مراسم کریسمس در کشورهای مختلف
برگزاری کریسمس در کشورهای مختلف مسیحی بنا به سنت و رسم و رسوم آنان، تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارد. اما مشترکات این مراسم این است که: مسیحیان برای جشن گرفتن میلاد عیسی مسیح به کلیساها میروند، در منزل یک درخت کاج را تزیین و چراغانی میکنند و در خیابانها و کوچهها دستهدسته سرودهای پرستشی و شکرگزاری اجرا مینمایند.
همچنین در ایام کریسمس، حراجیهایی برپا میشود و در روز باکسینگ در 26 دسامبر، کارمندها از کارفرمای خویش هدیه دریافت میکنند.
به علت اینکه زمان دقیق تولد مسیح معلوم نیست، کلیساها به طور توافقی کریسمس، را روز 25 دسامبر اعلام کرده اند، اما این جشن در بعضی کلیسا ها 7 یا 8 ژانویه گرفته می شود.
اما به جز اینکه در زمان این جشن تفاوت هایی وجود دارد، در نحوه برقراری آن هم تفاوت هایی وجود دارد؛ در نحوه کادو دادن، در اندازه درخت، شام شب کریسمس و ...
بابا نوئل، پدر کریسمس یا سنت نیکولاس؟
شخصیتی که امروزه به شکل پیرمردی مهربان و چاق است و با لباس سرخ رنگ و ریشی سفید و بلند، هنگام کریسمس در میان برگزارکنندگان این جشن ظاهر میگردد به چندین اسم شناخته میشود که بابانوئل (Papa noel)، سانتا کلوز (Santa claus) و سنت نیکولا (Saint Nicola) از معروفترین این اسامیاند.
درخت کریسمس
امروزه در تمام جهان درخت کاج نماد مهم کریسمس است. در درخت کریسمس، نیز میان کشور های اروپایی تفاوت های بسیار زیادی وجود دارد.
یک تولید کننده درخت کریسمس در دانمارک میگوید: فرانسوی ها درخت کوچکتر را ترجیح می دهند. اما هلندی ها و دانمارکی ها درختی دوست دارند که فضاهای کافی بین شاخه های آن باشد تا بتوانند تزئینات بیشتری را بین آنها جای دهند.
مردم روسیه هم برخلاف بیشتر کشورهای اروپایی، عموما درخت های بلند و بزرگ را می پسندند.
غذای روز کریسمس چیست ؟
در بریتانیا و انگلستان غذاهای سنتی متعددی برای شب کریسمس، تهیه میشود. بوقلمون یا غاز تنوری یکی از این غذاهای سنتی است. امروزه اگر سر میز شام بریتانیاییها بنشینید، پیشغذا، میگو یا ماهی سالمون دودی است. غذای اصلی بوقلمون تنوری است که همراه با سیب زمینی آبپز، سرخکرده یا پوره سرو میشود. سبزیجات، هویج سرخشده و سایر مخلفات هم در کنار غذا دیده میشود. پس از غذا، پودینگ کریسمس، که نوعی پودینگ میوهای لذیذ است، سرو میشود. در تهیهی این پودینگ از میوههای خشک، آجیل و ادویهجات استفاده میشود.
کیک کریسمس، هم شامل میوههای خشک و انواع مغزها است. این کیکها با مارزیپان و خمیر بادام و در نهایت با رویال آیسینگ تزیین میشوند.
یکی دیگر از خوراکیهای سنتی کریسمس در انگلستان، پای Mince است. پای شیرین و مقوی که از میوهجات خشک و انواع مغزها تهیه میشود.
در فرانسه پس از انتخاب پنیر و گوشت سرد، خانوادههای فرانسوی اردک با ژله شور و رول کلم که با گوشت خوک منجمد پر میشود، سرو میکنند.
آلمان؛ آلمانی ها معمولا در روز کریسمس غذای سبکی را انتخاب می کنند، تا فعالیتشان در روز های بعدی کم نشود. آن ها اکثرا در روز کریسمس سوسیس و سالاد سیب زمینی می خورند. در دو روز بعدی که آلمان ها به بازدید خانواده شان می روند، غذاهای بهتری می خورند!
غذاهای مجارستان در کریسمس سوپ ماهی و یا استیک مرغ و گوشت غذای اصلی کریسمس در مجارستان است. دسرهای سنتی شامل کیک «پاپی سید رول» و «نوت رول» می باشد. بر اساس باورهای سنتی فلس های ماهی و گردو پول و ثروت و «پاپی سید» شادی و موفقیت به ارمغان می آورد.
ایتالیا طبق سنت، غذای شب کریسمس، گوشت قرمز ندارد و از ماهی و سبزیجات تشکیل میشود. در کنار غذاهای سنتی، انواع پاستا هم سر میز شام ایتالیاییها وجود دارد.یکی از شیرینیهای سنتی که ایتالیاییها در روزهای کریسمس و سال نو تهیه میکنند، نوعی نان شیرین به نام Panettone است که یکی از سمبلهای شهر میلان هم محسوب میشود. البته در کشورهای دیگر از جمله فرانسه، اسپانیا، پرتغال و... هم این نان تهیه میشود. Pandoro نام یکی دیگر از شیرینیهای کریسمس است که معمولا به شکل یک قلهی پوشیده از برف تزیین میشود.
در اسپانیا نوقا یا تورون (Turrón) در اسپانیا به عنوان یکی از دسرهای سنتی شب کریسمس، سرو میشود. این شیرینی که با ترکیبی از عسل، شکر، سفیدهی تخم مرغ و بادام درست میشود، طعم ویژهای به جشنهای کریسمس، در خانوادههای اسپانیایی میدهد. یکی دیگر از غذاهای سنتی مرسوم در اسپانیا که برای شب کریسمس، تهیه میشود، نوعی ژامبون است.
ترکیه؛ غذا مخصوص در شب سال نو این کشور بوقلمون است.
موضوع: مراسم کریسمس در کشورهای مختلف
مطالب مرتبط:
جشنواره واکاکایوسا ژاپن - فستیوال جهانی
آشنایی با انواع قهوه
چگونه هوای خانه را بدون دستگاه بخور مرطوب کنیم؟
شب یلدا نزدیک است