8 غذای جدید و خوشمزه با مرغ (2)
غذای جدید و خوشمزه با مرغ : مرغ منبع بسیار خوب پروتیین است و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتیین بدن را فراهم می کند. افرادی که می خواهند مقدار چربی غذای خود را کاهش دهند، می توانند از گوشت مرغ استفاده کنند. گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران چربی کمتری دارد. با مرغ غذاهای متنوع و زیادی را می توان تهیه کرد که در اینجا چند نمونه را در اختیارتان قرار می دهیم.
ساندویچ فاهیتای مرغ
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): 700 گرم
- فلفل قرمز (پودر شده): 2 قاشق چای خوری
- زیر (پودر شده): یک و یک دوم قاشق چای خوری
- پاپریکا: یک قاشق چای خوری
- تخم گشنیز: یک دوم قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- فلفل دلمه ای قرم: 1 عدد
- فلفل دلمه ای سبز: 1 عدد
- فلفل دلمه ای زرد: 1 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
- روغن زیتون: 3 قاشق سوپ خوری
- آب لیموی شیرازی تازه: 2 قاشق سوپ خوری
- برگ گشنیز (خرد شده): 3 قاشق سوپ خوری
- نان تورتیا: 8 عدد
طرز تهیه:
1. ابتدا دمای فر را روی 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید و سینی فر را با اسپری روغن چرب کنید. فلفل قرمز، زیره، پاپریکا، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
2. فلفل دلمه ای و پیاز را باریک برش داده و در سینی فر پخش کنید. مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید و روی فلفل ها قرار دهید. سیر ریز خرد شده و مخلوط چاشنی ها را اضافه کنید روغن زیتون را روی مواد بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
3. سینی را حدود 18 الی 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا سبزیجات نرم شوند و مرغ کاملا بپزد (پس از گذشت نیمی از زمان پخت، مواد را مخلوط کنید). نان های تورتیا را در فویل بپیچید و در 5 دقیقه آخر پخت مواد را در فر قرار دهید تا گرم شوند.
4. آب لیمو ترش را روی مخلوط مرغ بریزید و برگ گشنیز خرد شده را روی آن بپاشید. در صورت نیاز نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. مخلوط مرغ را در نان های تورتیا سرو کنید.
چیکن لقمه پنیری
مواد لازم:
- فیله مرغ: 2 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: دو قاشق چای خوری
- پودر سوخاری: یک پیمانه
- پودر نارگیل: یک دوم پیمانه
- تخم مرغ (کمی زده شده): 2 عدد
طرز تهیه:
1. فیله های مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید، روی آنها نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بپاشید. پودر سوخاری و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید.
2. تکه های مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در مخلوط پودر نان و پودر نارگیل بغلتانید و در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید.
3. آنها را حدود 15 الی 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید و هر از گاهی آنها را برگردانید تا طلایی و برشته شوند.
مرغ گریل شده با سالسای آووکادو
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): 4 عدد
- پوست لیمو سنگی (رنده شده): یک قاشق سوپ خوری
- آب لیموی شیرازی تازه: یک سوم پیمانه
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه (مقداری برای چرب کردن گریل)
- عسل: یک و یک دو قاشق چای خوری
- برگ گشنیز (خرد شده): یک سوم پیمانه
- سیر: 3 حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
مواد لازم سالسا:
- آووکادو (نگینی خرد شده): یک و نیم عدد
- گوجه فرنگی (خردشده): 2 عدد
- پیاز قرمز (خرد شده): یک دوم پیمانه
- سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
- آب لیمو شیرازی تازه: یک قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. سینه های مرغ را در میان سلفون قرار داده و با استیک کوب روی آنها بکوبید تا نرم شوند. پوست رنده شده لیمو، آب لیمو شیرازی، روغن زیتون، عسل، برگ گشنیز، سیر ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
2. سینه های مرغ و این مخلوط را در کیسه زیپ کیپ بریزید و به خوبی تکان دهید تا مواد مخلوط شوند. کیسه را حدود 2 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
3. گریل را گرم کنید و آن را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. مرغ مزه دار شده را در گریل کباب کنید. سالسا را روی مرغ بریزید و مقداری برگ گشنیز خرد شده بپاشید و سرو کنید.
طرز تهیه سالسا:
آووکادو، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و آب لیموترش را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
نکاتی درباره مرغ:
• سطح بالایی از ویتامین B3 که به آن نیاسین نیز می گویند در گوشت مرغ موجود است که از بیماری های ناشی از افزایش سن جلوگیری می کند.
• برای معطر کردن مرغ در هنگام پخت می توانید از چند برگ سبزی معطر مانند ترخان، نعناع، برگ بو یا رزماری استفاده کنید.
رول سوخاری مرغ و ژامبون
مواد لازم:
- فیله مرغ: 3 عدد
- ژامبون: 3 ورقه
- پنیر چدار: 3 ورقه
- تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد
- پودر سوخاری: 2 پیمانه
- روغن: برای سرخ کردن
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سیر (له شده): 2 حبه
- پاپریکا: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. با استیک کوب روی فیله های مرغ بکوبید تا پهن شوند. سیر له شده را روی فیله های مرغ بمالید و نمک و فلفل سیاه بزنید و پاپریکا بپاشید.
2. روی هر یک از فیله ها یک ورقه ژامبون و یک ورقه پنیر قرار دهید و آنها را رول کنید. رول های مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید.
3. سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
مطالب مرتبط:
سالسای خیار ؛ کمی پیشرفته تر از ماست و خیارِ خودمان
مرغ با سس ماست و پیازچه
کوکوی مرغ با اسفناجِ پرخاصیت
سـوپ مینسترونه آسان؛ سـوپ کودکان بدغذا
رول لازانیای پپرونی ، با این پنیرهای متنوع
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ ایتالیایی
طرز تهیه توپک پاستا
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه، بدون نیاز به فر
طرز تهیه رول کلم – آشپزی با کلم و گوشت بوقلمون
بورانی بادمجان ؛ بورانی پرطرفدارِ تازه مد شده