیه اساسی 2 | 2 |
فیزیولوژی تغذیه | 2 | زبان تخصصی | 2 |
اصول تنظیم برنامه های غذایی | 1 | اصول ایمونولوژی | 1 |
داروشناسی | 2 | مدیریت خدمات غذایی | 2 |
کاربرد رایانه در علوم تغذیه | 1 | اکولوژی غذا و تغذیه | 2 |
پاتوفیزیولوژی | 2 | جمع | 37 |
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
الف : بخش صنایع غذایی صنایع گوشت و روغن صنایع شیر – لبنیات و غلات صنایع کمپوت – کنسرو و نوشابه اداره استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذایی | 3 | ب : کارآموزی تغذیه در PHC و سایر مراکز جامعه مراکز روستایی مراکز شهری مراکز شهرستانی و سایر مراکز جامعه | 6 |
پ : کاراموزی تغذیه در بیمارستان مدیریت بخش غذایی بیمارستان آزمایشگاه تشخیص طبی بخش بیماریهای کودکان مشاوره بیماران سرپایی بخش گوارش – کبد و بانکراس بخش قلب – عروق و CCU بخش دیابت و غدد درون ریز بخش جراحی و ICU بخش کلیه | 9 | | 18 |
رشته کارشناسی ارشد علوم تغذیه
رشته علوم تغذیه از رشته های مورد توجه جوانان در چند سال اخیر است. این رشته به رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن میپردازد. در این میان اصول علم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام میگیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماریهای مختلف را مشخص میکند.
ویژگیهای خاص رشته علوم تغذیه از جمله امکان تاسیس دفتر کار مشاوره تغذیه ( معروف به مطب تغذیه ) این رشته را در زمره پرطرفدارترین رشته های چند سال اخیر درآورده، تا آنجا که قبولی در این رشته نیازمند برنامه ریزی و تلاش ویژه است. این اقبال عمومی مسوولیت برنامه ریزان را در راستای فراهم نمودن امکانات لازم برای اشتغال موثر فارغ التحصیلان در چند سال آینده دو چندان می سازد.
در این خصوص لازم است تا اقداماتی نظیر فرهنگ سازی عمومی و توجه به ضرورت و مزایای مشاوره تغذیه، اعطای تسهیلات مناسب برای توسعه دفاتر مشاوره تغذیه، ارایه گزینه های جایگزین مطب برای آن دسته از افرادی که به هر دلیل امکان یا تمایل تاسیس مطب را ندارند و نظایر آن صورت پذیرد. در غیر اینصورت، باید نگران افزایش تعداد فارغ التحصیل جویای کار در این رشته بود.
در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال شغل و استخدام هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه های دارای رشته ارشد علوم تغذیه، معرفی رشته های دکترای علوم تغذیه (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی مشاغل و بازارکار این رشته ارایه می شود.
رشته های کارشناسی مجاز برای ورود به این رشته بر اساس دفترچه کنکور ارشد 95 عبارتند از:
کارشناسی رشته های علوم و صنایع غذایی، مهندسی علوم و صنایع غذایی، علوم تغذیه، بهداشت مواد غذایی، مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی، مهندسی کشاورزی علوم دامی، زیست شناسی(گیاهی، جانوری، عمومی، سلولی مولکولی، شیلات و آبزیان، دریا)، دبیری زیست شناسی با گرایش زیست شناسی عمومی، پرستاری، مامایی، بهداشت عمومی، فیزیولوژی، علوم آزمایشگاهی، بیوشیمی، میکروب شناسی، رژیم شناسی، هوشبری، اتاق عمل، بهداشت محیط، بهداشت و بازرسی گوشت، مهندسی تولیدات دامی، اقتصاد تغذیه، زیست شناسی گرایش میکروبیولوژی
برنامه درسی (سر فصل) ارشد علوم تغذیه و تعداد واحدها :
دروس تخصصی اجباری کارشناسی ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد درس |
روشهای آمار زیستی | 3 | روش تحقیق در علوم تغذیه | 2 |
فیزیولوژی تغذیه پیشرفته | 2 | تغذیه پیشرفته 1 | 3 |
تغذیه پیشرفته 2 | 3 | تغذیه بالینی | 2 |
اپیدمیولوژی تغذیه | 2 | مباحث جاری تغذیه | 2 |
سمینار | 1 | جمع | 20 |
دروس تخصصی اختیاری کارشناسی ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
برنامه ریزی غذا و تغذیه | 2 | تغذیه تجربی | 2 |
زبان تخصصی پیشرفته | 2 | بیولوژی مولکولی | 2 |
پاتوفیزیولوژی | 2 | جمع | 10 |
اطلاعات تماس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
آدرس دانشکده تغذیه و علوم غذایی : شیراز، بلوار رازی. روبروی باشگاه برق . دانشکده تغذیه و علوم غذایی
شماره تماس دانشکده تغذیه و علوم غذایی : 07137251001-5
شماره فکس دانشکده تغذیه و علوم غذایی : 37257288
کد پستی دانشکده تغذیه و علوم غذایی : 7153675541
با رفتن به مجله ی شیرازگردی پی جو می توانید با دیگر دانشکده های مهم شیراز از جمله دانشکده توانبخشی شیراز آشنا شوید.
کلام آخر
در این مقاله از پی جو شما را با دانشکده تغذیه و علوم غذایی آشنا کردیم. شما می توانید از این مقاله برای آشنایی با قسمت های مختلف این دانشکده استفاده کنید.
منبع: پی جو