خواص قهوه سرد و طرز تهیه آن
قهوه سرد یکی از نوشیدنی هایی است که در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده و با استفاده از دانه های قهوه و آب سرد (به جای آب گرم) تهیه می شود. این روش باعث می شود که اسیدیته و تلخی قهوه کمتر شود.
جالب است بدانید که میزان کافئین موجود در قهوه سرد و قهوه گرم تقریبا با هم برابر است؛ مقدار کافئین موجود در یک فنجان قهوه گرم 95 میلی گرم و در یک فنجان قهوه سرد برابر با 100 میلی گرم می باشد.
فواید دارویی و درمانی تهیه قهوه با آب سرد برای بدن
1. لاغری و کاهش وزن
مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه سرد می تواند متابولیسم بدن را تا 11 درصد افزایش دهد، افزایش متابولیسم بدن به معنی افزایش چربی سوزی است که باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
یک مطالعه بر روی 8 نفر نشان داده که مصرف بیشتر کافئین باعث افزایش کالری سوزی تا 13 درصد و همچنین افزایش چربی سوزی به میزان دو برابر می شود.
2. استرس و افسردگی
تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف کافئین به بهبود خلق و خو کمک می کند، استرس و اضطراب را درمان کرده و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
بررسی های انجام شده بر روی بیش از 370000 نفر نشان داده افرادی که قهوه می نوشند خطر ابتلا به افسردگی در آن ها تا 8 درصد کمتر می شود.
برخی تحقیقات حتی نشان می دهد که کافئین می تواند به عنوان یک مکمل تغذیه ای برای تقویت خلق و خو، بهبود عملکرد مغز و افزایش تمرکز و توجه در افراد مسن استفاده شود.
3. سلامت قلب
فشار خون : قهوه سرد حاوی مقادیر بالای مواد مغذی و کافئین است که به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین می برد.
کلروژنیک اسید و آنتی اکسیدان های موجود در قهوه سرد به عنوان یک ضد التهاب قوی عمل می کنند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.
مصرف روزانه 3-5 فنجان قهوه (سرد یا گرم) ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 15 درصد کاهش دهد.
توجه : فراموش نکنید که افراد مبتلا به فشار خون بالای کنترل نشده نباید در مصرف کافئین زیاده روی کنند، چون باعث افزایش فشار خون در آن ها خواهد شد.
4. قند خون و دیابت نوع 2
مقادیر بالای کلروژنیک اسید و آنتی اکسیدان های موجود در قهوه سرد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.
قهوه سرد همچنین می تواند باعث فعالیت پپتید هایی در روده شود که به بهبود هضم غذا کمک کرده و احتمال افزایش قند خون پس از خوردن غذا را کاهش می دهد.
5. پارکینسون و آلزایمر
کافئین و آنتی اکسیدان های موجود در قهوه سرد، سیستم عصبی را تحریک کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری های پارکینسون و آلزایمر را کاهش می دهند.
یک مطالعه نشان داده افرادی که روزانه 3-5 فنجان قهوه سرد مصرف می کنند، خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر در آن ها 65 درصد کمتر بوده است.
یکی دیگر از مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه کمتر به پارکینسون مبتلا می شوند.
6. معده و دستگاه گوارش
قهوه سرد اسیدیته کمتری نسبت به قهوه گرم دارد به همین دلیل کمتر معده را تحریک می کند، خطر ابتلا به رفلاکس معده را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.
7. افزایش طول عمر
مصرف قهوه سرد به دلیل مقادیر بالای پلی فنل ها و آنتی اکسیدان هایی که دارد، می تواند باعث افزایش طول عمر شود و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و سرطان را کاهش دهد.
عوارض و مضرات تهیه قهوه با آب سرد
زیاده روی در مصرف قهوه سرد به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد می تواند باعث بی خوابی، اضطراب، مشکلات گوارشی و اعتیاد (وابستگی شدید به قهوه) شود.
طرز تهیه قهوه سرد
مواد لازم
- دانه های قهوه – 226 گرم
- آب سرد – 8 فنجان
1. دانه های قهوه را با آسیاب پودر کرده و در یک ظرف شیشه ای بزرگ بریزید و 8 فنجان آب سرد را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا قهوه کاملا با آب مخلوط شود.
2. درب ظرف شیشه ای را محکم ببندید و آن را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید.
3. صافی را بر روی یک ظرف بگذارید و قهوه سرد آماده شده را از آن رد کنید تا دانه های قهوه جدا شوند.
4. قهوه سرد آماده است، آن را در ظرف شیشه ای بریزید و حداکثر به مدت دو هفته در یخچال نگه دارید.
5. هنگام استفاده 1/2 فنجان نوشیدنی قهوه سرد را با 1/2 فنجان آب سرد ترکیب کرده و بنوشید. همچنین در صورت تمایل می توانید به آن قطعات یخ را اضافه کنید.
مطالب مرتبط:
موس قهوه، دسری مخصوص دوستداران قهوه
آشنایی با انواع قهوه
نقش مهم قهوه برای سلامتی پوست
قهوه شناسی