غذای جنوبی (2)
نام غذای جنوبی که می آید، نخستین غذاهایی که به ذهن آدم می رسند سمبوسه، سوسیس بندری، قلیه ماهی و فلافل هستند. بوی ماهی های جنوب و فلفل زیاد نیز معرف این غذاها هستند.
اما در شهرهای جنوبی کشور غذاهای بسیار متنوعی پخته و سرو می شود که ما پایتخت نشین ها شاید حتی نام آنها را نیز نشنیده باشیم. از میان انبوه آنها ما چندین نمونه بسیار خوب را انتخاب و برایتان نوشته ایم. امید که دوست داشته باشید.
سوسیس بندری
مواد لازم
• 300 گرم سوسیس
• 2 عدد پیاز متوسط
• 2 عدد سیب زمینی
• 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• روغن
• نمک و فلفل
غذای جنوبی
طرز تهیه
1. ابتدا سوسیس، سیب زمینی و پیازها را خرد کنید.
2. در تابه، مقداری روغن بریزید و کمی زردچوبه به آن بزنید.
3. پیازها را در روغن تفت دهید تا کاملا طلایی شوند.
4. رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل را در تابه دیگری تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس کمی آب اضافه کنید و با شعله کم بگذارید چند دقیقه نیمجوش باشد.
5. در این مرحله، سیب زمینی های خرد شده را تفت دهید. سوسیس ها را نیز جدا تفت دهید. در آخر، سیبزمینی، پیاز و سوسیس را با هم مخلوط کنید و سس تهیه شده را به آنها اضافه کنید.
فلافل
مواد لازم
• 200 گرم نخود
• یک عدد کوچک سیبزمینی
• یک عدد تخم مرغ کوچک
• یک قاشق غذاخوری سبزیجات خشک معطر همچون مرزه
• نمک و فلفل سیاه
• ادویه کاری، فلفل قرمز و زرچوبه
غذای جنوبی
طرز تهیه
1. نخود ها را حدود 12 ساعت قبل در آب سرد خیس کنید.
2. سیبزمینی ها را بپزید. پس از خنک شدن، آنها را همراه با نخود دوبار چرخ کنید. آنها را درون کاسه بریزید و بقیه مواد را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
3. درون قابلمه کوچکی روغن زیاد بریزید. از مخلوط فلافل با دست کوفته های ریز درست کنید، کمی سطح آنها را با کف دست صاف کنید و درون روغن داغ حدود 2 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی و برشته شوند.
سمبوسه خوزستان
مواد لازم
• 3 عدد نان لواش
• 10 عدد سیبزمینی پخته
• 100 گرم جعفری ساطوری شده
• 300 گرم گوشت چرخ کرده
• 100 گرم گشنیز
• 100 گرم مرزه
• 3 عدد پیاز داغ
• نصف پیمانه روغن
• 100 گرم تمبر هندی
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
غذای جنوبی
طرز تهیه
1. نان های لواش را به اندازه های 10×30 سانتیمتری برش دهید.
2. سیبزمینی ها را آبپز کنید و پس از سرد شدن آنها را خرد کنید. جعفری، گشنیز و مرزه را بشویید، خشک کنید و ریز خرد کنید.
3. گوشت چرخکرده را به همراه پیاز داغ تفت دهید. نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. سپس سیبزمینی ها را به همراه سبزیجات اضافه کنید و پس از چند دقیقه سرخ کردن، شعله را خاموش کنید.
4. تمبر هندی را در مقداری آب حل کنید و از صافی عبور دهید. آب تصفیه شده را به مایه سنبوسه اضافه کنید.
5. با قاشق از مایه روی نان ها قرار دهید و آنها را مثلثی بپیچید.
6. درون قابلمه روغن بریزید و وقت کاملا داغ شد، سنبوسه ها را داخل آنها سرخ کنی
موضوع: غذای جنوبی (2)
مطالب دیگر:
غذای جنـوبی (1)
2 روش برای تهیه بال مرغ خوشمزه
طرز تهیه ناگت مرغ خانگی
طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی