زردچوبه چه می کند؟
طی چند سال گذشته، دنیای سلامت و تندرستی وسواس زیادی نسبت به یک ادویه زرد خاص پیدا کرده است. زردچوبه، در وبلاگهای سلامتی و منوهای کافههای هیپستر واژهای کلیدی بوده است، با طرفدارانی که از لاته طلایی مینوشند و این ماده باستانی را به خاطر فواید سلامتی و همچنین طعم تند آن به آشپزی اضافه میکنند.
مزایای سلامتی زردچوبه شامل کاهش التهاب و حمایت از هضم است. اما زردچوبه در واقع چه می کند و چقدر باید مصرف کنیم؟
زردچوبه چیست؟
همانطور که احتمالا قبلاً می دانید، زردچوبه، یک ادویه زرد روشن است که هزاران سال است به عنوان یک ماده پخت و پز استفاده می شود، اما از زمان های قدیم به عنوان یک گیاه دارویی نیز استفاده می شده است. زردچوبه، از ریشه گیاه زردچوبه استخراج می شود و مربوط به زنجبیل است، زیرا هر دو بخشی از خانواده
Zingiberaceae هستند.
رنگ متمایز زردچوبه، از کورکومین می آید، که اعتقاد بر این است که ماده تشکیل دهنده ادویه با خواص تقویت کننده سلامتی است. ثابت شده است که کورکومین دارای خواص ضد التهابی است و اعتقاد بر این است که به هضم غذا نیز کمک می کند.
علاوه بر پودر زرد آشنا، زردچوبه، به شکل کپسول، چای، اسانس، اسکراب موجود است و گاهی اوقات حتی در ماسک های صورت نیز استفاده می شود. دانشمندان کشف کرده اند که فلفل سیاه به جذب کورکومین در بدن شما کمک می کند، بنابراین ممکن است گاهی اوقات این دو را در محصولات غذایی با هم ترکیب کنید.
خواص زردچوبه برای سلامتی چیست؟
هزاران سال است که زردچوبه در طب سنتی آیورودا که منشأ آن در هند است، به دلیل خواص سلامتی اش مطرح شده است. امروزه، مطالعات بالینی در مورد اثرات کورکومین شروع به تأیید این موضوع کرده است.
کاهش التهابدر سال 2013، یک مطالعه نشان داد که کورکومین ممکن است به کاهش التهاب و تورم کمک کند. دانشمندان معتقدند که این اثر را دارد زیرا پروتئین هایی را که باعث ایجاد التهاب در بدن می شوند، مسدود می کند.
محافظت از مفاصل شمااثر ضد التهابی کورکومین همچنین میتواند تاثیری در جلوگیری از ساییدگی مفاصل شما داشته باشد. یک مطالعه در سال 2016 در مجله غذای دارویی نشان داد که کورکومین می تواند علائم آرتریت، از جمله مشکل در حرکت مفاصل و سفتی را کاهش دهد.
تسهیل هضم
اعتقاد بر این است که کورکومین برای سلامت روده نیز مفید است و می تواند گاز اضافی، درد شکم و نفخ را تسکین دهد. در آزمایشی که در سال 2013 توسط دانشگاه ناتینگهام انجام شد، مشخص شد که کورکومین باعث تحریک کیسه صفرا و در نتیجه تولید صفرا می شود - یک ماده ضروری برای تجزیه چربی در غذاها.
چه مقدار زردچوبه مصرف کنم؟اگرچه در حال حاضر هیچ مرجع مصرف مواد مغذی (
RNI) برای زردچوبه، وجود ندارد، مطمئن شوید که از دوز ذکر شده در هر برچسب تجاوز نکنید. یک
RNI برای کورکومین وجود دارد: سازمان بهداشت جهانی حداکثر 3 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن کورکومینوئیدها را توصیه می کند که شامل کورکومین است. با این حال، میانگین مصرف روزانه در رژیم غذایی هندی بسیار بیشتر است و به 60-100 میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن می رسد.
در سال 2017، مطالعه ای توسط دانشگاه مرکزی میشیگان ایالات متحده گزارش داد که یک ترکیب مهم در فلفل سیاه، پیپرین، می تواند توانایی بدن در جذب کورکومین را تا 2000 درصد افزایش دهد. بنابراین اگر می خواهید فواید زردچوبه را افزایش دهید، آن را با فلفل سیاه مصرف کنید.
ایمنی زردچوبه، هنوز روی کودکان زیر 12 سال، زنان باردار یا شیرده آزمایش نشده است. و مهمتر از همه، اگر پس از مصرف زردچوبه، عوارض جانبی نامطلوبی از جمله ناراحتی معده، اسهال، مدفوع زرد، سردرد یا بثورات پوستی را تجربه کردید، باید مصرف آن را قطع کرده و به
پزشک عمومی در شیراز مراجعه کنید.